Yuzdeye vurdugunda oyle tek tuk kisiler sayilmiyor. Ayrica bu banka yerine ne almis olsaydin daha fazlasini kazaniyordun zaten. Yani pek akilli yatirim oldugunu osylemek de mumkun degil gibi.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
dostum çekirdek severmisin bilmem, bazen arada tadı acı, bozulmuş bir çekirdek tanesine denk gelirsin. işte bist bir paket çekirdek ise, bozulmuş olanlardan biri halkbank hissesi... acı tadı aldığında direkt tükürmen lazım. malesef bizler cok geç kaldık, en profesyonel borsacılardan en acemi olan ben dahil hepimiz. pişmalıklar sadece insanın ruhunu kemirir. senin de dediğin gibi borsada kaybedilen borsada kazanılır. çok şükür ben tavsiyelerine uyup kredi belasından kurtuldum. Ayransız ve daha sonra TH ın uyandırması ile % 50 başka kağıda geçtim. umarım bir gün hepimiz rahat bir nefes alırız.
Doktor en buyuk borsa ihlalidir tek hisseye gommek. Bunu bosuna soylemiyor insanlar. Elin ayagin baglanir cunku terse geldiginde, stresine stres katilir.
Baska bir buyuk ihlal de maliyet dusurmektir. TREND bunda hakli kesinlikle. Cunku ters hisseye yakalandiginda gome gome ala ala ilk girdiginin 10 misli mal olur elinde. Bir yerde paran biter, ama hissenin problemlerin bitmez, devamli stresine stressd katar.
Bunlari soylemek kolaydir, ama uygulamak cok zordur. Ozellikle de ikincisini. Kac kere son anda d.tu kurtardim bu hatalardan.
Neyse iyi yapmissin, 2 tane olsun, ilerde bakarsin.
Benimki gibi zarar yoktur herhalde. Halkbnk ne kiHisseyi al uzun vade tut kesinlikle zarar ettirmez derler ya..
2000 düşüşünden sonra borsayı epey öğrenmiştim artık. Bilinen hisseleri bilinen kurumlardan aldım. (Biline hisse ve bilinen kurum ayrı birer hikaye olur) İsctr - Akbnk - Garan % 30 ar oranda aldım, az az her ay... Askerdeyken alay komutanıyla denk gelmiştim bir gün, elimdeki ekonomist dergisini görünce (adı öyleydi galiba bir para vardı bir de bu büyüklerden) Vestel al dedi...Koca albay vardır bir bildiği deyip aslında yapmadığım bir şeyi yapıp % 10 da vestel aldım... 2006 ortasına doğru üç hisseyi satıp ev aldım, az bi şey vestel i de inadına tuttum... 1 - 3 - 5 değil 10 yıldan fazla. 3.5 tl. civarında aldığım hisseyi yanılmıyorsam 2 lere sattım sonunda, ben satmazsam yükselmeyecek bari millete zararım olmasın diyerek...
Borsa hikayeleri; içimizden biri ... https://www.hisse.net/eforum/showthread.php?t=58673
O ne ya 10 sene tutup yari fiyatina satmak. Dolara da bir vur bakalim nasil olmus? En azindan bolmussun iste, otekiler batirmamis.
Uzun vade bu ulke icin gecerli degil benim gorusumce. Paran devamli deger kaybediyor. Tup gibi bir taneye denk gelmediysen hicbir anlami yok. Bir ton hisse icinde onu yakalamak da piyango cikmasi gibi birsey. Ona da son 2 sene denk gelenler ne oldugunu gordu.
Yer İmleri