Kira sertifikalari fonlari guvenli midir?
Kira sertifikalari fonlari guvenli midir?
An itibariyle spotu vadelisi dahil neredeyse tüm dünya borsaları ciddi eksideler
Alman borsası -3 civarı
sp vadeli -2 civarı
Tüm yerkürede habire artan sadece BİST
Kim alıyor acaba
Evet bankalar hala bekleneni veremedi bir de enerji hisseleri. Biraz BYF almıştım Banka ağırlıklı güya ucuz diye, 2 ileri 1 geri gidiyor şimdilik. TTE son bir ayda %5,5 civarı getirmiş mesela TCD %11 . Demek ki teknoloji hisseleri doyuma ulaşmış gibi duruyor dediğiniz gibi.
Ozel sektor tahvilleri kadar risk olmasa da yine de risk var, ost lerde odenmeyenler olmustu gecmiste onceki yorumlarda arkadaslar bahsetmisti. Burada hangi sirket oldugu onemli oluyor koklu firmalarda bu olasiligin yasanma ihtimali dusuk, kamu kira sertifikalari ihraccisi zaten hazine sorun yasanma ihtimali dusuk.
Ozetle fonun icerdigi kira sertifiklarinin sirketlerine bakacaksiniz
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kira sertifikası basit anlamıyla faizsiz bono'dur. Bono'larda ne risk varsa bunlarda da vardır. Dönem dönem (genelde 6 ayda bir) kupon ödemesi yaparlar.
Döviz bazında kira sertifikaları'da eurobond'lar gibidir, karşılaştırma kıstası'da eurobond endeksi'dir. Bazı döviz kira fonları, yabancı ülkeler'den de kira sertifikası alırlar, bunların içeriğini incelemek gerekebilir. Ben şahsen Ziraat'ın döviz katılım fonu (ZPF) tercih ediyorum, fonun büyük kısmı (%90 üstü) hazinenin ihraç ettiği kira sertifikalarını içeriyor.
Yer İmleri