Sayfa 14/579 İlkİlk ... 412131415162464114514 ... SonSon
Arama sonucu : 4631 madde; 105 - 112 arası.

Konu: HALK Cafe - III

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    evet hala düşük kalacak ama özkaynaklar 7 şer milyar tl artmış olacak, mesela Halkbankın özsermayesi 31.12.2019 itibariyle 32 milyar tl idi ve bu rakam 32+7 enjeksiyon+1 muhtemel 1Ç net kârı=40 milyar tl ye çıkmış olacak

eğer sermayenin diğer bankalarla orantılı olması arzu edilirse mevcut yatırımcılar büyük kazık yer çünkü TVF yeni hisseleri şu anki spotun yarı fiyatına almış olur ve bu da mağduriyet demektir, mesela ödenmiş sermaye %300 artırılarak 1.25 den 5 milyar tl ye çıkarılırsa TVF yeni lotları beheri 7 : (5.0-1.25)=1.9 tl gibi spotun çok altından almış olacak, öte yandan bölünmüş fiyat 13.5 : %=2.7 tl gibi şu anki rayicin yarısı olacak, SPK buna izin vermez diye düşünüyorum çünkü mağduriyet söz konusu
    Tahtada yerli (VF satış tarafında) ve yabancılar (alış tarafında) arasında hisse fiyatlandırması bakımından savaş çıkmaz mı?
    Ayrıca, düşük ödenmiş sermaye kredi bakımından olumsuzluklar getirmez mi?

2.  Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
    ...Ayrıca kimsenin dile getirmediği bir takas detay yaşandı Mart-Nisan ayında.

Ziraat TVF nin işlemci ve takası aynı zamanda.Halkbank tahtasında Ziraat üzerinden toplanan 18 mil lot 511 ort ile takastan çıkarıldı.

Fiili dolaşımdan ve takastan çekilen bu tutar bence banka tahsisli planlamasında ayarlanmış bir detaydı.
    bu yorum yanlış olmuş, tedavülden çekilen hisse filan yok, tedavüldeki lot sayısı 611 milyon lottur ve bu rakam değişmedi, banka geri alım yapmış olsa da bu aldıklarını tekrar satmakta serbesttir
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

tahsisliden sonra piyasa değeri iki katına çıkıyor.
    fakat siz bu çıkıştan kar edemiyorsunuz.
    bedelli daha iyi pay sahipleri için
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4.  Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
    ...Önemsiz ama neden takastan çekildi,bir hesabı tamamlama adına olabilir.Ayrıca TH hesabına göre %49 olan diğer kısmı %25 e inecekse nasıl mağduriyet olmaz hissedarlar için...Karışık konu bence şu haliyle doğru sonuca ulaşmak imkansız.İlerki günlerde daha net açıklamalar yapılabilir.
    evet, şu anda ful detayları bilemiyoruz, ayrıca SPK henüz onay vermedi

tahminimce %100 - %140 arası bir tahsisli sermaye artışı olacak ve ödenmiş sermaye 2.5- 3 milyar tl aralığında bir yere çıkarılacak
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Yav madem paranın tamamını bu mandavallar verecek ne diye bedelsiz yapmıyor da tahsisliye gidiyor bedelsiz yap hisseye can gelsin ben şu aşamada yabancının yerinde olsam hisseye 10 12 lira yapar bedevaya lot vermem madem ortalama alınacak... yabancı 500 600 milyon dolara hisseyi domine eder ebesini beller

Hatta halk bankın elimdeki lotlarıda alırım varlık fonu zaten yüzde 51 kaybetmek için satamaz ya yukarı dövlet fazla ödesin

7. ...Yakın zamanda kamudaki sigorta şirketlerinin hisselerini borsa dışından alan TVF tek 1 çatı altında dev kamu sigorta şirketi kurma hedefini açıkladı.Ve yeni kurulacak sigorta şirketi farklı isimle lanse edilecek deniyor.

Burdada bu 3 bankayı tek çatı altında birleştirme ve yeni bir tüzel kimlik ile...

Bu senaryoda diğer hissedarların mağduriyetini onleme adına cari fiyatlara yakın bir zorunlu ayrılma hakkı tanınacak ya da yeni birleşik kamu bankasına belirli oranda pay verilme hakkı sunulacak.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    evet, şu anda ful detayları bilemiyoruz, ayrıca SPK henüz onay vermedi

tahminimce %100 - %140 arası bir tahsisli sermaye artışı olacak ve ödenmiş sermaye 2.5- 3 milyar tl aralığında bir yere çıkarılacak
    Birde bir önceki sermaye enjektrsinde at1 tahvilleri va kullanmışlardı bunda niye böyle yaptılar

Sayfa 14/579 İlkİlk ... 412131415162464114514 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •