Originally Posted by
deniz43
...Benim akıl yürütmem gayet basit bir temel nedene dayanıyor,geçmiş ekonomik krizlerde borsalar nasıl hareket etmiş,borsaların o zaman indiği seviyelerin şimdiki eşdeğeri ne.Ve evet,şu anda gördüğümüz ve göreceğimiz işsizlik ve gsyih verileri muhtemelen ABD'nin tüm tarihi boyunca gördüğü en kötü veriler olacak,2021 ortasında aşı bulunup,onaylanıp ve uygulanması tamamlanana kadar gelecek verilerde salgın öncesi rakamlara gelinemeyecek.
Henüz krizin daha başındayız,devletin desteği ile şirketler en fazla birkaç dayanabilir,bu nedenle krizin ekonomideki yaprak dökümünü muhtemelen sonbaharda göreceğiz.Ve elbette Dow'da 14 bin seviyesini hala bekliyorum,benim öngörülerim günlük ya da kısa vadeli değil orta/uzun vadeli öngörüler;-ne kadar speküle ederseniz edin- iflas etmiş ya da konkordatoya gitmiş şirketlerin piyasa değeri olmaz!..
Hocam, artık “whatever it takes” dönemini yaşıyoruz...MB ler aşırı müdahil, sistem tümden felç olana kadar da sürecek gibi bu gidişat.
Bu bedenle artık borsaların ekonominin göstergesi olma özelliği oldukça zayıfladı bence...tamamen basılan paraya, bunun dağıtım şekline göre tepki veriyor piyasalar.
Sonuçta, bence de dow 14 bini, hatta daha aşağısını da görebilir...orta-uzun vade derken, bu süreç 1 yıl da sürebilir, 3-4 yılda...artık emin olamıyorum bazı konularda.
Bir diğer faktör, trump seçine kadar ABD borsalarını yukarıda tutmak İçin ne gerekiyorsa yapacaktır.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri