Sayfa 209/346 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309 ... SonSon
Arama sonucu : 2762 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

1. Şirketin aralık 2019 da bankada 984 mio vadeli mevduatı vardı.
    mart 2020 de ise bu rakam 1673 mio TL vadeli mevduatı var.
    yahu 1.673.592.271 TL yi çalışan , aktif bir şirket neden vadeli mevduatta tutar
    oran %7 %8 yada %9
    gerçekten benim ilgimi çok çekiyor bu nakit.
    şapkadan tavşan çıkarıp dehşet bi şekilde karlı bir işe girişebilirler mi acaba ?

bu arada birde banka kredisinde artış var sanırım . yanlışım varsa özür dilerim ama kısavadeli banka kredilerinde yaklaşık 800 mio Tl lik bir artış var ; uygun faizle alınmış.

bu kadar nakitte kalmanın anlamı , amacı ne olabilir acaba . aktiflerin nerdeyse %20 si bankada uyuyor ve sanırım hiç bu kadar nakit birikmemişti şirkette.
    ben uzun vadeli ortalama 7,70 ten almıştım hisseyi ama ortalama 9,70 ten satttım 3 haftada... o pislikce yapılan spekülatif işlemler döneminde çıktım hisseden .

ama bu nakit biraz ileriye yönelik iştahlandırıyor; varmı bir yorum buna acaba?

selamlar, iyibayramlar herkese.

2. Aslında bu hepimize bir ders oldu. Devanın 3 katına neden çıktığını ve selec in neden daha az prim yaptığını anlamış olduk. Agresif büyüyen daha yüksek fk dan fiyatlanır.
     Alıntı Originally Posted by ebcim Yazıyı Oku
    Kar beklentisinde yanılmadım ama Deva İLE iLAÇ 'taki müthiş karlardan sonra 300 milyon gelebilir diyordum.Geçen sene 220 gelmişti galiba.Yine de çok iyi bir kar.Asıl 6 aylıklarda daha önce de yazdığım gibi diğer firmalara göre süper gelecek.Çünkü, gıda ve ilaç dışındaki hisseler çok kötü bilanço getirecek.Bizimkisi bunların yanında farkını fazlasıyla ortaya koyacak.Yıl sonu kar,1000-1200 milyar arası olur diye tahmin ediyorum...
    SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Şİrketin 3 aylık nakit hesabında 1.820 milyon gözüküyor.İnanılmaz rakam.Lütfen geçen yılın 3 aylığına bakın.Veya bu yılın 12 aylık nakitine bakın.12 aylık nakit 1.090 milyar .Şimdi ,1.820.Neredeyse üç aylık da 800 milyona yakın artış olmuş.Hakikaten süper.Her halde yanlış yazmıyorum.Yanlışım var ise lütfen düzeltin.Her halde yılsonu nakit en az 2.5 milyar olur.Sermayenin 5 katı !..Arkadaşlar,dünyanın ve Türkiye'nin bu durumuna göre ilaç çok çok avantajlı.Selec bir defa daha avantajlı...Ama ,uçmayan uçaklar,borç içinde yüzen spor kulüpleri,kapalı şirketler tavan yaparken, bizim gibi şahane firma tabi ki çıkmaz hatta düşerse bile artık şaşırmam (!)..Türkiye borsası gerçekten garip !. Bu firma yurt dışında olsa bu koşullarda her halde fiyatını en az 10 katı olurdu diye düşünüyorum...

4.  Alıntı Originally Posted by ebcim Yazıyı Oku
    Şİrketin 3 aylık nakit hesabında 1.820 milyon gözüküyor.İnanılmaz rakam.Lütfen geçen yılın 3 aylığına bakın.Veya bu yılın 12 aylık nakitine bakın.12 aylık nakit 1.090 milyar .Şimdi ,1.820.Neredeyse üç aylık da 800 milyona yakın artış olmuş.Hakikaten süper.Her halde yanlış yazmıyorum.Yanlışım var ise lütfen düzeltin.Her halde yılsonu nakit en az 2.5 milyar olur.Sermayenin 5 katı !..Arkadaşlar,dünyanın ve Türkiye'nin bu durumuna göre ilaç çok çok avantajlı.Selec bir defa daha avantajlı...Ama ,uçmayan uçaklar,borç içinde yüzen spor kulüpleri,kapalı şirketler tavan yaparken, bizim gibi şahane firma tabi ki çıkmaz hatta düşerse bile artık şaşırmam (!)..Türkiye borsası gerçekten garip !. Bu firma yurt dışında olsa bu koşullarda her halde fiyatını en az 10 katı olurdu diye düşünüyorum...
    sayın ebcim , işte bende diyorum ne yapacaklar bu nakiti?
    fakat dikkatinizi çekti ise kredilerde de 800 mio artış var; muhtemelen bu kredi tutarını da bankada tutuyorlar vadelilede.
    insanın aklına acaba bi yatırım yada stok planı mı var diye düşünceler geliyor
    kasanda 1 mia nakit varken kredi kullanıyorsun ve sanırım bu kredide şimdilik vadelir tutuluyor...

yada vadeli de ki 800 mio artış ; şirket faaliyetlerinden geldi ise ; kullanılan kredi ne için kullanıldı

5.  Alıntı Originally Posted by ebcim Yazıyı Oku
    Şİrketin 3 aylık nakit hesabında 1.820 milyon gözüküyor.İnanılmaz rakam.Lütfen geçen yılın 3 aylığına bakın.Veya bu yılın 12 aylık nakitine bakın.12 aylık nakit 1.090 milyar .Şimdi ,1.820.Neredeyse üç aylık da 800 milyona yakın artış olmuş.Hakikaten süper.Her halde yanlış yazmıyorum.Yanlışım var ise lütfen düzeltin.Her halde yılsonu nakit en az 2.5 milyar olur.Sermayenin 5 katı !..Arkadaşlar,dünyanın ve Türkiye'nin bu durumuna göre ilaç çok çok avantajlı.Selec bir defa daha avantajlı...Ama ,uçmayan uçaklar,borç içinde yüzen spor kulüpleri,kapalı şirketler tavan yaparken, bizim gibi şahane firma tabi ki çıkmaz hatta düşerse bile artık şaşırmam (!)..Türkiye borsası gerçekten garip !. Bu firma yurt dışında olsa bu koşullarda her halde fiyatını en az 10 katı olurdu diye düşünüyorum...
    Yanlışınız var. Şirket 800 milyon tl kısa vadeli kredi kullanmış. Bir de bu şirketin en iyi bilançosu ilaç zammından dolayı ilk çeyrekte gelir. Yıl sonu 1 milyar karı ben imkansız görüyorum.

Bir de bu şirket ilaç şirketi değil. İlaç dağıtım şirketi.

6. Geçen yıl üç aylık 253 milyon gelmiş.Ben yanlışlıkla 220 milyon yazmışım.Demek ki,geçen yılın üç aylığına göre kar biraz da olsa azalmış.Fakat,buna rağmen ben kar'ı başarılı buldum.Asıl beklentim 6 aylık ve 600 milyon kar bekliyorum..

7.  Alıntı Originally Posted by abcd Yazıyı Oku
    Bu yıl yapılan beklenti tahminleri çok sapmalı gerçekleşiyor.
    Yukarıdaki listenin çoğu açıklandı ve beklentilerin hayli üstünde gerçekleşti.
    Örneğin, yukarıdaki listede yer alan arçelik beklenti 189 yazılmasına rağmen 255 gönderdi yani 66 mln %35 yukarı sapmayla gerçekleşti. Diğerlerinde de önemli sapmalar var.
    Selçuk ecza ya 207 kar beklentisi haksızlık ve çok karamsar bir yorum.
    Evet, geçen yıla göre bu yıl stok karı biraz daha az ama diğer değerlere baktığımızda makul beklenti 275-300 aralığı.
    Hisseyi satmış ve tekrar almak için takip ediyor olmama rağmen 400 kar beklemenin abartılı olduğunu, geçen yılın % 10-20 yukarısı gayet normal , 300 üstünü de çok başarılı bir rakam olacağını düşünüyorum.
    Geçen yılın altına inmesi geçici bir negatif reaksiyona sebep olabilir, Ama , piyasanın genel durumunu ve şirketin yıllık beklentiye odaklanırsak selec yine bu yılın ilgi gören ve kazandıran şirketi olacağını tahmin ediyorum.
    Önümüzdeki hafta bilanço gelmeli artık. Verilen ek süre Süre daralıyor çünkü.
    Geçen hafta bir yoruma cevaben yazmıştım...
    Bence piyasa beklenti anketinin biraz üzerinde geldi, 300-400 kar gelmesi imkansızdı zaten.
    Geçen yılın Biraz altında olması da kötü değil, ben şahsen bu rakamdan % 10 daha yukarıda getirebilir diye bekliyordum.
    Ama karlı stoklarını bitirememiş olduğunu, brüt kar marjının % 9 civarında beklendiği gibi geldiğini, faiz oranlarının düşmesinden dolayı borç ve alacakların vadelerine göre bugüne iskonto edilmesinden kaynaklanan yaklaşık 30 mln daha az geldiğini söyleyebilirim.
    Yeniden almak için dikkatlice takip ediyorum.

Handikap; geçen yılın altına inmesi, deva ve ecz. İlacın önceki yıla göre daha iyiperformans gösterdiği için selec in performansı düşük bulunabilir, endekse göre fiyatının tatmin edici bir seviyeye ulaşmış olması

Avantaj; yılın 2. Çeyreği diğer bir çok şirket çok kötü mali tablo gönderirken selec çalışmaya devam etmesi, piyasa beklenti anketinden biraz yukarıda kar gelmesi, karın sürdürülebilir olması.

Ben biraz gevşeyeceğini ve aşağılardan almak için bekleyen yatırımcıların olduğunu ve artık bundan sonra tamamen 2. Çeyrek bilançoya odaklanılacağını, 6 aylık kar miktarının yine geçen yılın altında ama 400 mln un üzerinde olacağını, bu rakamın da borsamızda çok kayda değer ve dikkat çekecek kadar tatmin edici olacağını düşünüyorum.
    Hedef fiyata gelince, bu yıl ki rekor olarak gördüğümüz seviyeler artık, 6 aylık beklentilere çerçevesinde yeni hedef olacağını sanıyorum.
    Sonuç olarak, kötü bir bilanço değil, istikrarlı ve sürprizi olmayan bir sonu.
    Piyasanın biraz satış yönünde tepki vereceğini düşünüyorum, son 3 bilanço döneminde her defasında bilanço sonrası gevşediğini görüyoruz.
    Bakalım bu sefer ne olacak?

8. Eee geldik zurnanin zirtt dedigi yere haftaya ne olacak fiyat

Sayfa 209/346 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •