Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
İşsizlik ev fiyatından çok kirayı etkiler bence. Kirada oturanların büyük kısmı çalışan kesim öğrenci vsdir. Emekli patron esnaf kirada oturan yüzdesel olarak çok azdır.
Bu nedenle Ev satışında sıkışan kişi piyasanın 1-2tık düşüğe yazsa satış gerçekleşir
Genel yargı ev sahipleri işsiz adama pek kiralamalık ev vermek istemezler. Çalışan sayısı da azalıp ev sayısı artınca kiralar çalışan için cazip kalmaya devam edebilir.
CdS gibi düşününce
İşsiz adama 1500se kira(çoğu yerde işlem geçmeyedebilir)
Öğrenciye 1400
Özel sektör çalışana 1300
Memura 1200 dür heralde
Çalışan sayısı zaten 5 yıl önceye gitmiş neredeyse nüfüsda 5Milyon artmıştır bu süre zarfında,
YTD
kardeşim kentsel dönüşüm sebebi ile kiralık ev arıyor, ilçe Güngören.
depremden sonra yapılma nispeten yeni evler (5-10 yıllık) bildiğin kara borsa.
azıcık fiyatı uygun yapan ki 2000 tl civarı oluyor aynı gün evini kiraya verebiliyor. hatta üç beş birikimi olanlar senelik ödeme teklif ediyormuş kirada indirim almak için.
beklenen oluyor kiralar artıyor ve maalesef bu artışlar kalıcı ama ev satış fiyatları halen suni.
Ev satış fiyatları suni derken ? Kiralar artıyorsa, ev fiyatlarının da artması gerekiyor : D
Son 3-4 yıldır inanılmaz arz arttı Istanbulda. O arz erimeye devam ediyor. Istanbuldan ev almak kolay olmucak bundan sonra. Bundan sonraki yıllar burası aglama duvarı olacak. Bu kadar fiyatı nasıl betona veriyor insanlar diye : )
Istanbul'un alternatifi mi var allah aşkına. Eğitim, saglık, hizmet, sanayi, turizm ve finans...Herşey burda..Ukraynada evler daha pahalı Istanbul'dan..Sacmalık...
eyyy umutabi nerdesin) resmen ev alamıyoruz, fiyatlar uçtu gidiyor.
Yer İmleri