Arz edildiği zamanları hatırlıyorum da 20 milyar dolar gibi muhteşem bir fiyattan üstelik ilk defa New York Borsasında işlem görecek ilk Türk şirketi olarak koltuklarımızı kabartmıştı. Abone sayısı yıllar içinde şu kadar artacak, o zaman abone fiyatlaması 3 bin dolar gibiydi. Gerçekten de abone sayısı dediklerinden fazla bile arttı. Bir arkadaşaım vardı turkcell'de çalışıyordu gitti arzdan aldı, alma bu ülkede 100 milyar dolarlık şirket çok zor dedim abone sayısından gitti. Arzdan sonra çakıldı, aldım sattım vs. ama fiyasko tabi, hala var. Elinde tutuyorsa psikiyatr masraflarına gitmiştir.
100 milyar dolarlık şirket bizde olmazmış doğru ama mevcut 20 milyar dolarlık şirketlerin üç otuz paraya düşeceğini kimse tahmin edemezdi, o zamanlar herkes borsada elinde uzun vade senet tutan para kazanır zannediyordu. Nereden nereye geldik, ortada 10 milyar dolarlık bile şirket kalmadı, ha bu arada ölçüm birimi dolar da dünyada paçavra gibi yerlerde saçılı aslında, burası daha da bir tuhaf.
Ne diyelim bu süreçte emeği geçen herkes kocaman bir alkışı hak ediyor gerçekten de kolay değil bu kadar büyük şirketleri bu noktalara getirmek.
En azından ortaklık sorunu çözüldü, tvf bir zaman sonra satışa çıkaracaktır tahminim, alıcı kim olur o önemli yoksa kamu elinde kalırsa ne olacağı zaten malum.
Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
“invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham
Yer İmleri