Sayfa 535/992 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 4,273 - 4,280 arası.

Konu: Viop - XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Bende öyle düşünmüştüm

O daha öncede demiştim devletin spek kağıdı kazan kazan yaptığı nadir hisselerden biri

Cazibesi albenisi maalesef
    Uyuşturucu gibi zarar edeceğini bile bile alıyorsun

Allah kurtarsın yatırımcılarını ne diyelim
    "Sink Money Cost" şeklinde bir kavram varmış. Discovery Channel'da galiba işlemişler. Traderlara (yatırımcı değilsen) stop loss kullanın diyorlar.

Çeşitli konuda belirli bir yatırım, harcama veya zaman harcadıktan sonra belki düzelir umudu ile işleme devam ediliyormuş. Oak Adası'nda define arayanlar için galiba söylemişlerdi. Adada o kadar çok harcama yapmışlar ki artık devam etmenin maliyeti daha azmış ama hala da define bulunamamış. Belki yenileri geliyor, o kadar araştırma yapıldı şu kalan yerleri de ben araştırayım diyorlardır.

Burada açıklamışlar İngilizce.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sunk_cost

Batık Maliyet Yanılgısı deyince çok site geliyor.
    https://medium.com/@candurmaz/bat%C4...r-e7a42ecd8ca3

Şu saatten sonra artık satılmaz ve umut ile beklenir, arada girenler oluyor ama dağlarca lot var KRDMD gibi değil.

Tabi bunun da tersi de Trenin Son Vagonuna Atlamak olması lazım. O da çok yaptığımız bir hata, ama sonuçda insanız.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Kuzey Ege - İstanbul
    Gönderi
    14,185
    Dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır...

3. TEB sonunda longlari hafiften kapatmaya başlamış , hem spotta sat hemde long kapat maşallah tosunuma

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452
     Alıntı Originally Posted by beta_ Yazıyı Oku
    Anladıgım kadarıyla 10000 lot ttkom 6.88 alis maliyetli hisselerimi vadelide 6.95 ten satarsam 700 lirayı kilitliyorum. Dolayisıyla %3 civari vadeli spot farki bulursam pozisyonu kilitleyip ay sonuna kadar beklemem lazım. %2 bile net kazanc iyidir. Cevap icin ayrica teşekkürler
    Evet aynen öyle 700 TL olacak 7000 değil
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

5. Bu hafta sonu Fitch veya başka bir kurumdan bir haber gelecek galiba... Öyle hissediyorum...
    Yabancılar çıkıyordu borsadan, şimdi dahada hızlı satacaklar. Ülke yönetimi değişmedende gelmezler artık ülkemize. Çünkü çok tehlikeli bir ülke olduk.
    Günlerdir borsa çıkacak dedim. Ama bizim başımızdakilerin ısrarla saçma hareketlerde bulunmalarından dolayı, dünden itibaren fikrim değişti.
    Biz yabancılar tam olarak borsadan çıkmadan sittim sene çıkmayız.
    Artık altın vadelideyim. Dolar çıksa çıkıyor, altın çıksa çıkıyor. En akıllı tercih bu bence.

6.  Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Reis kimse almaz onu. Kasada 3 milyar para vardı uçmuş. Niye alsinlarki. Çokta hantal gavur.
    Kimse almıyor belki alenichev alır diye umut etmiştim ama hiç ses vermedi.
    nolucak bizim halimiz yaw
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Kuzey Ege - İstanbul
    Gönderi
    14,185
     Alıntı Originally Posted by asklepion Yazıyı Oku
    Volkan bey, endeks saatlikte 28 nisan-30 nisan arası NU vardı. Bu düşüş öyle bir uyumsuzluk için makul müdür, yoksa daha düşer mi? Haftalıkta da macd tam yukarı kesecekken izin vermemişler sanki

SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    geçen hafta teknik çok sıkışmıştı ve aylık kapanışı tepeden yaptıktan sonra gaplı aşağı bıraktılar. şimdi 5 tane kırmızı mum ve 5 tane yükselen hacim var. ama buna rağmen bin puan içinde tutunmaya çalışan bir grafik. sorunuzun cevabını pazartesi günü öğreneceğiz.

haftalık grafiğe survivor başlamadan bakmaya çalışiyim.
    Dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır...

8.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Hangi hisse o?
    Ekgyo galiba.

Sayfa 535/992 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •