Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 483/1002 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Konut piayasasini döndürecek kadar ev almari imkansiz bu tür zenginlerin.
    Piyasayi surukleyebilecek.olsalar konut stogu diye bisey olmazdi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    aslında haklısınız sadece buna bağlamamak lazım, bu başlıkta hatalı bir eğilim var o da bence şu;

bu fiyatları sürdüren arap/yabancı yatırımcı, rüşvet/yolsuzluk/kara para yaratan insanların konut eğilimi, avrupa gurbetçileri olmak üzere bilumum dövizciler, arsa/ofis kira geliri yüksek insanlar, cebindeki paraya altına zekat düşüp de kasasındaki tapuya zekat düşmeyen yeşil sermayenin parayı gayrimenkule gömmesi vb. sebepler.

bu insan profillerine ilave, istanbulda artan nufüs, hane başı nüfus ortalamasının düşmesinden ötürü ikinci etken artan konut ihtiyacı.

bu listeler uzadıkça uzar, senaryolar konut fiyatının artışına meyil veriyor, dikkatinizi çekerim burada maaslı beyaz yaka yok, çünkü etkisi sıfır. beyaz yakanın burada alması gereken görev yukarıdaki ev sahiplerine kiracı olmak, ev sahibi değil.
    men dakka dukka

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    15 sene önceki 200.000 ile bugünkü arasında ciddi hatta çok ciddi fark var. Gerçi konumuz bu değil ama neyse..
    Aynen,

1994'te Besiktas gibi semtte, 45-60.000 arasinda nefis evler satiliyordu.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sizin ev sahibinin 6 adet evinin güncel olarak piyasa değeri 3 milyon dersek buradan ayda 20.000 lira kira alıyor mudur?

15 sene önceki 200.000 ile bugünkü arasında ciddi hatta çok ciddi fark var. Gerçi konumuz bu değil ama neyse..
    bence almıyordur ama ne kadar alır 15 bin üzeri değildir.

anlatmak istediğimi sizin anladığınızdan farklı, 15 sene önce 2005 yılında(90 lı yıllar değil) 200 bin tl ümraniye çarşı da 2 daire ederdi ve suan oradan edeceğin kira geliri 6-7 bin tl yi geçmez ama dükkan kiraları inanılmaz fırladı, bahsetmek istediğim konu bu.

beklenmedik şekilde varlık sahibi olan insanlar, edindikleri birikimi tekrar gayrimenkule yatırıyor.
    Son düzenleme : kxsr; 19-05-2020 saat: 13:03.
    men dakka dukka

4. Sizlere garip gelebilir ama bizim kira amaçlı konut sahibi olma amacımız tamamen, likit olmama üzerine kurulu.
    Eşimle flört dönemimizden bu yana hep makul bir hayatı ve tasarruf etmeyi amaç edindik, hala 2007 model araca biniyoruz.Fakat her ikimizinde ailesi birikim,tasarruf konularından bir haber, sürekli bizden beklenti içindeler, doğamız gereği kayıtsız kalmak zor bu taleplere, kalsan bile huzursuzluk kaynağı resmen.Olağan üstü durumlar için bir miktar likit varlık, kalanı kira getirisi, yardım mı etmek istiyoruz herhangi bir kişiye/kuruma, bu ayın kirası sizin al kardeşim sen sağ ben selamet.Geri öderse ne ala ödemesse bir daha yüzü olmuyor.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    İşte Türkiye’den en çok gayrimenkul alan ülkeler… Sıra dışı sonuçlar:

https://tele1.com.tr/iste-turkiyeden...nuclar-165998/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by kxsr Yazıyı Oku
    aslında haklısınız sadece buna bağlamamak lazım, bu başlıkta hatalı bir eğilim var o da bence şu;

bu fiyatları sürdüren arap/yabancı yatırımcı, rüşvet/yolsuzluk/kara para yaratan insanların konut eğilimi, avrupa gurbetçileri olmak üzere bilumum dövizciler, arsa/ofis kira geliri yüksek insanlar, cebindeki paraya altına zekat düşüp de kasasındaki tapuya zekat düşmeyen yeşil sermayenin parayı gayrimenkule gömmesi vb. sebepler.

bu insan profillerine ilave, istanbulda artan nufüs, hane başı nüfus ortalamasının düşmesinden ötürü ikinci etken artan konut ihtiyacı.

bu listeler uzadıkça uzar, senaryolar konut fiyatının artışına meyil veriyor, dikkatinizi çekerim burada maaslı beyaz yaka yok, çünkü etkisi sıfır. beyaz yakanın burada alması gereken görev yukarıdaki ev sahiplerine kiracı olmak, ev sahibi değil.
    Sayın kxsr;Tam da kitabın ortasından konuşmuş ve olayları net biçimde yazmışsiniz.. İşin özeti bu... Tebrik ediyorum..

7.  Alıntı Originally Posted by kxsr Yazıyı Oku

Dün bir tv programında dinledim. 2019'da 18 milyon kişi devletten sosyal yardım alıyormuş.
    Gene medyaya yansıdı. 2 milyonluk Urfa'da 1,5 milyon kişi yardım alıyor.
    https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...yoruz-5814874/

Bu memlekette kaç kişinin 5k üstü maaşı var.Nereden geliyor bu derenin suyu

8.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Dün bir tv programında dinledim. 2019'da 18 milyon kişi devletten sosyal yardım alıyormuş.
    Gene medyaya yansıdı. 2 milyonluk Urfa'da 1,5 milyon kişi yardım alıyor.
    https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...yoruz-5814874/

Bu memlekette kaç kişinin 5k üstü maaşı var.Nereden geliyor bu derenin suyu
    ortalama bir devlet memuru maaşı 5k dan fazla, sanırım bu konulara biraz uzak kalmışsınız. internete girip polis maaşı yazın yeter zaten.

tabii ki 5k maaş almak ayda 5k kredi ödeyebilmek anlamına gelmiyor.

masraflar çıktıktan sonra kabaca hane gelirinin üçte biri krediye ayrılabilir.

sayın kxsr gayet net anlatmış, bu konuda memur ve beyaz yaka hesaba alınması gereken en son kesimler.

beyaz yakaların çok sayıda aşırı harcaması var maalesef en fazla oturduğu evi satıp bir üst semtten ev alır, şansı yaver giderse de bir tane de çocuğuna alır.

ticaret yapan tanıdıklarım var bir noktadan sonra kiralar yeni evin kredisini ödüyor zaten, 4 tane evin varsa beşincisini almak için çok bir şey yapman gerekmiyor.

Sayfa 483/1002 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •