Ben kredi çekiliyor demedim başgan.
Ben dedim ki, birisi maliki olduğu mülkiyeti eşine satabilir, baba da oğluna satabilir dedim.
Baba oğluna mal satamaz diye bir kanun yok.
Oğul da bu alımı krediyle alamaz diye bir kanun yok.
Ancak etik kurallar devreye girer ve banka müdürü yetkisini kullanıp vermez bu krediyi onu bilemem.
Ya da devlet bir kanun-genelge falan çıkartıp bu kredilerde bu tür işlemleri yasaklar, onu da bilemem.
Ben avukat değilim, ama forumda avukat arkadaş vardır mutlaka.
Gelir açıklar.
Varsa yanlış bildiğim bir şey başımın üstünedir, bilmiyormuşum derim.
Yanlışta ısrar etmem.
Sn MedwiG.
Alacak kişinin alacak gücü var. Kredi çekiyor, babasının evini alıyor. Banka da ipotek koyuyor eve. Neresi mal kaçırma bunun.
Bu kadar basit.
Siz altınızdaki arabayı kardeşinize satacak olsanız çocuğunuz buna kanun nezdinde müdahale edebilir mi. ?
Mal ortada para ortada, malikler ortada.
Bir kişi maliki olduğu her şeyin tek tasarruf sahibidir. Aldığına ve sattığına (çocukları dahil) hiç kimse karışamaz. Kanun böyle der.
Ama vicdan ne der, konu komşu ne der onu bilemem.
Örnek vereyim ; benim 2 çocuğum var 1’i ile aram kötü ona kalmasın diye diye evimi yada arabamı diğerine satıyorum Aslında satma isteğim yok ama diğerine kalmasın diye Muvazaalı satıyorum .
Diğer örnek : maddi sıkıntıya girdim alacaklılar bir şey alamasın diye üzerimdeki mallari kardeşime , ogluma yada bir akrabama muvazaalı olarak satıyorum . Bunlar yaşanan şeyler ve hepsi satışın iptali için bir sebep . Az önce yazdığım şeyler muvazaalı satışta araştırılabilir ve mahkeme daha sonradan satışı iptal bile edebilir .
Bu arada banka kredisi konusunda da babadan oğula gibi İslemlerde bankalar kredi vermeme yetisi var ki çoğu vermez
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Mal kaçırma dediğiniz olay şöyle olur.
Bir adamın borcu vardır, ödeyemeyeceğini anladığı zaman, yani borçları icra takibine düşmeden hemen önce mallarının hülle yoluyla birine satar.
İşte bu durumda sizin dediğiniz durum ortaya çıkabilir.
Birinci derece akrabalar arasındaki satışlar bankaların mevzuatına göre konut kredisine konu olamıyor.
Kişinin eşi, çocuğu, annesi, babası, eşinin annesi ve eşinin babası arasında yapılan satışlarda Bankalar konut kredisi veremez.
Muvazalı satıyorum diyorsunuz.
Kanuni satın efenim.
Ben tarlayı köy senedi ile oğluma sattım derseniz kanuni takibe düşersiniz.
Ama (şartlar uygun ise) maliki olduğunuz her türlü malı istediğiniz kişiye satarsınız.
Miras ve miras hakkı, malikin ölümü ile ortaya çıkar.
Bir oğul ve ya kız yaşayan babasının malında (miras yoluyla) hak sahibi değildir.
Neyse, çok konuştuk ama az içtik.
Afiyet olsun.![]()
Yer İmleri