Originally Posted by
ebcim
Ekonomist Dergisinin 22 Mart-4 Nisan tarihleri arasındaki bilgilere göre ilaç şirketlerine ait sektörün bilgilerini aktarmaya çalışacağım...İlaç ve sağlık sektörüne ait 6 şirket mevcut.Deva,Eczacı,Lokman Hekim,MPL Sağlık,RTA, Selçuk...Şimdi aynı sıraya göre şirketlerin 12 aylık karlarını yazıyorum: 286 , 162 , 8 , 36 , 4 ve bizim Selçuk 694 milyon.Küsuratları yazmadım...Şimdi,Selçuk hariç diğer firmaların toplam karların toplayalım: 286 + 162 + 8 + 36 + 4 = 496 milyon. Küsuratları da ekleyelim hatta biraz da biz ekleyelim ; sonuç: 500 milyon. Bizim Selçuk'un toplam kar'ı 694 milyon.Hatta 896 bin kküsuratı da var.Ama biz yine de 694 diyelim...Beş firmanın toplam karları 500 milyon.Bizimkisi tek başına 694 milyon. Yani 694- 500= 194 milyon.Bizimkisi beş şirketin toplam kar'ından 194 milyon lira daha fazla !!!...Yedekler toplamında birincilik Eczacı'ya ait.Küsuratları hesap etmiyorum: 3.500 .Burada biz ikinci sıradayız.Diğerlerinin toplamı fazla fazla 945...Yani bizimkini göre yaklaşık üçte bir...Son kez fiyat/kazanç oranına göre kendine en yakın Deva'dan 3 misli diğerlerinden ortama 10 misli daha ucuz...Bu mantıksızlık acaba nereye kadar sürer ! Gerçekten merak ediyorum ? Ama bu mantıksızlık sürerse vah borsamızın haline ! Hatta yuh olsun borsamıza...
Yer İmleri