Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Bu tip insanlara '' Sonradan görme '' diyorlar. Memuriyetim sırasında gittiğim her şehirden konut aldım, ayrılınca da sattım. Çok az kirada oturmuşumdur. ( şimdi kiradayım ) Bir malın ederi vardır. Eksperlik bir meslektir. O konutun olduğu arsanın değeri, binanın kalite değeri , dairenin cephesi, katı, ısıtma şekli ..... hatta çevre düzenlemesi vb.
Yandaki bina şu fiyatı yazmış ilana o zaman ben bu kadar isterim mantığıyla değer biçilemez. Bütün iş biraz emlakçılarda biraz da alıcılarda biter. Emlakçı , satıcıya '' Arkadaş sen gerçek satıcı değilsen beni meşgul etme. Bu konut x fiyatı geçemez '' demeli.
Alıcı da ; ben bu fiyata almayacağıma göre boşver gitsin demek yerine, özellikle arayarak sms atarak kibar dille haddini bildirmelidir. ''Kardeşim sen bu fiyatı yazmışsın ama daha aidatı bile belirtmekten acizsin, dairenin katını bile doğru yazamıyorsun ( genelde girişlere 1. kat yazarlar ) . Sen paranın değerini biliyormusun '' türünden yazmak lazım. Ben sahibinden isimli siteyi hergün düzenli taciz ediyorum.
Ülkemizde konut sahibi olanlardan %90 kesim bu hususu bilmez. Kara düzen '' evi gördüm, gezdim aldım '' der. Ama arabayı ince ince incelettirir.
Arsa payı metrekare hesaplama :
Bağımsız bölümler için arsa payından metrekare hesabı şu şekilde yapılır:
Örneğin; Ana binanın tapuda 1500 metrekarelik parsel, arsa payının ise 20/330 olduğunu farz edelim.
(1.500 metrekare/330) x 20 = 90.909 metrekare
Yer İmleri