
Originally Posted by
bezginbekir
Kartal Belediyenin yeri dar oynayamıyor. Oynamak istemiyor. Pazarlıklar bitmemiş anlaşılan. Bakın Eczacıbaşı'nın CHP üzerinde etkisi büyüktür. Eczacıbaşı eğer şu an imarın çıkmasını istemiyorsa ertelerler. her olan biteni bizim patrona bağlamayın. Bizim patron ufak kalır.
Burada dillendirmiştik bu bölge 3000 dönüm ve istanbulda denize çıkışı olan böyle bir başka bölge yok. Ne planlandığını bilemiyoruz. Belki total bir proje planlanıyor. Yabancı yatırımcılar eliyle. Belki de iş Kartal belediyeyi aştı. Kartal belediye o mutfaktakı yemeğin pişmesini bekliyor olabilir..
Bunlar afaki akıl yürütmeler tabi ki. Bu arada patron fırsattan istifade süreç uzadığı için baskı altında tutuyor. Uzun yıllar ortalamasını düşük tutmak amacı. Çağrı fiyatında eli rahat olsun diye. Eğer fırsatını bulursa KY ye kazık atmaktan çekinmez.
Burası Türkiye, sırtını hükümete dayamış bir müteahit hepimize oyuun oynayabilir. Bütün bu vartaları atlatabilirsek, bir kazık yemezsek fiyat 3 haneleri geçebilir.
Şu hale bak halka açılırken değerleme yapmış patron 7 yıl önce dönüme 1.200.000 usd fiyat biçilmiş. O fiyattan işlem görmeye başlamış. Şu anda 600 bin dolar dönümü. İmar çıktığında satın alan olursa o zaman ancak zararımız çıkar dolar bazında. Üstelik bunca yıl bekledik, hala zarardayız. Şimdi alıp bekleyecekler için demiyorum ama biz her halukarda aptalca bir yatırım yapmışız.
Adamlar halka açarken çok ciddi fiyatlardan açılış yapmışlar. Dolar bazında baktığımızda herkesi kazıklamışlar. Yani biz patron malı kaptırmış diyoruz ya, hayır adam bizim elimize vermiş malı, yıllar önce. Yaptığı trade lerde cabası.
Ama şu anda bu fiyatlar gerçekten mal kaptırma fiyatlarıdır. Lakin hepimiz elimizde yüksek maliyetli ortalama 20 bin lotla bekliyorsak, hiçbirimizde mal alma iştahı kalmadı.
Daha önce de söyledim bu hisse portföyün en fazla % 15 il ile alınabilecek bir kağıt. Fazla yüklenmek büyük hayal kırıklığı yaratabilir.
Yer İmleri