Sayfa 703/899 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Korfez Yazıyı Oku
    Doğal soda , sentetik soda dan 2 kat daha fazla gelir yaratıyor... 50 dolar sentetikte kazanıyorsan, doğalda 110 doları buluyor!

100 yıllık doğal rezervi olan bir alanı alacaksın,

Buna 1 milyar dolar yatırım yapacağım, cirom senelik 300 milyon $ olacak , yaptığım yatırımı 6-7 yılda geri alacağım diyeceksin ve tüm bunları kamuoyuyla paylaşacaksın,

Sonra iş birleşmede değerleme olunca bu şirketi, dikkat ediniz!!! tam tamına 360 milyon $ a değerleyeceksin, yani nerdeyse 1 yıllık ciro değerinde...heeee beklediğin favök marjı da %50 he )))

Ya, ya siz bizi gerizkalı sanıyorsunuuuuuz, ya hiç hesap kitap bilmiyorsunuz...

15 bağımsız aracı kurum analistinin Soda için verdiği hedef fiyat ortalaması 8.75 TL civarında, ki bunlar yeni kur artışıyla revize olacak... 15 kurumun analisti hesabı kitabı bilmiyor , bir bu PWC dekiler biliyor....PWC nin analistleri bu şirkete Şişe fiyatını 4.80 TL den alırsak , 4.80 * 1.15997 = 5.56 TL çekiyor )))

8.75 TL nereeee 5.56 TL nere? Bizde tabiki bunları detaylıca SPK ya ilettik, bu iş ya iptal olacak ya iptal olacak...Başka yolu falan yok...

Zaten fiyatlar ayrılma hakkı fiyatlarının altında kaldıkça adım adım iptale koşuyoruz... Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte...

YTD.
    İnşallah iptal olur da şu iyi aile çocuklarına yem olmaz soda .

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by canalay Yazıyı Oku
    İyi aile çocukları '''alırken mi satarken mi '' hesabı yapıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    İyi aile çocukları '''alırken mi satarken mi '' hesabı yapıyor.
    Aynen öyle ama yemez hayvan terli...Sağlam donelerle ciddi başvurular gitti...Mutlaka ses getirecek, çok sürmez göreceğiz zaten...Dolar 7.09 TL oldu durmuyor, o tarafta 2Ç iyice parlamaya başladı, bir an önce şu birleşme zırvasından kurtulup önümüze bakmamız lazım...

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Normalde şuan 1 doların üzerinde olmalıydı.

Birlesmenin iptal olma durumunu hala nasil konusuyorsunuz anlamadim. Soda siseden ayri bir kurum degil. Adamlarin kendi sirketi. Borsada birileri magdur olmus umurlarinda midir sizce. Isin hak hukuk adalet kismi coktan geride kaldi.

Bu birlesme ulke batmazsa gerceklesir. Spk dan cok umudum yokta olaki ayrilma bedellerini oldukca yukari revize etti. Piyasadaki lotlarin ne kadar bundan faydalanabikecekki adamlar korksun yukari revizeden.

Su birlesmenin bu kadar rezil olmasinin en buyuk sebebi spk. Belirsizlik yatirimci cekmiyor bilakis kaciriyor.

Vaka turkiyede cikana kadar endeks dustu. Ilk vaka turkiyede cikti hemen sonrasinda toparlandi endeks. Spk da su belirsizligi ortadan kaldirsa belki boyle rezil grafik cizmeyecekler.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bu karantina döneminde sürekli ekonomi haber kanalı bulumberg tv izledim arkadaş birkere bile cam sektörünün birleşme olayını haber yapmadılar ve hisselerin düşüşü yada SPK ya birleşme teklifiyle ilgili hiç haber yapılmaz...çok ilginç bence....🙄
    Cimerin bu şirketle bağlantısı var diyemi işine gelmiyor haber yapmak...genelde her sökteri haber yaparlar okadar önemli bir konuyu neden yapmazlar bu çakallar...yazık yazık...,

7.  Alıntı Originally Posted by karabaht34 Yazıyı Oku
    Birlesmenin iptal olma durumunu hala nasil konusuyorsunuz anlamadim. Soda siseden ayri bir kurum degil. Adamlarin kendi sirketi. Borsada birileri magdur olmus umurlarinda midir sizce. Isin hak hukuk adalet kismi coktan geride kaldi.

Bu birlesme ulke batmazsa gerceklesir. Spk dan cok umudum yokta olaki ayrilma bedellerini oldukca yukari revize etti. Piyasadaki lotlarin ne kadar bundan faydalanabikecekki adamlar korksun yukari revizeden.

Su birlesmenin bu kadar rezil olmasinin en buyuk sebebi spk. Belirsizlik yatirimci cekmiyor bilakis kaciriyor.

Vaka turkiyede cikana kadar endeks dustu. Ilk vaka turkiyede cikti hemen sonrasinda toparlandi endeks. Spk da su belirsizligi ortadan kaldirsa belki boyle rezil grafik cizmeyecekler.

İptali nasıl konuşuyoruz şöyle izah edeyim;

Borsadaki halka açık paylar;

SODA 370 milyon lot * 6.39 = 2.364 Milyar TL

SISE 511 milyon lot * 5.27 = 2.692 Milyar TL

TRKCM 352 milyon lot * 3.47 = 1.221 Miyar TL

ANACM 162 milyon lot * 4.46 = 722 Milyon TL

Toplam = 6 Milyar 999 milyon TL

31 Ocaktan 2020 sonrasında işlemlerden yani ayrılma hakkına katılamayacaklardan kafanıza göre düşün hadi yarısı olsun...Olmaz ya! Yarısı olsun! Siz İş Bankası 3.5 milyar tl parayı ödeyebilecek mi sanıyorsunuz?

Telekonferansta sorduk kendileri itiraf etti zaten, ayrılma hakkına yüklü bir talep gelirse iptal ederiz dedi. Gelmeme ihtimali var mı ? YOK!

Neden? 1) Her 10 sorudan 8 i ayrılma hakkı fiyatı üzerine 2) 1 saat 30 dakikalık toplantıya bir tane yabancı yatırımcı fon katılmadı 3) Hisse fiyatları ayrılma hakkının %5- %8 üzerine çıksa bile bu haktan faydalanmak isteyen çok sayıda yabancı fon çıkar , çünkü blok satışlar bundan öncede borsada piyasa değerinin ortalama %10 altından olmuştur... 4) Soda taşıyan yabancı bir fonyöneticisi şunu diyor...Döviz bol, ürettiğini satan güzelim şirketim varken, ben düz cam üreten inşaat otomotiv satışlarından etkilenen, net borcu olan Trkcm yada Şişe cam taşımak zorunda mıyım? İstemiyorum diyor... İşte bunların ayrılacağı da aşikar...

O yüzden işleri çooook zor....Hisseler sürünürken hele, her geçen gün lehimize...özetle iş SPK ya bile kalmayacak zaten işin faturası bunların boyunu mevcut hisse performanslarıyla çoktaaaan aştı....

He hisseler ayrılma haklarının %15-20 üstündedir o zaman kabul....bir ihtimal...Ancak ben iptale çok daha yakın olduğumuzu görüyorum...

Dolar olmuş 7.09 TL , daha şimdiden sadece kurdan 2Ç 250 milyon tl civarı kar oluştu...Şişe grubu bu şirketi bünyesinde eritmek istemekte haklı..Bende olsam isterim ama değerleme fiyatını öldürmüşler...Bütün piyasa analistleri 8.5-10 TL arası fiyat verecek , senin değerleme kurumun 5.50 TL çekecek! Buna SPK onay falan vermez, tam bir rezalet yaşanıyor....Bunu da zaten göreceksiniz..

Sirketlerin borsadaki lotlarin kaci is yatirimin elinde onlarada bakin. Ayrica piyasadaki lotlarin yarisinin bundan yararlanabilecegini sanmiyorum. Buyuk dusus esnasinda ve de yeniden primlenme doneminde elinden lotlari cikaran yatirimci eminim cok fazladir. Eger ayrilma bedelini odemekten korksalardi cok ucuz olan bu hisseleri kendileri toplar fiyati yukari tasirlardi. Ben en ufak ihtimal dahi vermiyorum birlesmenin iptaline. Ytd.
     Alıntı Originally Posted by Korfez Yazıyı Oku
    İptali nasıl konuşuyoruz şöyle izah edeyim;

Borsadaki halka açık paylar;

SODA 370 milyon lot * 6.39 = 2.364 Milyar TL

SISE 511 milyon lot * 5.27 = 2.692 Milyar TL

TRKCM 352 milyon lot * 3.47 = 1.221 Miyar TL

ANACM 162 milyon lot * 4.46 = 722 Milyon TL

Toplam = 6 Milyar 999 milyon TL

31 Ocaktan 2020 sonrasında işlemlerden yani ayrılma hakkına katılamayacaklardan kafanıza göre düşün hadi yarısı olsun...Olmaz ya! Yarısı olsun! Siz İş Bankası 3.5 milyar tl parayı ödeyebilecek mi sanıyorsunuz?

Telekonferansta sorduk kendileri itiraf etti zaten, ayrılma hakkına yüklü bir talep gelirse iptal ederiz dedi. Gelmeme ihtimali var mı ? YOK!

Neden? 1) Her 10 sorudan 8 i ayrılma hakkı fiyatı üzerine 2) 1 saat 30 dakikalık toplantıya bir tane yabancı yatırımcı fon katılmadı 3) Hisse fiyatları ayrılma hakkının %5- %8 üzerine çıksa bile bu haktan faydalanmak isteyen çok sayıda yabancı fon çıkar , çünkü blok satışlar bundan öncede borsada piyasa değerinin ortalama %10 altından olmuştur... 4) Soda taşıyan yabancı bir fonyöneticisi şunu diyor...Döviz bol, ürettiğini satan güzelim şirketim varken, ben düz cam üreten inşaat otomotiv satışlarından etkilenen, net borcu olan Trkcm yada Şişe cam taşımak zorunda mıyım? İstemiyorum diyor... İşte bunların ayrılacağı da aşikar...

O yüzden işleri çooook zor....Hisseler sürünürken hele, her geçen gün lehimize...özetle iş SPK ya bile kalmayacak zaten işin faturası bunların boyunu mevcut hisse performanslarıyla çoktaaaan aştı....

He hisseler ayrılma haklarının %15-20 üstündedir o zaman kabul....bir ihtimal...Ancak ben iptale çok daha yakın olduğumuzu görüyorum...

Dolar olmuş 7.09 TL , daha şimdiden sadece kurdan 2Ç 250 milyon tl civarı kar oluştu...Şişe grubu bu şirketi bünyesinde eritmek istemekte haklı..Bende olsam isterim ama değerleme fiyatını öldürmüşler...Bütün piyasa analistleri 8.5-10 TL arası fiyat verecek , senin değerleme kurumun 5.50 TL çekecek! Buna SPK onay falan vermez, tam bir rezalet yaşanıyor....Bunu da zaten göreceksiniz..

Sayfa 703/899 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •