Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 572/1002 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,569 - 4,576 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by qumarbazz Yazıyı Oku
    Faizler daha duşermi acaba oda muamma. Ben yukselmeden alsammi acaba diye dusunuyordum acikcasi [emoji848]

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sen bilirsin

2.  Alıntı Originally Posted by qumarbazz Yazıyı Oku
    Kredi ile düşünüyorum. %90'ına kadar kredi veriyor şu an devlet bankalari.

Alacağın malın (ne olursa) %50 sinden yukarı krediye girmemeni tavsiye ederim.

3.  Alıntı Originally Posted by qumarbazz Yazıyı Oku
    Faizler daha duşermi acaba oda muamma. Ben yukselmeden alsammi acaba diye dusunuyordum acikcasi [emoji848]

Faizler düşünce ev fiyatları yükselmiyorsa mantıklı ama faizler yükselince ev fiyatları düşünce ya da durulunca almak daha mantıklı gibi geliyor...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by qumarbazz Yazıyı Oku
    Şimdi asıl soru şu benim merak ettiğim :

Malum kredi faizleri düştü ( sıfır konutta 0.64 , 2. El konutta 0.74 ve 12 ay geri ödemesiz.)

Tabi buna oranla ev fiyatlarida %10 ila %30 arasinda arttı.

Soru : şu an da ev almak mantiklimi (kirada oturan biri için) ?

Ev fiyatlarida %10 ila %30 arasinda arttığı için makul değil. Bunun cevabını oturduğunuz evin satış fiyatı ile kira değeri ile verebiliriz. Ev fiyatları artınca aynı anda kiranız da arttı mı?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Faizlerin bir kademe daha düşmesini bekleyin. İşşizlikle beraber ev fiyatları gevşer. Önümüzdeki kışı bekleyin derim.
    İşsizlik ev fiyatından çok kirayı etkiler bence. Kirada oturanların büyük kısmı çalışan kesim öğrenci vsdir. Emekli patron esnaf kirada oturan yüzdesel olarak çok azdır.

Bu nedenle Ev satışında sıkışan kişi piyasanın 1-2tık düşüğe yazsa satış gerçekleşir

Genel yargı ev sahipleri işsiz adama pek kiralamalık ev vermek istemezler. Çalışan sayısı da azalıp ev sayısı artınca kiralar çalışan için cazip kalmaya devam edebilir.

CdS gibi düşününce

İşsiz adama 1500se kira(çoğu yerde işlem geçmeyedebilir)
    Öğrenciye 1400
    Özel sektör çalışana 1300
    Memura 1200 dür heralde

Çalışan sayısı zaten 5 yıl önceye gitmiş neredeyse nüfüsda 5Milyon artmıştır bu süre zarfında,

YTD

6. kardeşim kentsel dönüşüm sebebi ile kiralık ev arıyor, ilçe Güngören.

depremden sonra yapılma nispeten yeni evler (5-10 yıllık) bildiğin kara borsa.

azıcık fiyatı uygun yapan ki 2000 tl civarı oluyor aynı gün evini kiraya verebiliyor. hatta üç beş birikimi olanlar senelik ödeme teklif ediyormuş kirada indirim almak için.

beklenen oluyor kiralar artıyor ve maalesef bu artışlar kalıcı ama ev satış fiyatları halen suni.

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    kardeşim kentsel dönüşüm sebebi ile kiralık ev arıyor, ilçe Güngören.

depremden sonra yapılma nispeten yeni evler (5-10 yıllık) bildiğin kara borsa.

azıcık fiyatı uygun yapan ki 2000 tl civarı oluyor aynı gün evini kiraya verebiliyor. hatta üç beş birikimi olanlar senelik ödeme teklif ediyormuş kirada indirim almak için.

beklenen oluyor kiralar artıyor ve maalesef bu artışlar kalıcı ama ev satış fiyatları halen suni.
    Ev satış fiyatları suni derken ? Kiralar artıyorsa, ev fiyatlarının da artması gerekiyor : D

Son 3-4 yıldır inanılmaz arz arttı Istanbulda. O arz erimeye devam ediyor. Istanbuldan ev almak kolay olmucak bundan sonra. Bundan sonraki yıllar burası aglama duvarı olacak. Bu kadar fiyatı nasıl betona veriyor insanlar diye : )

Istanbul'un alternatifi mi var allah aşkına. Eğitim, saglık, hizmet, sanayi, turizm ve finans...Herşey burda..Ukraynada evler daha pahalı Istanbul'dan..Sacmalık...

8. eyyy umutabi nerdesin ) resmen ev alamıyoruz, fiyatlar uçtu gidiyor.

Sayfa 572/1002 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •