Sayfa 690/1001 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,513 - 5,520 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

  1.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    YOA işlem görüyor mu?
    işlem görüp görmediklerini kontrol etmedim. tefastan bakabilirsiniz.

  2. Fon seçmek, portföy yapmak şuan çok zor.

  3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    eıd ile tkf'yi uzun zamandır taşıyordum. Bunlara yakın zamanda mac ilave ettim. üçünü taşıyorum. dediğim gibi endeksin üstünde kaldıkları müddetçe de taşımaya devam edeceğim. yönetimleri kap'tan takip ediyorum isim olarak değişip değişmediğini.
    iyi hisse fon, yani endeksi geçebilen fon tanımıma uyan toplam 6-7 hisse fondan biri olduğunu düşünüyorum eid'in de.
    bu arada tkf son 1 ayda relatif oalrak bist100 ün epey gerisinde kaldı. devam ederse sıkıntı.

    saygılar.
    gözünüze çarpan diğer fonlar hangileri acaba?

  4.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    YOA işlem görüyor mu?
    YOA özel fon
    Yani siz biz alamayız

  5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam yanlış anlamayın ama fonlar al-sat yapılırsa bence işin mantığı kayboluyor. Endeksin doyduğunu satış geleceğini, ya da dibe geldiğini alım geleceğini bilmek yani trade ederek para kazanmak mümkünse ( ki bunu beceri ile yapabiliyorsa insan ve elbette bu mümkün olabilir ) zaten fon yerine viop da alım satım kontratı ile fondan kazanılacak olanın 10 misli kazanılırdı. Ya da hisse alınıp satılıp aynı getiri elde edilir. Ama yatırım fonu almak zaten know-how'ı satın almak, riskleri başkasına yüklemek bir anlamda.
    Fonları ( başarılı ve bist100'ü geçebilenleri) alıp, satmamak gerek kanımca, başarısında muazzam bir değişim olmadıkça ( dışsal nedenlerden kaynaklanmayan ). Ama belki şu yapılabilir. En fazla biriktirmeler belki sadece gevşemelerde yapılabilir.
    Doğru tabi al-sat yapmak fonlarda yanlış oluyor ben de sonradan anladım hatta çoğunu sattığıma pişman oldum, düştükçe almak gerekmedikçe satmamak daha mantıklıymış, geriye fon tercihlerini iyi yapmak kalıyor. Bundan sonraki alımlarda bu şekilde bir strateji izleyeyim.

  6. Bazı fonların TEFAS'ta ilan edilen değerlerinin daha sonra değişmesiyle ilgili olarak GPG fonu güzel bir bilgi notu yayınlamış.
    Özetle saat 10.30 öncesi değerler değişebilir bunu bilin demişler.
    https://twitter.com/gpg_info/status/...314875392?s=20

    https://twitter.com/gpg_info/status/...746166272?s=20

  7. birden fazla fon taşıyorsan portföyü dengelemek için , baktın bir fon çok değer kazandı , belki oradan bir parça satıp , diğer fonlara yayım stratejisi profesyoneller tarafından uygulanmıyor mu ?

    not : forumda sürekli birileri birilerine hakaret ediyor ve bu hiç bitmiyor... bu durumda burada yazmak için insanda istek kalmıyor... maalesef
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

  8. #5520
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    YOA özel fon
    Yani siz biz alamayız
    özelliği nedir. kaliteli yatırımcı diye bir şey var o mu?

Sayfa 690/1001 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •