Sayfa 978/992 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 7,817 - 7,824 arası.

Konu: Viop - XVIII

Alıntı Originally Posted by besonderes Yazıyı Oku
    hayırdır bugün düşmüşüz

bir sıkıntımı oldu
    yarın bayram para lazım bugünkü mevzuu bu

2.  Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Yeni modellere artık eskiye göre çok daha zor ulaşacağımız kısmına kesinlikle katılıyorum. TR özelinde döviz yüzünden zaten alım gücümüz düştü. Bu corona meselesi tüm dünyada tüketimi düşürecek insanları tasarrufa yöneltecek diye düşünüyorum. Bu da global anlamda yeni araç satışlarını ve dolayısıyla üretimi kısıtlayabilir. Satışlar azalır üretim bantları daha az üretim yaparsa verimlilik düşecek maliyetler artacak. Ayrıca firmalar karlarını bırakmak istemeyecekleri için fiyat yükseltip daha az araçtan aynı karı elde etmeye çalışacaklar. Bizim alım gücünü de hesaba katarsak işimiz zor görünüyor.

Ben çocukken doğan şahin gibi arabalar ile oturduğumuz evlerin fiyatları aynıydı. 3 5 yıl içinde aynı duruma gelirsek benim için sürpriz olmaz.
    Görünen bu maalesef. Eğilim bu yönde. Ev ile takas edilecek döneme çok az kaldı, hatta bazı arabalarla evler takas edilebilir.
    Bmw mercedes değil. Alt segment araçlar.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

3.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    dostum senden ricam

aracını aldığın tarihteki dolar kuruna ve şimdiki dolar kuruna bak

aradaki fark şimdiki fiyatına denk gelmiyor ise az çok şişik olup olmadığı anlaşılabilir kanaatindeyim.

not: bakarsan farkı da buraya yazarsan sevinirim.

şöyle yani:

2005 yılı
    araç fiyatı 50 bin tl dolar 3 tl

2020 araç fiyatı 150 bin tl dolar fiyatı 7 tl gibi

saygılar
    Burdaki sıkıntı, araç yatırım değil. Değer kaybına uğramıyor. Balon her türlü var.
    Konutlarda öyleydi. Sıra araçlarda.

yüksek vergiler Turk halkını fakirleştirdi.. resmen yuksek vergiler altında bir zulüm var 17 yıldır.. vergiler sürekli arttırıldı.. ama temel yatırımlar bile borçla yapılıyor.. yani vergiler sözde yatırımlar için toplanıyor ama yatırımlar esasen borçla yapılıyor..

diğer yandan.. altın rezervleri yüksek diye dunyanın 7. büyük ekonomisi olduğumuz iddia edilmişti bi tarihte.. şimdi o "7. büyük " ekonomide iban ile sms ile vatandaştan para isteniyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. Garantide saatlik grafikte alcalan takoz var...buralardan 9.70 veya 10.40 hedefiyle kalkması lazım artık...

6. Makas olması oldukça olumlu.. Hem spotta çöküş bekleyen hayalperestlere fırsat vermiyor.. Hem viopta kısa vade vurkaça gelen kumarbazları masadan atıyor otomatikmen.

7.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    dostum senden ricam

aracını aldığın tarihteki dolar kuruna ve şimdiki dolar kuruna bak

aradaki fark şimdiki fiyatına denk gelmiyor ise az çok şişik olup olmadığı anlaşılabilir kanaatindeyim.

not: bakarsan farkı da buraya yazarsan sevinirim.

şöyle yani:

2005 yılı
    araç fiyatı 50 bin tl dolar 3 tl

2020 araç fiyatı 150 bin tl dolar fiyatı 7 tl gibi

saygılar
    Haklısın dostum o zaman 2.200 den dolar bozdurdum dün gibi aklımda. öyle hesaplayınca zarardayım. yapacak bişi yok. kendimizi avutuyoruz işte arac fiyatı yükselmiş diye.

8. Tupras guzel kalkti...76.85 dip su an 80 üstünde...kotu bilancoyu fiyatladilar ve simdi almaya başladılar... borsanın en temel kuralı işledi....

Sayfa 978/992 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •