Arama sonucu : 3937 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Vakıfemeklilik altın fonunun büyük kısmı kira sertifikalarından oluşuyor (diğer bes altın fonları da benzer) . Bunun altın ile ilgisi varmı. Vakıfa sordum tatmin edici bir cevap alamadım. Riski azaltmak için dedi temsilci ama altın oranı çok düşük kalmış. Bilgisi olan var mı bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onlar hazine mustesarligi tarafindan cikarilan yilda 2% odemeli kira sertifikalari. 100gr altin veriyoruz devlete, devlet de bize her yil 2gr altin veriyor.

Alıntı Originally Posted by BlaJKeagle Yazıyı Oku
    Vakıfemeklilik altın fonunun büyük kısmı kira sertifikalarından oluşuyor (diğer bes altın fonları da benzer) . Bunun altın ile ilgisi varmı. Vakıfa sordum tatmin edici bir cevap alamadım. Riski azaltmak için dedi temsilci ama altın oranı çok düşük kalmış. Bilgisi olan var mı bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

3.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Onlar hazine mustesarligi tarafindan cikarilan yilda 2% odemeli kira sertifikalari. 100gr altin veriyoruz devlete, devlet de bize her yil 2gr altin veriyor.
    Teşekkür ederim ilginiz için [emoji3526]
    Yani hem altın alıyoruz, %25 devlet ekliyor, birde aldığımız altını kiraya verip kiradan kazanıyoruz.. Çok iyi [emoji857]

Merhaba, örneğin ben 2020 yılı içersinde 100 birim altın fonu aldım, yılsonu 102 mi olacak, birde 25 devlet katkısı? Eğer böyle bir fon sağlayan baş firması varsa paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
     Alıntı Originally Posted by BlaJKeagle Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim ilginiz için [emoji3526]
    Yani hem altın alıyoruz, %25 devlet ekliyor, birde aldığımız altını kiraya verip kiradan kazanıyoruz.. Çok iyi [emoji857]

SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Genel olarak butun BES firmalarinin altin fonlarinda bu tahvil/kira sertifikalari var. BES sirketinizin altin fonunun portfoy dagiliminindan bakabilirsiniz.
     Alıntı Originally Posted by ROOKY Yazıyı Oku
    Merhaba, örneğin ben 2020 yılı içersinde 100 birim altın fonu aldım, yılsonu 102 mi olacak, birde 25 devlet katkısı? Eğer böyle bir fon sağlayan baş firması varsa paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Genel olarak butun BES firmalarinin altin fonlarinda bu tahvil/kira sertifikalari var. BES sirketinizin altin fonunun portfoy dagiliminindan bakabilirsiniz.
    Soruyu cevaplamışsınız zaten farketmemişim.

7.  Alıntı Originally Posted by ROOKY Yazıyı Oku

Altın fonlarını karşılaitırdığımda kira sertifikalarının hemen hepsinde çoğunluğu oluşturduğunu görmüştüm. Anladığım kadarıyla devletin yastık altı altınları çekmek için yaptığı bir uygulama.
    https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...-altin-tahvili

Benim düşüncem uzun vadeli altın biriktirmek olduğu için üzerine %25 devlet katkısı olan bes daha cazip geldi. Fon içinde kira sertifikalarını görünce önceki mesajlardaki soruyu sordum. Soruma gelen cevaba istinaden bu sonucu çıkardım. Hatam olabilir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •