Originally Posted by
asuGaGuGa
Sayin Cautionary,
7 yildir babamin adina BES yatirimi yapiyorum. Kendi adima da var ama o 56 yasin konusu

. Daha cok yol var orada. Her ay yatirdigimin kaydini tutuyorum. Babamin hesabinda yillik ortalama getirim 5% vergi dustukten sonra net tl cinsinden 46%, dolar cinsinden 19,1%. simdiye kadar dogru zamanda dogru trendeydim, umarim dogru treni her zaman bulabilirim. Bu 7 yilda, hesabi acarken ki fon secimimi saymazsak, 2 defa fon degisikligi yaptim. Gercekten de getirinin en buyuk sebebi cok islem yapmamak. Bunu soyleyebilirim.
3-5 yıl, biraz da şans yardımıyla güzel getiriler mümkün oluyor da..,bunu 10-15-20 seneye taşımak zor oluyor..2016 can beri %100 gram altındayım BES te...100 ti civarıydı gram, şu an 380...400 olsa sene sonuna kadar, 5 senede 4 e katlamış olacak...yıllık getiri ortalama %40 filan olacak...üstelik 1 kez portföyün bir kısmı ile sat al yapmışım...sıfıra yakın işlem ve sıfıra yakın risk ile bu getiri gelmiş.
İşte, önemli olan bundan sonrası...5 yılda sağlanan getiriyi 10-15-20 seneye taşımak çok çok zor...o yüzden, yıllık ortalama %10 reel getiri çok uzun vade için çok iyi diyorum.
Uygun bir zamanda portföy değişikliği yapmam gerekecek...ama şimdilik altınlarımla mutluyum, gittiği yere kadar bekleme taraftarıyım.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri