Sayfa 654/1001 İlkİlk ... 154554604644652653654655656664704754 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,225 - 5,232 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    şirketlerin bakiyesi kayıtlı falan değil nerden uyduruyorsunuz bunu. takasbankta kayıtlı olan sizin namınıza elinizde bulundurduğunuz aracı kurum üzerinden elinzide bulundurduğunuz hisseler/paylar. şirketin değeri var. o şirketin elinizde hissesi varsa, sıfıra düşmüşse alamıyorsunuz. ama sıfır değerli de olsa hisseniz elinizde. kayıttan bahsetmiyorum zaten fonların varlıkları orada. şirketler akşamüstü tüm bakiyelerini takasbankta mı tutuyor
    ben galiba anlatamadım... borsada aldığımız bir hisse takasbankta kayıtlı oluyor... ama o şirket battığında takasbank bize yatırdığımız parayı ödüyor mu? bunun güvencesi var mı? ben takasbankın hiç bir güvence sağlamadığını, sadece kayıt altına aldığını düşünüyorum... şirket batarsa takasbank ne yapsın? umarım yanlış biliyorumdur...

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    şirketlerin bakiyesi kayıtlı falan değil nerden uyduruyorsunuz bunu. takasbankta kayıtlı olan sizin namınıza elinizde bulundurduğunuz aracı kurum üzerinden elinizde bulundurduğunuz hisseler/paylar. şirketin değeri var. o şirketin elinizde hissesi varsa, sıfıra düşmüşse alamıyorsunuz. ama sıfır değerli de olsa hisseniz elinizde. kayıttan bahsetmiyorum zaten fonların varlıkları orada. şirketler akşamüstü tüm bakiyelerini takasbankta mı tutuyor.

10 liraya A şirketinin 50 hissesini aldıysanız. elinizde 50 hisse olduğu kayda geçer. hisse değeri sıfır olmuşsa, hala 50 hisseniz vardır, çöp olmuştur o ayrı.. Takasbank hissenizi saklar, paranızı değil. Benim elimde hala bir ka. tane goldaş hissesi var mesela . Ama hepsi çöp.
    aynı şeyi söylüyoruz... borsadaki şirket batarsa takasbanktaki kayıt bizi kurtarıyor mu onu söyleyin? bana uyduruyorsunuz falan demeden önce....

3.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    ben galiba anlatamadım... borsada aldığımız bir hisse takasbankta kayıtlı oluyor... ama o şirket battığında takasbank bize yatırdığımız parayı ödüyor mu? bunun güvencesi var mı? ben takasbankın hiç bir güvence sağlamadığını, sadece kayıt altına aldığını düşünüyorum... şirket batarsa takasbank ne yapsın? umarım yanlış biliyorumdur...
    Yatırım yapılan şirket hissesinin, bononun batması ayrı fonu yöneten şirketin batması ayrı. Güvence olsa onun adı borsa olmaz zaten.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

4.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Yatırım yapılan şirket hissesinin, bononun batması ayrı fonu yöneten şirketin batması ayrı. Güvence olsa onun adı borsa olmaz zaten.
    o zaman mükafat portfoy mü işportföy mü? mükafat porftöy nedir allah aşkına ya... ben bu foruma girmeden önce adını bile duymamıştım... ben sadece bundan bahsediyorum... koca kola lee cola gibi bir şey bu...

5. neyse bu konu gereksiz yere uzadı... herkes istediğini yapar... bol şans ve bol kazanç herkese... daha fazla uzatmaya gerek yok...

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    myfinans, fonu yöneten yönetici kötü yönetip batırırsa ne yapacağız? takasbank çatır çatır ödelecek mi yatırımcının parasını?
    Yazımın sonunda yazmışım zaten
    Fonu yöneten kötü yönetirse batırır fonu
    Takasbank niye ödesin zararı.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yazımın sonunda yazmışım zaten
    Fonu yöneten kötü yönetirse batırır fonu
    Takasbank niye ödesin zararı.
    bana uyduruyorsunuz diyen arkadaş, herseyin takasbank güvencesi altında olduğunu söylemişti... benim itirazım buydu... ama anlaşamadık.. neyse sağlık olsun... çok uzadı... ve konu bitti... gerek yok...

8.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    o zaman mükafat portfoy mü işportföy mü? mükafat porftöy nedir allah aşkına ya... ben bu foruma girmeden önce adını bile duymamıştım... ben sadece bundan bahsediyorum... koca kola lee cola gibi bir şey bu...
    Yatıp salla başını al maaşı yapıp az kazandıran İş portföy olacağına çalışan işinin hakkını veren Mükafat porftöy olsun önemli değil benim açımdan. Mükafat porftöy'de artık Aktifbank kuruluşu AKTİF PORTFÖY oldu artık le cola gibi değil.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

Sayfa 654/1001 İlkİlk ... 154554604644652653654655656664704754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •