Originally Posted by
discretus
şu açığa satış konusundaki cehalet inanılmaz boyutlarda, ki kurumların bu kararı alması da bu cehaletin ne kadar yaygın olduğunun göstergesi..
endeks30 da mesela X hissesi.. açığa satış yasağı yok diyelim.. yani aslında olması gerekn şey.. varsayalım ki yabancılar X hissesini açığa satıyorlar ve hisse düşmeye başlıyor.. ben standart vatandaş olarak bu X hissesini takip eden bir vatandaşım diyelim.. düşmesinden acayip mutlu oluyorum çünkü bana alım fırsatı veriyor.. dikkatinizi çekerim X30 da herkesin sahip olmak isteyeceği güzel bir hisseden bahsediyoruz.. ama yabancılar açığa satıyor..so what ??
bazılarına göre bir hissenin taban olması dunyanın en büyük günahı..oysa alakası yok.. kaç taban olabilir bu X hissesi??.. karlı bir şirket.. tarihi USD bazlı diplerinde.. ama yabancı nakit ihtiyacı veya başka nedenlerle satıyor.. ben de alıyorum.. 1 taban??.. 2 taban ?? 3 taban ?? korkmayın bu kadar tabanlardan.. tavan olmasını istiyorsanız taban olmasını da normal karşılamalısınız..
yani.. açığa satış yasağı benim gibi bir vatandaşın alım yapmasını engelliyor.. yabancıların işine yarıyor yani.. yabancılar daha yukarıdan satıyor.. bu kararı alan zihniyet açıkça yabancıların ekmeğine yağ sürmüş durumda..
Yer İmleri