men dakka dukka
Binbaþým selamlar. Buraya takýlmaya devam edeceðim, nihayetinde burasý bir Café ve sadece HALKB mevzularýyla kýsýtlanmýþ deðiliz. Topiðimizin böyle bir ayrýcalýða sahip olmasý harika. Bu olanaðý bize suna 666 kardeþime ve moderatörümüz MedWig'e çok tþk ediyorum. Ben þöyle bir strateji geliþtirdim: Çin'de artýk havayollarý þirketleri uçuþlara baþlama hazýrlýðýna girmiþ durumdalar. Diðer ülkelerde de bu yönde adýmlar atýlacak ve mevcut krizden ilk çýkacak olanlar havayolu þirketleri olacak. Bu yüzden ben tümüyle havayolu hisselerine geçiþ yaptým. Akabinde TR'de swap ile ilgili anlaþmalar yapýldýðýnda bankalar hareketlenecek, en baþta da GARAN AKBNK ISCTR olmak üzere. ISCTR'nin üzerinde hükümetten kaynaklanan bir baský var ama bu baskýnýn son demlerine geliyoruz gibi geliyor bana. An itibariyle defter deðeri 60 milyar tl olan Ýþbankasýnýn piyasa deðeri 22 milyar tl gibi komik bir seviyede ve kabaca defter deðerinin 3 te 1 inden iþlem görüyor. Bu durum bir alým fýrsatýdýr tabii zamaný gelince. Ne zaman hükümet Ata'nýn vasiyet ettiði hisseler için kesin adým atmaya karar verirse iþte o zaman ortaya çýkacak panik tam bir alým fýrsatý yaratacaktýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Kriz yavaþ yavaþ "sürdürülebilir/yönetilebilir" moduna girecektir. Bu moda girildiðinde ilk tepkiyi havayollarýnýn vereceðini tahmin ettiðim için buraya geçtim. Ýkinci aþamada bankalar var ama burada öncelik özel bankalar. Özellikle swap kanallarýný devreye ful girmesiyle silkelenecek olan, profesyonelce yönetilen, kâr amacý güden, hem bankanýn hem de hissedarlarýnýn menfaatlerini koruyan GARAN AKBNK ISCTR gibi bankalardan bahsediyorum. Havayollarýndan sonra iþte bu kaðýtlara rotasyon yapmak gerekir diye düþünüyorum, özellikle de defter deðerine oranla %65 gibi ýskontolu iþlem gören ISCTR'yi kesinlikle radarýmýza almalýyýz ve hükümetin bu banka ile alakalý atacaðý adýmlar güzel bir alým fýrsatý yaratacaktýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Ek olarak hepimize çok sýkýntýlý bir süreç yaþatan ve hala da yaþatmaya devam eden HALKB'yi doðal olarak takip edeceðiz. Bu kaðýda hala kalýcý yönden bir alým talebi gelmemeye devam ediyor. Zaten hem banka yönetiminin hem de ana hissedar olan TVF'nin arzusu da bu yönde olmalý. ABD'deki mahkemeden artý OFAC'tan gelmesi muhtemel bir mali cezanýn bankanýn piyasa deðeri ile orantýlý olacaðý düþünüldüðü için piyasa deðeri ne kadar düþük olursa o kadar iyi mantýðý hakim. Ýþte bu yüzden hissenin prim yapmasý arzu edilmiyor. ABD menþeili mali ceza odaklý belirsizlikler ortadan kalktýðý zaman tabii ki hisse olumlu tepki verecektir ve mevcut %80'lik iskontoluluk durumu çok daha makul seviyeye çekilecektir. Ýþte ABD kaynaklý belirsizliklerdeki geliþmeleri de yakýndan takip etmeliyiz ve konjonktüre göre alým fýrsatý olarak deðerlendirmeliyiz.
TAV ve ÇELEBI yi bilmem ama pegi de 2 yýl mal taþýmýþlýðým var. Ali Sabancý Tr deki en madrabaz iþ adamlarýndan biridir. Önce gereksiz ampulleri kapatalým diyen, fetöcülerle ananas muhabbetleri yapan daha sonra güç iktidarda kalýnca yalamak için bin takla atmýþ bir hödük bence. 23 küsürden yakalayanlar iyi para yaptý ama 50 üstünde konjonktür böyleyken kaçtan satýlýr þaibeli. THY derseniz bence halkbankýn yandan yemiþi. Komple arpalýk, birilerinin arka bahçesi yönetimin yarýsý Kartal IHL mezunu. Hulk tan farký bir tek ABD de yürüyen davasý yok. Sözün özü havayollarý ne zaman yeni zirveleri yakalar Allah bilir. Bilançolar gelsin tepetaklak gitmeleri muhtemel. Gýda ve marketler aldý yürüdü, oralarda da bu saatten sonra ekmek zor. Petrol ucuz, üretim yapan bir yerlere zýplayayým dedim. Petkim aldým onuda azeriler sömürüyormuþ, geç öðrendim. Nihayi düþüncem kovid iþi bitene kadar tüm dünya yalpalanýr tr de durum daha vahim erken seçim muhabetleri tekrar karþýmýza çýkabilir. Bunuda buraya yazayým. Tarihe not düsmüþ olalým, kalýn saðlýcakla...
Sportif A.Þ.ler mevzusu:
FENER BJKAS GSRAY TSPOR gibi sportif kaðýtlarý takip etmenizi öneririm. Doðru zamanda giriþ yapýldýðý taktirde çok az bir risk karþýlýðýnda çok yüksek oranlarda getiri sunabiliyor bunlar. Þu anda bu kaðýtlara kesinlikle bulaþmamak gerektiðine inanýyorum zira hem konjonktür (mevcut durum) hem de bu hisselerin þu anda bulunduðu seviyeler desteklemiyor. Sportif hisselerin hepsi sermayelerini tümüyle yitirdikleri gibi aþýrý oranlarda eksi özsermayelere düþmüþ durumdadýr yani Türk Ticaret Kanununa göre batýk olma durumu söz konusudur. Beklentim þu: 31 Mayýs 2020'de sona erecek olan sportiflerin cari mali yýlýnda bilançolar oldukça kötü gelecek. Zaten mali durumlarý iyi olmayan bu sportifler yüksek ihtimalle daha da zora düþecekler ve büyük olasýlýkla bir þekilde sermaye artýrýmý yapýp þirketlere nakit enjekte etmek zorunda kalacaklar. Ýþte bu aþama devreye girdiði zaman, dip seviyelerden ve de bölünmüþ fiyattan bu hisselere giriþ yapmak bence iyi bir hamle olacaktýr. Bu yüzden bu hisseleri de radarýmýza sokmalýyýz.
TH abim umarým gönlünce olur herþey. Sosyal mesafe kavramýný uçaklar için modifiye edecekler. Bu yolcu sayýsýný ciddi þekilde azaltýp maliyeti arttýrýr. Aþý bulunmadan tamamen eakiye dönmemiz imkansýz. Aþý bulunsa bile bize gelmesi en az 2 yýl sürer. Spekülatif hareketleri bilemem ama hava yollarýnýn ilk canlanacak sektör olacaðýný düþünmüyorum.
Yer Ýmleri