Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
Sn. rxpu,

İşyatırım günlük bültendeki fiyatlar gösterge niteliğinde olup o fiyatlardan işlem olanağı bulunmamaktadır.
Sorunuza cevap evet fark ediyor. Burada alıcı satıcı arasında organize bir piyasa yok. Bu nedenle siz alırken ben satsam şeklinde bir kapanış fiyatı oluşmuyor.

Linkte US900123AW05 kodlu bononun dünkü kapanışı 100.8 gözüküyor.
Ben kabaca işyatırımın fiyatı da burgana yaklaşır mı yoksa arada yine de bir fark oluşur mu onu tahmin etmeye çalışmıştım.

Zira eğer arada önemli bir fark olmayacaksa burgandan almak ta başka avantajlar sunabilir.

Sizce günlük bültendeki 101.1 lik fiyat işlem anında 103.5'a ne kadar yaklaşabilir.

Bir diğer fenomen de burganbankın endikatif fiyatı 4 Mayısta 102.5 iken işyatırım 102.1 (bülten fiyatı) idi.

Aklımda şu soru da var: 12 Mayıs döviz mevduatımın dönüş tarihi idi, burgan o nedenle alım yapma ihtimalimin yüksek olduğunu düşünerek makası açmış olabilir mi? İşyatırım 101.1 (bülten) burgan 103.5

Yoksa o anki piyasa koşulları o fiyatı mı oluşturdu. Zira müşteri temsilcisi ben fiyata müdahale etmiyorum diyor. Fiyatı hazine veryormuş. Eğer söylediği doğru ise hazine benim o gün döviz mevduatımın dönüşü olduğunu bilemez.

Evet bu tezgah üstü bir piyasa olduğu için dikkat etmek gerekli. Ama bankaların fiyatlama yaparkenki dinamiklerini hala tam çözemedim. Pazarlama taktiği mi yoksa gerçekten bir piyasa dinamiği sonucu bir fiyatlama mı oluşuyor?

Yoksa ikisinin bir karışımımı mı?