Sayfa 225/1001 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325725 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,793 - 1,800 arası.

Konu: Viop-XX

1. Bir gün bir köyde bir çoban varmış. Bu çobanın koyunları varmış. Her gün koyunlarını güder, işine bakarmış. Bu durumdan sıkılmaya başlayınca köylülerle bir oyun oynamak istemiş. Sürüsüne kurt saldırdı yalanıyla köylüleri yardıma çağırmayı planlamış.

Bir gün planını gerçekleştirmek için bütün köye haber vermiş. Köylüler büyük bir heyecanla yardıma koşmuşlar. Bir de bakmışlar ki kurt falan yok, koyunlar, kuzular, koçlar olduğu gibi duruyor. Çobanın alay ettiğini anlamışlar.
    Aradan zaman geçmiş, çobanın sürüsüne gerçekten kurtlar saldırmış ve bütün sürüyü kırmışlar. Çoban köylülerden yardım istemiş. Fakat daha önce köylülerle alay edip, onları kandırdığı için kimse çobana inanmamış ve yardım etmemiş.

Çoban yaptığı hatanın farkına varmış ama iş işten geçmiş, hem köylülerin iyi niyetini hem de sürüsünü kaybetmiş.

Sabah akşam pozisyonuna göre hikaye anlatan çok , gerçek hikayede borsalara uyarlanacak bir hikayede ben anlatayım

2. Düş dow düş
    40 oldu.
    Hamdım Piştim Yandım

3. Neymiş borsa düşmez miş miş miş , Bademler gömecekte kendi karşılayacakları tahtaları bellide bıst 100 dışında ki panik öyle böyle olmayacağı için iki ucu boklu deynek misali gargara yapılıyor.Bu yüzden ipi tutabildiği kadar tutuyor.
    Bakıyorsun sabah bloomberg çalışanı soruyor aracı kurum da çalışanına ABD borsaları %3 aşağı bizim açılış ne olur diyor , adam çok rahat düşüş beklemiyoruz diyor neden çünkü sistemi,makinaların durumunu,hangi tahtalarda aracı kurumların beraber oyun döndürdüğünü , kim yabancı kim bıyıklı hepsini görüyorlar.Bu yüzden ne niçin diye sorgulamayın bu borsada .

4. Bist tüm alan satan paylaşım yapabilir misiniz

5. Muhtemel Virüs 2 dalgasında pozitif etkilenecek gıda ve ilaç şirketleri ile negatif etkilenecek olan diğer şirketler birbirini dengeliyor Bist 100 içinde.
    Endeksdede toplamda pek bir değişim olmuyor..

Endeksi 2 ye ayırsalar daha makul olacak gibi Virüs den etkilenenler ve etkilenmeyenler diye.

6. Düş bist düş

7.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Muhtemel Virüs 2 dalgasında pozitif etkilenecek gıda ve ilaç şirketleri ile negatif etkilenecek olan diğer şirketler birbirini dengeliyor Bist 100 içinde.
    Endeksdede toplamda pek bir değişim olmuyor..

Endeksi 2 ye ayırsalar daha makul olacak gibi Virüs den etkilenenler ve etkilenmeyenler diye.
    Aynen longcular gitsin virusten etkilenmeyen endeksi longlasin, shortcular da virusten etkilenen endeksi shortlasin herkes huzur bulsun. Yoksa bu endeksi boyle tutacaklar ne longcular kazanacak ne shortcular.

8.  Alıntı Originally Posted by demiranil50 Yazıyı Oku
    Aynen longcular gitsin virusten etkilenmeyen endeksi longlasin, shortcular da virusten etkilenen endeksi shortlasin herkes huzur bulsun. Yoksa bu endeksi boyle tutacaklar ne longcular kazanacak ne shortcular.
    Öyle bir durumda virüsten etkilenmeyen endeksi verip etkilenen endeksi alırlar havacılık örneğinde olduğu gibi.

Sayfa 225/1001 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •