Originally Posted by
deniz43
...Benim akýl yürütmem gayet basit bir temel nedene dayanýyor,geçmiþ ekonomik krizlerde borsalar nasýl hareket etmiþ,borsalarýn o zaman indiði seviyelerin þimdiki eþdeðeri ne.Ve evet,þu anda gördüðümüz ve göreceðimiz iþsizlik ve gsyih verileri muhtemelen ABD'nin tüm tarihi boyunca gördüðü en kötü veriler olacak,2021 ortasýnda aþý bulunup,onaylanýp ve uygulanmasý tamamlanana kadar gelecek verilerde salgýn öncesi rakamlara gelinemeyecek.
Henüz krizin daha baþýndayýz,devletin desteði ile þirketler en fazla birkaç dayanabilir,bu nedenle krizin ekonomideki yaprak dökümünü muhtemelen sonbaharda göreceðiz.Ve elbette Dow'da 14 bin seviyesini hala bekliyorum,benim öngörülerim günlük ya da kýsa vadeli deðil orta/uzun vadeli öngörüler;-ne kadar speküle ederseniz edin- iflas etmiþ ya da konkordatoya gitmiþ þirketlerin piyasa deðeri olmaz!..
Hocam, artýk “whatever it takes” dönemini yaþýyoruz...MB ler aþýrý müdahil, sistem tümden felç olana kadar da sürecek gibi bu gidiþat.
Bu bedenle artýk borsalarýn ekonominin göstergesi olma özelliði oldukça zayýfladý bence...tamamen basýlan paraya, bunun daðýtým þekline göre tepki veriyor piyasalar.
Sonuçta, bence de dow 14 bini, hatta daha aþaðýsýný da görebilir...orta-uzun vade derken, bu süreç 1 yýl da sürebilir, 3-4 yýlda...artýk emin olamýyorum bazý konularda.
Bir diðer faktör, trump seçine kadar ABD borsalarýný yukarýda tutmak Ýçin ne gerekiyorsa yapacaktýr.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri