Sayfa 752/899 İlkİlk ... 252652702742750751752753754762802852 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 6,009 - 6,016 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by alanlı Yazıyı Oku
    Sermaye Piyasaları Kurumu
    Birleşme talep eden adına birşeyler ters gidiyor 24 gün geçti ses yok. Çimento haftasında onayı almıştı. Rekor sayıda şikayet gittiğini tahmin ediyorum. Bizim gördüğümüz, duyduğumuzun haricinde ensesi kalınların, fonların, yabancıların şikayetlerini de düşününüz. Ben SPK'da umutluyum, gerekeni yatırımcı olarak yaptım. Sakince sonucu bekliyorum. 24 gündür bir haber yoksa benim telaşlanmam gereken bir şey yok.

Rekabet Kurumu
    Herkesin normal bir prosedur olarak gibi düşündüğü Rekabet Kurulu Onayı yeni teklifin kanunlaşması durumunda çok şey değiştirebilir. Ama çok teknik bir konu. Yorum yapamam. Bilgi olarak haberi paylaştım. Zamanla göreceğiz. Kanunlaşacak mı? Birleşmeye onay gelecek mi?

İç Hukuk
    Ben dahil çok kişinin başvuracağını düşünüyorum.

Dış Hukuk
    İç hukuktan aradığını bulamayanların son şansı. Ama buraya kadar iş uzamaz diye düşünüyorum.
    Doneler :
    Hükümet birleşmeyi istemiyor ( bence )

Spk kanunu çıkıyor.

Rekabet kanunu çıkması muhtemel.

Hükümet elini güçlendiriyor. İş bankası birleşme pahasına Spk nin her dediğine evet derse rekabet kurumu devreye girecek . ( bence )

Birleşme aleyhine yapılan her şey sodacıların lehine gözüyle bakıyorum. O yüzden olumlu buluyorum.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by fellucede Yazıyı Oku
    SPK Biran önce sonuçlandırmalı bekledikçe sıkıntı artıyor.Haftaya Cuma da temettü haftası bunlarda her pislik beklenir.....Bizi Aylardır esir aldı.Bu birleşme olmasaydı bu gün SODA ne olurdu kim bilir....
    Birleşme bir şekilde gecikir de süreç tekrar başlayacak denirse , bütün hisseler pwc ortalamasına çıkar. Çünkü elinde olan herkes o fiytattan satacağını bilir.
    Bense iptal olmasını istiyorum.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Hayır, birleşme ile ilgili olsa sadece Trakya Cam olmazdı.
    Soruşturma değil ama yeni kanun birleşmeyle ilgili diye düşünmek istiyorum.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    [QUOTE=apocalyptica;4457573]
    Bence soda hissesi yatırımcısına sahip cikmasi gerekir.
    Günü geldiğinde biz de onlara sahip çıkmayız.

5.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Soruşturma değil ama yeni kanun birleşmeyle ilgili diye düşünmek istiyorum.
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Birleşme bir şekilde gecikir de süreç tekrar başlayacak denirse , bütün hisseler pwc ortalamasına çıkar. Çünkü elinde olan herkes o fiytattan satacağını bilir.
    Bense iptal olmasını istiyorum.
    Doneler :
    Hükümet birleşmeyi istemiyor ( bence )

Spk kanunu çıkıyor.

Rekabet kanunu çıkması muhtemel.

Hükümet elini güçlendiriyor. İş bankası birleşme pahasına Spk nin her dediğine evet derse rekabet kurumu devreye girecek . ( bence )

Birleşme aleyhine yapılan her şey sodacıların lehine gözüyle bakıyorum. O yüzden olumlu buluyorum.
    [QUOTE=dimitris;4457604]
     Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku

Günü geldiğinde biz de onlara sahip çıkmayız.
    BENDE AYNISI DÜŞÜNÜYORUM

bu kadar sürmesi bir şeylerin istenildiği gibi olmadığı kanaatindeyim

arada bir yazardım benim derdimden çok yabancının daha daha büyük derdi var bu riski kimse alamaz......uluslar arası tahkim..

hükümet' in yeni kanunları sanki şişe ve iş bankası üzerine çıkmış hissi veriyor..

ama etme bulma dünyası inşallah devlet el koyar da yaptıkları yanlarına kalmaz..

15-20 tl olması gereken firmalar yerlerde sürünüyor.....sebebi iş gurubu belli...

birleşme artık hayal olur gibi geliyor nedeni çok fazla bilinmezlerin olması..adamlar resmen hırsızlık peşinde....

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Dinsizin hakkından imansız gelir.

Tam anlayamadım, kusura bakmayın. Biraz daha açar mısınız?
    Aslında sonraki mesajınızda cevap vermişsiniz. Ben doğru soramadım kusura bakmayın

Ortada iki olay var; İş bankasındaki parti paylarının devlete geçmesi durumu ve Şişecam iştiraklerin birleşmesi

Bu olaylara devlet ayrı ayrı bağımsız bakar mı? Yoksa kendi çıkarı için ikisine aynı açıdan mı bakar? Sonuçta devlet, iş bankası üzerinden Şişecam grubunda da pay sahibi olacak?

Ayrıca ucu açık kalan bir konu var sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam, İş bankası eğer bu şişecam birleşmesinden zarar göreceğini düşünürse karşı çıkabilir???

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Tabiki iş bankasının neyi varsa yüzde 28 'ine müdahil olma yetkisi olacak.

İş bankası her zaman vazgeçme opsiyonunu masada tutuyor zaten. İlk şartı birleşme sonrası çoğunluk hissesine sahip olmaktı. Gerçekleşti.
    Şimdi spk , arkasından rekabet kurumu var . Bakalım görelim.

Sayfa 752/899 İlkİlk ... 252652702742750751752753754762802852 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •