Sayfa 966/1003 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 7,721 - 7,728 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    3-4 gün önce adam gibi geldim sorudum burda, ey cemaati müslüm, bu dolar negatif uyumsuzluk veriyor, işde buda grafiği ve bunu artık kitap yazarı hocalarda ifşa ediyor, sizde de uygunmudur doların gömülmesi diye sordum.

Neden sordum, Rsi neden uyumsuz diye sordum.

Cevap : Şimdi aşırı alım ve aşırı satım dediğimiz yerler var, doğrumu sayın enigma72,

dolar 6,90 da rsi 20 ise ve negatif uyumsuzluk veriyorsa, yani fiyat yükseliyor ama gösterge düşüyorsa, MARJJJJJJJ açmak içindir. Evet göstergede istediği kadar marjı yakaladı.

Dolar aşırı alıma geçmek için ciddi yol alması gerekir. Çünkü göstergeleri gayet uygun.

Ne zaman ki doları bir senet gibi izlemeye başladık, yanılgılar orada zuhur etti. 6,8-7,1 arasında her rakamı dönüş olarak görenler tek tek sattı ve dolardan uzaklaştı. Bu hafifliğin verdiği etki ile doların eylül-ekim hedefi 11,99 çok rahat olacaktır.

tek kural 6,8 altına inmemesi.
    abi sadece günlükten bakıyorsanız uyumsuz görürsünüz,evet.
    RSI 70 üstünde uzun sürede böyle AŞIRI ALIM HAVUZU'nda dalgalanıp uyumsuz görünebilir.
    ben günlükte 70 üstünde iken uyumsuzluk bakmak taraftarı değilim.(bir hisse örneği ile açıklarım bu durumu).çünkü 70-100 arası salınıp yapıp duruyor,fiyat yine dalgasında ,yukarı gitme modunda.
    ayrıca insanlar şunu gözden kaçırıyor.aynı göstergeyi bir de haftalıkta inceleyin bakalım.var mı bir negatif uyumsuzluk?

https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...9fd3bf6916.png

2. qnbfl :meşhur hissemiz
    not:burada derinlik ,halka açıklık,fiili dolaşım vs hisse özelliklerini söyleme gereği yok.
    sadece gösterge ve fiyat karşılaştırması yapacağım.hisse fiyatı yaklaşık 5 tl iken gösterge rsı:70 üstüne çıkıyor ve yaklaşık 5 ay boyunca 70-100 arasında dalgalanıp duruyor,defalarca da negatif uyumsuzluk oluyor ve belli oranlarda bu da fiyata yansıyor.ancak aşırı alım havuzu yukarı trendi devam ettiriyor.yani kabaca bakınca 70 üzerinde havuzda yatay sayılan bir dörtgende gösterge dalgalanıyor ama fiyat 5 tlden 240 tlye gidiyor.yani negatif uyumsuzluk çöp oldu ,gitti.benzer durum şuan dolar için de geçerli ,aşırı alım havuzu bir kısmını serinletirken ,bir kısmına da ecel teri (burası çokomelli ) döktürüyor.

https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...b9bc483593.png

3. Sayın mrsun, sayın enigma dönüşleriniz için teşekkür ederim. gecen hafta doları çok sorduk ama izah eden olmadı.

4. Ben dolarda bu uyumsuzluğun marj açacağını düşünmüştüm, bir kez daha doğru çıktı. Son grafik Tuncer Şengöz hoca tarafından çizilmişti.

5.  Alıntı Originally Posted by enigma72 Yazıyı Oku
    qnbfl :meşhur hissemiz
    not:burada derinlik ,halka açıklık,fiili dolaşım vs hisse özelliklerini söyleme gereği yok.
    sadece gösterge ve fiyat karşılaştırması yapacağım.hisse fiyatı yaklaşık 5 tl iken gösterge rsı:70 üstüne çıkıyor ve yaklaşık 5 ay boyunca 70-100 arasında dalgalanıp duruyor,defalarca da negatif uyumsuzluk oluyor ve belli oranlarda bu da fiyata yansıyor.ancak aşırı alım havuzu yukarı trendi devam ettiriyor.yani kabaca bakınca 70 üzerinde havuzda yatay sayılan bir dörtgende gösterge dalgalanıyor ama fiyat 5 tlden 240 tlye gidiyor.yani negatif uyumsuzluk çöp oldu ,gitti.benzer durum şuan dolar için de geçerli ,aşırı alım havuzu bir kısmını serinletirken ,bir kısmına da ecel teri (burası çokomelli ) döktürüyor.

https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...b9bc483593.png
    güzel bir örnek, ama dolarda haftalık grafiklerde uyumsuzluk çok insanı döktü, tarihi bir grafik ve çalışma gördük.

7. Haftaya azda olsa ticari işletmeler açılacak, 1 haziranda avrupa ve biz aynı düzende faaliyetlere başlamış oluruz. abd belirsizliğini korur. Peki her yer açılırken piyasa bunu nasıl karşılayacak. mesela 50 lira pegi, uçuşa başladığı için 75 lira mı olacak.

8. Faiz artışı gelebilir mi. Swap kanalları kapalı, açmayacakları anlaşıldı, bugün Bakan Damat bey görüşmeleri vardı, o görüşme sonrasında bankalar artı, dolar eksi yazar mı. Yada böyle olacaksa, o görüşme iyi geçecekse garantiyi niye almıyorlar.

Sayfa 966/1003 İlkİlk ... 466866916956964965966967968976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •