Sayfa 440/1000 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540940 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Merhaba,

Menkul kıymetlerin aynı banka içinde virmanlanması ile ilgili bir sorum olacak.

Şirketin dövizi var. Ve bu dövizi ortaklarına dağıtmadan belirli bir süre bünyesinde taşıması gerekiyor.

Bu nedenle şirketin 2020 tarihinde 26.4.2029 itfa tarihli bir eurobond aldığını düşünelim. (5 ayrı parça olarak alındı )

2022 , 2024 ve 2026 yıllarında alınan işlerin yapısına göre şirketin yüksek temettü dağıtacağı hesaplanıyor.

Soru şu:
    Temettüyü dağıtırken ortaklara nakit ödeme yapmak yerine şirket bünyesinde bulunan eurobondları virmanlasak.
    Bunu yapmaktaki amacımız uzun vadeli eurobondun dalgalanan fiyatı nedeniyle eurobondu bozmadan direk menkul kıymet olarak ödeme yapmak. Kıymetin o an için nakitleştirilmesi ile oluşacak muhtemel zararı engellemek.

İşin vergisel boyutunu sormuyorum. Ancak banka boyutu hakkında bir fikir verebileceğinizi düşündüm.

Bankaya desek ki , rxpu ltd adına 5 parça halinde 10 yıllık bir eurobond al.

Kar dağıtım yıllarında da ortaklara 1'er parçasını virmanla.

Banka bunu yapar mı?

Yaparsa bunu bir satışa aracalık olarak gördüğü için yüksek bir komisyon talep eder mi?

Sonuçta kıymet bir tüzel kişilikten , bu tüzel kişiliğin ortağına virmanlanacak.

Kişinin kendi hesapları arasında başka bankalara virman yapılabildiğini biliyorum, ancak her iki hesap ta yine aynı bankada olmak koşuluya bir tüzel kişiden , o tüzel kişiliğin ortağı olduğu şahsa virman yapılabilir mi?

Teknik olarak mümkünse ve banka ücret talep ederse kabaca nereye kadar zorlanabilir? (Bankanın iyi bir müşterisi için hiç ücret almama şansı var mı teknik olarak)
    Eurobondu harcsız olarak sadece kendi adınıza virmanlayabilirsiniz . Başkasına yaptığınız taktirde tapu harcı gibi yüksek bedeller ödemeniz gerekiyor. Aynı ev gibi düşünün eurobondu. Ev alım satım yaptığınızı. Ortaklara değil de, direk firmaya gönderebilir. Ordan da ortaklara dağıtabilirsiniz.
    Son düzenleme : martind; 16-05-2020 saat: 16:07.

2. Hisse senedi , bono-tahvil farklı bir kişiye virmanlanabilir. (aracı kurum bir form doldurtuyor)

Şirketin, temettüyü varlık olarak dağıtması sorunlu !!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Hisse senedi , bono-tahvil farklı bir kişiye virmanlanabilir. (aracı kurum bir form doldurtuyor)

Şirketin, temettüyü varlık olarak dağıtması sorunlu !!
    Virmanlanır da kol gibi harcla : ) Banka değil, devlet istiyor.

4. Ne harcı ?

Ben , sıfır maliyetle virmanladım .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

5. Selamlar arkadaslar 2020 yili icin 49.000 tl istisna tutarı var diye biliyorum,diyelim ki 60.000 tl sadece eurobond geliri elde ettik, simdi vergi beyanı edecegimiz zaman 60.000 tl mi beyan etcez yoksa 60 binden 49 bini dusup kalan 11.000 binimi beyan etcez cevap verirseniz sevinirim

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Baska bi beyana tabi gelirimiz yok

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Ne harcı ?

Ben , sıfır maliyetle virmanladım .
    Başkasının adına transfer yaptığından emin misin ?

8.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Başkasının adına transfer yaptığından emin misin ?
    Evet ,babama.

Sayfa 440/1000 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •