Sayfa 1385/4367 İlkİlk ... 3858851285133513751383138413851386138713951435148518852385 ... SonSon
Arama sonucu : 34934 madde; 11,073 - 11,080 arası.

Konu: Genel sohbet aktualite ve istekler.

BOA Arşiv Fon Kodu: HR.İD.. Dosya No: 1153, Gömlek No: 55, Tarihi: (08.05.1862), Konusu: Paris’e askeri giyim siparişi. (Adliye)

Daire-i Askeriye

Hariciye Nezaret-i Celilesi Canib-i Âlisine

Ma’ruz-i çaker-i kemineleridir ki;

Elbise-i askeriye (askeri elbise) masarif-i hayatiyesinin taksit-i sanisi (ikinci taksiti) bulunan yüz kırk iki bin beş yüz üç santim içün Sa’adetlü Abdi Efendi üzerine olarak alınan kambiyalin (poliçe senedinin) leffiyle (gönderilmesiyle) Miralay İzzetlü Es’ad Beğ’e yazılan tahrirat-ı çakeri leffen (ekinde) takdim kılınmağla bunun Paris sefaret-i seniyyesine irsaliyle (yollanmasıyla) mir-i muma-ileyhe isali (gönderilmesi) hususunun iş’arına müsaade-i celile-i daveraneleri sezâvar buyurulması babında emr ü ferman hazret-i men-lehü’l-emrindir.

Fi 21 Rebiü’l-evvel Sene (1)282 ve fi 2 Ağustos Sene (12)81 (14 Ağustos 1865)

Bende Hasan

Arşiv Fon Kodu: DH.İ.UM, Dosya No: 84-2, Gömlek No: 50, Tarihi: 8 Mayıs Sene (1)332 (21 Mayıs 1916), Konusu: Çanakkale muharebelerinde şehid düşen biraderi Antakyalı makinalı tüfekçi ustası İsmail Efendi’nin, hayatta iken mevcut parasını Der-saadet bankalarından birine yatırdığına dair kendisine göndermiş olduğu mektupta ibare olduğundan bunun tesbit ettirilerek kendisine ödenmesi talebini havi adı geçen şehidin kız kardeşi Azize’nin arzuhali.

Huzur-ı Sami-i Hazret-i Kaim-makam-ı Ekremiye

Ma’ruz-i çaker-i kemineleridir ki,

Çanakkale meydan muharebesinde şehiden vefat eden tüfenkçi ustası biraderim İsmail Efendi’den hal-i hayatında aldığım mektubda mevcud parasını Der-saadet bankasına teslim eylediği anlaşılmış olduğundan meblağ-ı mezkûr hangi bankaya teslim edilmiş ise zahire ihracıyla tarafıma tesliminin icab edenlere iş’arına müsaade buyurulmasını afak-gir-i alem olan merhamet-i âli-i kaim-makam-ı ekremilerine delaleten istirham eylerim. Ol-babda emr ü ferman hazret-i men-lehü’l-emrindir.

Müteveffa-yı merkûmun hemşiresi Azize

3. kardeşim dokta takas atarmısın. teşekkürler

4.  Alıntı Originally Posted by cefaks Yazıyı Oku

yukarıdaki gönderiyi yazarken,
    bu otobüs geldi aklıma (apollo)

70-li yılların sonu gibiydi,
    bir gece saat 2 civarı afyon-uşak arasında gidiyordum buna rast geldim,
    geçmek istedim gaza bastı,
    70 mil (100 km) civarı gidiyordum,
    ben geçmek istedikçe bastı,
    o tarihte yolllarda in cin yok,
    tabi bugünkü gibi radarda yok.
    biraz daha bastım,
    adam banamısın demiyor basıyor,
    üstüme sinir bastı,
    altımdaki arabada v8 4000 ss
    kan beynime çıktı iyice bastım ibreye baktım 100 mil-de gidiyor araba,
    otobüs banamısın demiyor,
    vay dedim babanın çarkına tüküreyim.
    araba 110 mile (180 km-ye) çıktı geçtim,
    elim ayağımın boşaldığını hissetmiştim,
    hala aklıma geldikçe korkarım.
    Turkiyeye gelmiş geçmiş en kötü otobüs ile kapışmışsınız, o kadar berbat otobüslerdi ki sıfır alınmasına rağmen sahiplerini iflas ettirmekle meşhurlardı.

Ford kamyondan çevrilme otobüsler çalıştı bunlar yürümedi, halen benim memleketin oto garına bir tanesi atıldı çürüdü gitti, belki de sahibi kahrından vefat etti.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Turkiyeye gelmiş geçmiş en kötü otobüs ile kapışmışsınız, o kadar berbat otobüslerdi ki sıfır alınmasına rağmen sahiplerini iflas ettirmekle meşhurlardı.

Ford kamyondan çevrilme otobüsler çalıştı bunlar yürümedi, halen benim memleketin oto garına bir tanesi atıldı çürüdü gitti, belki de sahibi kahrından vefat etti.
    selamlar hayırlı sabahlar.
    aynen dediğiniz gibi.

hani bir ata sözü vardır,
    yırtıcı kuşun ömrü az olur.
    bunlarda yırtıcı kuş misali ömürleri kısa oldu.

cümleten selamlar hayırlı sabahlar.
    borsalar iyi gözükmüyor.

geçen sene zarfında şirket-i hayriye vapurları boğaz içine on milyon yolcu nakl eylemiştir.
    11 haziran 1902

nestlenin sütlü unu

küçük çocuklar ve hastalıktan henüz ifkat bulanlar ve ihtiyarlar için mükemmel bir gıdadır.
    isviçrenin en ala sütü muhtevidir.
    ecza tüccarlarında ve eczahanelerde ve erzak mağzalarında satılmaktadır.
    türkiye için vekili umumisi:
    edvar heni,
    istanbulda tarakçılarda matiyo hanında

Sayfa 1385/4367 İlkİlk ... 3858851285133513751383138413851386138713951435148518852385 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •