Sayfa 399/748 İlkİlk ... 299349389397398399400401409449499 ... SonSon
Arama sonucu : 5981 madde; 3,185 - 3,192 arası.

Konu: KOZAA - Koza Madencilik

1.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Düşük tenörlü madenler hala sorun. 2 sene sonra senede yapabileceğin üretim 100-150 bin ons olacak mevcut tabloda.
    100-150 bin ons bana göre yetersiz. Size göre yeterlidir.

Ayrıca ruhsat olması güzel bir şey de size sorayım madem, istatistiksel olarak kaç ruhsat orta ölçekli bir madene dönüşüyor?
    Bir diğer soru da bir maden sahasının işletilmeye başlaması sizce ne kadar süre alıyor?
    Bunlar kritik sorular....
    yanlış anlamayın ben yeterli yada yetersiz olduğunu kastetmedim
    faaliyet karı ve kar yapmaya devam edeceğinden bahsettim
    verilen hedef fiyatlara göre net rezerve göre 3 yıl brüt rezerve göre 7 sene sonra koza altın tükkanı kapatıyor
    fiyatlamayıda buna göre yapıyorlar
    yani indirgenmiş nakit akımı projeksiyonu ortalama 5 sene üzerinden yapılıyor
    bunu 10 yıl yaparsan hedef değeri en az %50 artar buda en az
    150.000 üretime görede şu fiyatlardan esas falaliyetine göre koza altın en az yılda 800-900 milyon kar yapmaya devam edecek (faiz geliri hariç) bu en kötü senaryo bu bile hedef fiyatlarda yok maalesef
    şirketin gerçek değerini anca satılırsa ihale şartnamesinde öğreneceğiz
    koza faaliyetsiz kalmaz isterse 110 ruhsattan 0 maden çıksın
    en kötü ihtimal 3 yıl sonra kasada bu günün parası ile 12 milyar para olacak
    bir şekilde değerlendirilir
    ben burada yazmaya başladığımdan beri paranın atıl boş boş %8 faizle yattığından bahsediyorum yönetim bu parayı yatırıma şirket satınalmasına dönüştürürse her şey o dakika değişir,mağden ,enerji,kimya vs farketmez tek haber tüm fiyatlamayı başka bir evreye taşır

2. Ne oldu birden şaha kalktı. TEB satışı mı kesti?

3.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    yanlış anlamayın ben yeterli yada yetersiz olduğunu kastetmedim
    faaliyet karı ve kar yapmaya devam edeceğinden bahsettim
    verilen hedef fiyatlara göre net rezerve göre 3 yıl brüt rezerve göre 7 sene sonra koza altın tükkanı kapatıyor
    fiyatlamayıda buna göre yapıyorlar
    yani indirgenmiş nakit akımı projeksiyonu ortalama 5 sene üzerinden yapılıyor
    bunu 10 yıl yaparsan hedef değeri en az %50 artar buda en az
    150.000 üretime görede şu fiyatlardan esas falaliyetine göre en az yılda 800-900 milyon kar yapmaya devam edecek (faiz geliri hariç) bu en kötü senaryo bu bile hedef fiyatlarda yok maalesef
    şirketin gerçek değerini anca satılırsa ihale şartnamesinde öğreneceğiz
    Yok estağfurullah yanlış anlaşılacak bir şey söylemiyorsunuz ki.
    Az önce sorduğum soruların cevabını ben vereyim.

İstatistiksel olarak 300 ruhsatın 1 tanesi (evet sadece 1) orta ölçekli bir madene dönüşebiliyor.
    Böyle düşünürsek kozal'ın elindeki ruhsatlırın elbette kıymetli, ancak çok da bel bağlanamaması gerektiğini görebiliriz.
    Ayrıca o ruhsat sahalarındaki arama çalışmaları için yapılacak tüm işlemlerin şirketin hanesine
    maden işletilmeye başlayana kadar gider olarak yazılacağını da söylemek gerekiyor.

Diğer sorunun yanıtı ise işletilmeye dönüşecek bir maden olması yaklaşık 7-10 yılı buluyor. Maalesef kozal'ın elinde yakın gelecekte rezerve anlamlı bir katkı sağlayacak maden sahası yok.
    Eh bu durumda da elimizde elinde eşek yüküyle parası olan borçsuz ama pek heyecan verici bir işi olmayan bir şirket kalıyor.
    Parayı faizde değerlendirmesi de cabası.

Borsada şirketler benim edindiğim tecrübelere göre en çok büyümeyi fiyatlıyorlar.
    Bir şirketin büyüme hikayesi oluştuysa fiyatlamalar (değer değil) fezaya gidiyor.
    Kozal için konuşursak böyle bir büyüme hikayesini bırakın yakın zamanda küçülme hikayesi mevcut.

O yüzden de aslında rezerv işi çözülmüş olsa bu fiyatlarda olmasını mümkün görmüyorum.
    Yine de mevcut şartlarda dahi ekrandaki fiyat bu şirketin değerini yansıtmamaktadır.

4. SPek boşuna basıyor . Altın çamura düşse de altın . Bu tahtaları izlemek çok mantıklı değil . Bu tahtalar taban taban bile gitse orta uzun vadede hep yukarı gideceğini düşünürseniz rahatlarsınız .-5 yapar bugün yarın tavan yapar . -5 yapınca keşke satsaydım dersin +10 olur mutlu eder .satan önce iyiki sattım der sonra pişman olur . Yinede keskin yerlerde stop koymalı

Spek kozaa üzerinden baskı kuruyor İpek'e -4 çektiriyor yukarı sürünce kozaayı İpek'e daha çok alış geliyor . Devam etsin malı kaptıracak inş.

5. Son dakikalardaki hareketi hangi kurumlar yaptı acaba, Nevli kardeş pasta paylaşabilir misin.

6.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Düşük tenörlü madenler hala sorun. 2 sene sonra senede yapabileceğin üretim 100-150 bin ons olacak mevcut tabloda.
    100-150 bin ons bana göre yetersiz. Size göre yeterlidir.

Ayrıca ruhsat olması güzel bir şey de size sorayım madem, istatistiksel olarak kaç ruhsat orta ölçekli bir madene dönüşüyor?
    Bir diğer soru da bir maden sahasının işletilmeye başlaması sizce ne kadar süre alıyor?
    Bunlar kritik sorular....

Not: bence bu olumsuzluklara rağmen şu anki fiyatlamalar gerçekçi değil bu grup için.
    Ruhsatlar, rezervler, bütün bunları tartışmadan önce devletin bu şirketi altında büyütmek gibi bir niyeti var mı? Önce bu sorunun cevabını bulmak gerek. Eğer varsa Söğüt'le Gübre'nin işi?

7.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Yok estağfurullah yanlış anlaşılacak bir şey söylemiyorsunuz ki.
    Az önce sorduğum soruların cevabını ben vereyim.

İstatistiksel olarak 300 ruhsatın 1 tanesi (evet sadece 1) orta ölçekli bir madene dönüşebiliyor.
    Böyle düşünürsek kozal'ın elindeki ruhsatlırın elbette kıymetli, ancak çok da bel bağlanamaması gerektiğini görebiliriz.
    Ayrıca o ruhsat sahalarındaki arama çalışmaları için yapılacak tüm işlemlerin şirketin hanesine
    maden işletilmeye başlayana kadar gider olarak yazılacağını da söylemek gerekiyor.

Diğer sorunun yanıtı ise işletilmeye dönüşecek bir maden olması yaklaşık 7-10 yılı buluyor. Maalesef kozal'ın elinde yakın gelecekte rezerve anlamlı bir katkı sağlayacak maden sahası yok.
    Eh bu durumda da elimizde elinde eşek yüküyle parası olan borçsuz ama pek heyecan verici bir işi olmayan bir şirket kalıyor.
    Parayı faizde değerlendirmesi de cabası.

Borsada şirketler benim edindiğim tecrübelere göre en çok büyümeyi fiyatlıyorlar.
    Bir şirketin büyüme hikayesi oluştuysa fiyatlamalar (değer değil) fezaya gidiyor.
    Kozal için konuşursak böyle bir büyüme hikayesini bırakın yakın zamanda küçülme hikayesi mevcut.

O yüzden de aslında rezerv işi çözülmüş olsa bu fiyatlarda olmasını mümkün görmüyorum.
    Yine de mevcut şartlarda dahi ekrandaki fiyat bu şirketin değerini yansıtmamaktadır.
    maden işi kısmet işi altın umarsınız bakır çıkar
    ama 110 sahadan kesin bişey çıkar
    dediğim gibi koza altının buna ihtiyacıda yok elindeki nakiti doğru yönlendirmesi bile yeterli olur
    ar-ge gideri her dönem yapılıyor tek avantajı maliyetin tl olması
    iyi yönetilirse yani atıl işler olan taşıma turizm gıda vs düzgün fiyata satılır ,oluşan fon düzgün yatırımlarda değerlendir ( benim kafamda hep tmsf elindeki enerji şirketlerinin alımı paranın hazineye intikali koza grubunun enerji şirketine dönüşmesi var )
    ama grubu satmaya kararları varsa bunu yapmazlar
    koza grubunda hikaye bitmez

8.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    maliyet düşürme için en az 50 kademe ve üstü beklenmeli direk satıyorlar hisse çevirme vs yok
    zaten 11.20 altı aldık bıraz

Sayfa 399/748 İlkİlk ... 299349389397398399400401409449499 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •