Sayfa 874/1230 İlkİlk ... 374774824864872873874875876884924974 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,985 - 6,992 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://www.memurlar.net/haber/90358...m-arazisi.html

Cauti abim yine hakli cikti

Gelecek tarimda,
    Tarim Hekts'da...

Syg,
    Dur, yarama tuz basma

Ama prensipler böyledir işte, 10 defa hayat kurtarır, 1-2 kez de pişman eder...hektaş grafik pahalı kriterim nedeniyle almadığım, almadığım İçin de pişman olduğum tek hisse.

Ama ne demiyorduk... keşke, yasak kelime...çok da aç gözlü olmamak, her çiçekten bal almaya çalışmamak lazım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    2019 unyatırım yıldızlarından birinin de altın olacağından bahsetmiştik...şimdiye kadar fena gitmiyor...aşağıda ons altın grafiği var, güzel şeyler anlatıyor grafik.

Geçmiş zaman olur ki, 29 Ocak 2019 tarihli gönderi.

Not: evet ben demiştim diyorum bu mesajda gönderilerim benim için namus değerinde...forum hayatım boyunca hiç gönderi silmedim ya da anlamı değişecek şekilde içeriği değiştirmedim (İmla, cümle düşüklüğü vs sebepler hariç). Her yazım bir emek ve birikim ürünüdür. Bu kendime ve okuyan arkadaşlara duyduğum saygının sonucudur.

Dileyen, dilediği kadar geriye gidip, eleştirdiği, yanıltıcı bulduğu gönderiyi alıntılayabilir...hepsinin arkasındayım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Pegasus nispeten kötü aralık ayı trafik değerlerine rağmen bugün pozitif ayrışıyor( belki de beklenenden iyi gelmiştir),,,,üstelik THY de pek hareket yok.

Portföyümde ağırlığı fazla olanlardan, düşünenler inceleyebilir.
    14 Ocak 2019, yani Pegasus 20 li fiyatlarda...daha sonra birilerini hayrete düşüren meşhur yükselişe başlamış...aynı dönemlerde pek çok analiz yapmışım Pegasus la alakalı.,.detaylı analizler, hepsi emek ve tecrübe ürünü paylaşımlar.

4. Gercekten cok guzel ve cok faydali bir baslik acmissiniz. Cok yorum yapmasamda hergun zevkle okudugum nadir basliklardan. Emeginiz icin kendi adima cok tesekkur ederim. Basta Sn Dudu olmak uzere basliga katkida bulunan diger tum arkadaslarada ayrica tesekkurler. Insallah saglikla hep boyle devam

5. Uluun ve deva taban ları bozdular...çekirge sürüleri saldırıp ortada hisse bırakmayınca saçma sapan tavan serileri geldi...umarım bundan sonda tavan filan yapmazlar...aldığım hissenin tavan olmasını da istemem, alacağım hissenin taban olmasını da...sırf spek dadandı, saçma sapan hızlı çıkış ve inişler yaptı diye klimasan klimayı portföyümden çıkarmıştım..umarım bu iki hisse de sakinler ve speklerin oyuncağı olmaktan kurtulur,

Karakter sorunum olsa, ne kadar iyi kazanıyorum, ne kadar çok kazanıyorum deme derdim olsa...portföy resmimi atarım buraya, maliyetim nerelerde gözükür, pek çok kişi de şok olurdu.

Derdim para kazanmak olsa, zaten yaptığım işi bırakmaz...cxo lara rapor hazırlamaya devam eder, ay sonu yüklü maaşımı alırdım...sade bir hayat tercih ettim...çocuklarımla daha çok ilgilenmek, hobilerime daha çok vakit ayırmak, sık sık baba ocağına gidip bağımla bahçemle ilgilenmek, hafta sonları küçük doğal yaşam kaçamakları yapmak istedim...Yani profesyonel yaşamdan erken ayrılma kararı aldım...piyasalarda işlem yapıp portföyümü yönetirken, aynı zamanda Genç beyaz yaka arkadaşlara tecrübelerimi aktarmak istedim.

Şükürler olsun ki, 1 yeter dedim, Rabbim üç nasip etti...maddiyatla ilgili başarılarımı salt kendi başarım olarak görmedim hiç, ben çalışıp elimden geleni yaptım, sonucunda ne geldiyse, bu da nasip oldu dedim.

Belki de başarımın sırrı burada, maddi konularda hiç bir hırsım yok, ailemin mevcut yaşam standardını koruyayım ve huzurlu mutlu bir hayat yaşayayım yeter diyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Çok basit .Dolar hesabınız olacak.Bir de yatırım hesabınız.Ondan sonra vadeyi seçip istediğiniz kadar en az 1000 adet olmak üzere alabilirsiniz.İşbankasından bahsediyorum ,bazı bankalar minimum adedi daha fazla tutabiliyor.Misal 1000 adet 2045 vadeli almaya karar verdiniz bunu ilk satış fiyatından alamazsınız,her gün fiyatı değişir.O günkü fiyat misal 980 deolar olsun 1000 adedi 980 dolardan alabildiniz demektir.Bu da kupon faizi yüzde 4 olsun(6 ayda bir faiz yatar o yüzden kupon faizi yüzde 4 görürseniz şaşırmayın o 6 aylık faiz) yılda 2 kez dolar bazında 40 dolar hesabınıza yatacak demektir.2 kez 40 dolar yani toplamda 80 dolar yıllık faiz geliriniz 2045 e kadar alırsınız,2045 de de 1000 dolarınız hesaba geçer.Ama yarın paraya ihtiyacınız oldu yarın eurobondunuzu 900 dolara da satma durumu olabilir 1100 dolara da o artık CDS lere amerikan faizlerine göre değişebilir.Neticede aslında ilk gün paranızı bağladınız hiç bozmazsanız 2045 e kadar 25 yıl boyunca 80 dolar hiç değişmez.Ama yarın 1100 dolara çıksa sizin 80 dolar faiziniz oran olarak yüzde 6 ya falan düşebilir ya da 800 dolara düşse fiyat 80 dolar faiziniz oransal olarak yüzde 10 a çıkabilir.O yüzden her gün oluşan fiyata kirli fiyat denir.Evet arkadaşlar sahur sonrası kısaca aklıma gelenler bunlar.Pek kısa olmadı ya neyse)))))
    ,
    Sn. hkm,
    İş bankası sitesinde 2029 vadeli eurobond faizi % 3,81 iken, 2030 vadeli bond faizi % 5,93. Diğer vadelerde bu kadar fark yok, bu farkın sebebi ne olabilir?

645 -26/04/2029 USD S.F.T. 26/10/2020 174 3.812 6 Ay 986.000 1,003.000 7.6100
    630 -15/01/2030 USD S.F.T. 15/07/2020 71 5.937 6 Ay 1,297.000 1,320.000 7.6700

7. Bu başlığı en başından beri takip edenler gayet iyi biliyor..yeni yeni takip etmeye başlayan arkadaşlar İçin yine de yazayım..erken emeklilik için çalışmak demek, mutlaka 40 lı yaşlarda profesyonel hayatı sonlandırmak demek değil...sen kendini maddi olarak, psikolojik olarak hazırla, o günler geldiğinde devam etme ya da bırakma kararını başkaları senin için vermesin, sen kendin için bu kararı var demek.

Günü geldiğinde, gönlün istiyorsa devam et, bırakmak istiyorsan bırak...çocuğun okul taksidini düşünerek, küfrede küfrede işe gitme...yüzünü gördüğünde miden bulunmasına rağmen, saatlerce sunum yapma karakteri bozuk yöneticilere...ben bu konuda çok şanslıydım, hiç bir gün lanet okuyarak ile gitmedim...daha doğrusu o aşamaya gelmeden ayrılabildim.

Son olarak, bizim için 40 lı yaşlar erken emeklilik yaşlarıydı...günümüz şartlarında 50 li yaşlarda dahi finansal bağımsızlığa ulaşmak başarı olacaktır...yok 40 lı yaşlarda ulaşırsanız bu hedefe mükemmel iş çıkardınız demektir, ama 40 lı yaşlarda Özgür hissetmiyorum diye de üzülmeyin.

Şunu unutmayın...ileride, yasal emeklilik sınırı olan 65 yaşına gelmeden bu özgürlüğe ulaşan sayısı çok az olacak. Allah kimseyi 60 lı yaşlarda 30 yaşındaki taze yöneticiye raporlar hazırlamak zorunda bırakmasın...hele bir de karakter sorunu olan bşr yöneticiniz varsa, çalışma hayatı ızdıraba dönüşebilir...bu bedenle, önce tasarruf, sonra rasyonel yatırım kararlarıyla birikimleri reel olarak büyütmek..hedef bu olmalı.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Dur, yarama tuz basma

Ama prensipler böyledir işte, 10 defa hayat kurtarır, 1-2 kez de pişman eder...hektaş grafik pahalı kriterim nedeniyle almadığım, almadığım İçin de pişman olduğum tek hisse.

Ama ne demiyorduk... keşke, yasak kelime...çok da aç gözlü olmamak, her çiçekten bal almaya çalışmamak lazım.
    Zamanında sizi kendi safımıza çekmek için çok uğraştık , ama olmadı nasip değilmiş.

Tabii ki her sistemin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Grafik pahalı sistemi, buna adım gibi eminim, sizi bir çok badireden kurtarmış çok güzel paralar kazandırmıştır.

Ancak, grafik pahalı sistemi, şirketin baskın şekilde sektör içinde avantajlarınin olduğu durumlarda sinyal hatası vermeye müsait bir sistem, tabii bence..

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

Sayfa 874/1230 İlkİlk ... 374774824864872873874875876884924974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •