Hep anlatmaya çalıştığım şey buydu hadi durdur bakalım nasıl durduracaksın faiz artırmadan ne var elinde
Hep anlatmaya çalıştığım şey buydu hadi durdur bakalım nasıl durduracaksın faiz artırmadan ne var elinde
Doların yükselişini durdurmak için faizlerin artması beklenir. Ama bana göre sıkıntı şundan kaynaklanıyor. Bankalar topladıkları parayı kredi olarak veremiyor. Bu da faiz artışının önündeki en büyük engel oluşturuyor. Bir yandan da dolar yükseliyor. Ve acil doar ihtiyacı ortaya çıkmış oluyor. Zor durum
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Bütün EM para birimleri değer kaybederken faiz artışı beklemeyin
IMF de SWAP da hikaye..Gidişatı hızlandırmamak için SWAP lafını ileri sürüyorlar ki dolar alırsanız yanarsınız bi SWAP yaparız hhhıııııı ya getiriyorlar..Geçiniz..TL ile kimse SWAP yapmaz..Katar matar 1-2 milyar dolar atar o kadar..
Dolar 7.40 50 neyse hedefi işte oraya kadar gider carry trade parası gelir 5-6-10 milyar dolar ..neyse..bu sefer de borsayı sürerler dolar meee ler
2013 den beri bu oluyor açın grafiklere bak..Bir sene dolar bir sene borsa.
Borsada dakimse öyle 4-5 dolar beklemesin
Atıyorum 1.20 dolardan alıp 1.5 dolarda bırakırlar borsayı yüzde 25 kar işte..
Dolar da tepeden bi yüzde 15 gevşer sen sağ ben selamet..
Doldur boşalt..Bilinçli bir devlet politikası bu.
Bu sene carry trade gelmez ayrıca şirketler borsa da kendi hisselerini nereye kadar alacak.
Faiz artmayacak?
dolar 7 tl nin altına düşmeyecek?
borsa 100 000 in altına düşmeyecek?
enflasyon yıllık %8,5 u geçmeyecek?
SİZ GERCEKTEN BUNA İNANIYORMUSUNUZ BEN İNANMIYOOOOORUM SABIRLI OL , NAKİTTE KAL , SEVGİYLE KAL
Yer İmleri