Originally Posted by
Feragat
Merhaba sn Desler54
5-6 tane speğe çalışan derken bende üzerime alınarak yazmak istiyorum . Öncelikle şunları sorayım size;
1. Borsa yatırım yeridir midir ? İnsanlar ihtiyacı olan parası ile mi yatırım yapmalıdır yoksa düşsede umursamam yatırıma devam edeceğim , zaten bu paraya ihtiyacım yok diyerek mi haraket etmelidir ?
2 . Kozaa dahil ben hiçbir hisse için zirvede almam Ama elimde varsa stop noktamı kırıp altında Kapanış yapmadan Satmam dedim.diyelim ki birileri aldı buralardsn . Kozaa her zaman zirveleri kırmış mıdır ? Bekleyen hiç zarar etmiş midir ?
3. Kozaa 9.4 lardan 7.7 lere kadar bastılar . 8.9 lardan 5.2 lere kadar bastılar şu 1 yılda hiç satmamış olandan zarar eden olmuş mu ? Bu haraketleri yaparken -10 -15 ler havada uçuşurken sizin gibi karamsar yazanlar sonradan neler yazmış ?
4. Bu soru değil ama size şunu söyleyeyim kozaa investing gibi yerlerde 8 -9 lşra olmuş buradan daha nereye gidebilir 5 liralara tekrar düşecek diye ısrar edenler çıktı bakın bu işte Manipülasyondur. Sattırmak için bir harakettir ve sonra 13 lere gitti %55-60 civarı az mı para ?
5. Siz trade ederken kaç kere sattınızda koxayı kaç kere dipten aldınız ? Malum hep 8 lira -9 tepe diyenler satanlar pişman , 10 liradan satanlar pişman daha düşer korkusuyla dipten alamadılar .
6 . Yasemin hanım spek mi bilmem ama Spekülasyon ayrı manipülasyon ayrı sonuçta bu kağıt 5.2 lerden 13 lere geldi dipten 2.5 kat 1 yılda . 9 lşradan ise %35 civarı gitti önceki tepesinden yani .
10. İpeke 4 liradan 15.5 lara gitmesini 1 yıl önceden düşünebilir miydiniz ? Kaç kerr 4-7 lira hatsketi yaptı -10 lar -13 ler gördü ben yaşadı. Biliyorum . Bir halt olmaz kozaanın peşine takılır ancsk deniyordu .
Bakın bu düşünce ile bir yere varılmaz insanları suçlamayın . Burada yeni katılan arkadsşlara şunu söyleyeyim hangi hisse olurda olsun beklentinix bile olsa stop noktanız belli olsun . Ama beklenti olduğu için stop yapmak zorunda kalırsanız dahada düşerse hisseniz, alt desteklere bakın . eğer garsntici olmak isterseniz , Mesela 11.5 altına gelirde satarım üzerine atarsa alırım demelisiniz. Bu örnektir sen 11.5 dan sattıysan hisse 7 liraya düşse bakaç
rsın dönüş varmı . En Garanti yol ise tekrar 11.5 üzerine atarsa almaktır . çünkü beklenti vadır .
Bu tahtacı daha çok avlar bu düşünceler ile . 13 lira üzerine atınca 17-18 kadar yol var ya bu kazanç için en kötü elde tutulur , yada stopu %10 aşağı koyarsınız beklersiniz. Geleceği Allah bilir de böylr suçlamayın . Tüpraş , Krdmd , Garan , ekgyo bir ton bist 30 hissesindekiler kan ağlıyor ... azcık sabır ya hu
Yer İmleri