Originally Posted by
Ahmetg
Bu sorulari bana degil, para basildikca dolarin degerinin dusecegini ve enflasyonun eski Almanyadaki gibi patlayacagini zannedenlere sor.
Ben tersini savunuyorum yani arada bir alaka yok. FED istedigi kadar dolar bassin dolarin degeri dusmez. Faiz cikmaz enflasyon artmaz.
Parasal genisleme sonsuza gitsin yine dolarin degeri dusmez. Sistem boyle kurulmus.
Ama su var.
Ne kadar cok dolar basilirsa, dolar basamayan ulkelerin hepsi fakirlesir.
Tam mason sistemi. Nasil olsa sistemi dunyada anlayan cok cok ufak bir azinlik var bas gitsin paralari.
Peki bugün değil ama, mesela bu bilanço ile, dolar rezerv para olmaktan çıkarsa...ya da çıkmaya başlarsa...o zaman da ABD tüm dünyaya savaş ilan edip, ya dolar kullanmaya devam, ya sa atom bombası atarız mı diyecekler.
Hani mmt diyorlar ya, modern monetary theory...rezerv para, yani dolar, çok basılsa da enflasyon oluşmuyor...sadece varlık fiyatları şişiyor...ama dediğim gibi, rezerv para özelliği azalırsa dolar çöp haline gelebilir...bu da abd nin parçalanmasına kadar gidebilir.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri