Sayfa 926/1003 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 7,401 - 7,408 arası.

Konu: HALK Cafe - II

Alıntı Originally Posted by OZDEMIR1 Yazıyı Oku
    Bende olsam tombık alırdım.Hatta almayi dusunuyorum.Yanlıs olan nedır acaba ? Aciklarmisiniz.
    Dilerim olmaz ama Salginin uzamasi hatta seneye tekrarlamasi durumunda pegi boyle bir durumun altindan kalkabilirmi? Iflas riski ortaya cikmazmi?
    Tombik ise devletin stratejik kurulusu gozden cikarilamaz,batmasina izin verilmez.
    En kotu senaryoda dahi yatirimcisina ancak zaman kaybettirir seklinde dusunuyorum.Sizin dusuncenizi merak ettim.
    Pegi Ali Sabancının hayali, pegi bugünlere gelmek için kimbilir kaç havayolunu şirketi, charter i batırdı, satın aldı.

Diyelim işler çok kötü gitti Ali Sabancı gücünü konuşturarak bir şekilde sıyrılır ama ne kadar süründürür bilinmez. belki de yine hızlı güldürür.
    men dakka dukka

2.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH. yazılarınız nerde okuyacağız. Çok selam. Yılın sermaye olayıdır. Zenginliğin el değiştirme olayı olmuş.Benim içn çok sürpriz oldu. Keşke bir tweter hesabın olsa , alışkanlık yaptınız, suç sade bizde değil..
    Binbaşım selamlar. Buraya takılmaya devam edeceğim, nihayetinde burası bir Café ve sadece HALKB mevzularıyla kısıtlanmış değiliz. Topiğimizin böyle bir ayrıcalığa sahip olması harika. Bu olanağı bize suna 666 kardeşime ve moderatörümüz MedWig'e çok tşk ediyorum. Ben şöyle bir strateji geliştirdim: Çin'de artık havayolları şirketleri uçuşlara başlama hazırlığına girmiş durumdalar. Diğer ülkelerde de bu yönde adımlar atılacak ve mevcut krizden ilk çıkacak olanlar havayolu şirketleri olacak. Bu yüzden ben tümüyle havayolu hisselerine geçiş yaptım. Akabinde TR'de swap ile ilgili anlaşmalar yapıldığında bankalar hareketlenecek, en başta da GARAN AKBNK ISCTR olmak üzere. ISCTR'nin üzerinde hükümetten kaynaklanan bir baskı var ama bu baskının son demlerine geliyoruz gibi geliyor bana. An itibariyle defter değeri 60 milyar tl olan İşbankasının piyasa değeri 22 milyar tl gibi komik bir seviyede ve kabaca defter değerinin 3 te 1 inden işlem görüyor. Bu durum bir alım fırsatıdır tabii zamanı gelince. Ne zaman hükümet Ata'nın vasiyet ettiği hisseler için kesin adım atmaya karar verirse işte o zaman ortaya çıkacak panik tam bir alım fırsatı yaratacaktır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Kriz yavaş yavaş "sürdürülebilir/yönetilebilir" moduna girecektir. Bu moda girildiğinde ilk tepkiyi havayollarının vereceğini tahmin ettiğim için buraya geçtim. İkinci aşamada bankalar var ama burada öncelik özel bankalar. Özellikle swap kanallarını devreye ful girmesiyle silkelenecek olan, profesyonelce yönetilen, kâr amacı güden, hem bankanın hem de hissedarlarının menfaatlerini koruyan GARAN AKBNK ISCTR gibi bankalardan bahsediyorum. Havayollarından sonra işte bu kağıtlara rotasyon yapmak gerekir diye düşünüyorum, özellikle de defter değerine oranla %65 gibi ıskontolu işlem gören ISCTR'yi kesinlikle radarımıza almalıyız ve hükümetin bu banka ile alakalı atacağı adımlar güzel bir alım fırsatı yaratacaktır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. Ek olarak hepimize çok sıkıntılı bir süreç yaşatan ve hala da yaşatmaya devam eden HALKB'yi doğal olarak takip edeceğiz. Bu kağıda hala kalıcı yönden bir alım talebi gelmemeye devam ediyor. Zaten hem banka yönetiminin hem de ana hissedar olan TVF'nin arzusu da bu yönde olmalı. ABD'deki mahkemeden artı OFAC'tan gelmesi muhtemel bir mali cezanın bankanın piyasa değeri ile orantılı olacağı düşünüldüğü için piyasa değeri ne kadar düşük olursa o kadar iyi mantığı hakim. İşte bu yüzden hissenin prim yapması arzu edilmiyor. ABD menşeili mali ceza odaklı belirsizlikler ortadan kalktığı zaman tabii ki hisse olumlu tepki verecektir ve mevcut %80'lik iskontoluluk durumu çok daha makul seviyeye çekilecektir. İşte ABD kaynaklı belirsizliklerdeki gelişmeleri de yakından takip etmeliyiz ve konjonktüre göre alım fırsatı olarak değerlendirmeliyiz.

5. TAV ve ÇELEBI yi bilmem ama pegi de 2 yıl mal taşımışlığım var. Ali Sabancı Tr deki en madrabaz iş adamlarından biridir. Önce gereksiz ampulleri kapatalım diyen, fetöcülerle ananas muhabbetleri yapan daha sonra güç iktidarda kalınca yalamak için bin takla atmış bir hödük bence. 23 küsürden yakalayanlar iyi para yaptı ama 50 üstünde konjonktür böyleyken kaçtan satılır şaibeli. THY derseniz bence halkbankın yandan yemişi. Komple arpalık, birilerinin arka bahçesi yönetimin yarısı Kartal IHL mezunu. Hulk tan farkı bir tek ABD de yürüyen davası yok. Sözün özü havayolları ne zaman yeni zirveleri yakalar Allah bilir. Bilançolar gelsin tepetaklak gitmeleri muhtemel. Gıda ve marketler aldı yürüdü, oralarda da bu saatten sonra ekmek zor. Petrol ucuz, üretim yapan bir yerlere zıplayayım dedim. Petkim aldım onuda azeriler sömürüyormuş, geç öğrendim. Nihayi düşüncem kovid işi bitene kadar tüm dünya yalpalanır tr de durum daha vahim erken seçim muhabetleri tekrar karşımıza çıkabilir. Bunuda buraya yazayım. Tarihe not düsmüş olalım, kalın sağlıcakla...

6. Sportif A.Ş.ler mevzusu:
    FENER BJKAS GSRAY TSPOR gibi sportif kağıtları takip etmenizi öneririm. Doğru zamanda giriş yapıldığı taktirde çok az bir risk karşılığında çok yüksek oranlarda getiri sunabiliyor bunlar. Şu anda bu kağıtlara kesinlikle bulaşmamak gerektiğine inanıyorum zira hem konjonktür (mevcut durum) hem de bu hisselerin şu anda bulunduğu seviyeler desteklemiyor. Sportif hisselerin hepsi sermayelerini tümüyle yitirdikleri gibi aşırı oranlarda eksi özsermayelere düşmüş durumdadır yani Türk Ticaret Kanununa göre batık olma durumu söz konusudur. Beklentim şu: 31 Mayıs 2020'de sona erecek olan sportiflerin cari mali yılında bilançolar oldukça kötü gelecek. Zaten mali durumları iyi olmayan bu sportifler yüksek ihtimalle daha da zora düşecekler ve büyük olasılıkla bir şekilde sermaye artırımı yapıp şirketlere nakit enjekte etmek zorunda kalacaklar. İşte bu aşama devreye girdiği zaman, dip seviyelerden ve de bölünmüş fiyattan bu hisselere giriş yapmak bence iyi bir hamle olacaktır. Bu yüzden bu hisseleri de radarımıza sokmalıyız.

7. TH abim umarım gönlünce olur herşey. Sosyal mesafe kavramını uçaklar için modifiye edecekler. Bu yolcu sayısını ciddi şekilde azaltıp maliyeti arttırır. Aşı bulunmadan tamamen eakiye dönmemiz imkansız. Aşı bulunsa bile bize gelmesi en az 2 yıl sürer. Spekülatif hareketleri bilemem ama hava yollarının ilk canlanacak sektör olacağını düşünmüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Pegi varken tombik niye aldigini anlamak mumkun degil.
    kısa vadeli bir beklentim var tombikten, akabinde komple Pegi düşünüyorum

Sayfa 926/1003 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •