Sayfa 542/1001 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592642 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,329 - 4,336 arası.

Konu: Viop-XX

Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    bir kez daha sorayım

ters işlem açarak mc ötelenebilir mi?
    Ters işlem açarak pozisyonu kapatıyorsun,.

YTD

2.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Usta hep geri diyosun hep ileri gidiyor cok bereketli geciyor diyorsun bize de ogret bu isi
    vicente benim asıl kazancım hisse vadelilerden geliyor...Ters işlem diyebiliriz. Mesela endeksten %1 zarar ediyorum. Pay vadeliden %4 kazanıyorum. Ordaki kazancım onu katlıyor. Mesela haziran vadede endeks vadeliden zarardayım pay vadeliden onun 3 katı kardayım.
    cuma halkb ve asels buldum o yüzden portfoy bayagı ileri gitti.

Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Ters işlem açarak pozisyonu kapatıyorsun,.

YTD
    cevap için teşekkürler

fakat

başka vadede açarak demek istemiştim.

4.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    cevap için teşekkürler

fakat

aracı kurumunuza sorsanız... daha pratık degıl mı..
    garanti bilgi olur hem...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    aracı kurumunuza sorsanız... daha pratık degıl mı..
    garanti bilgi olur hem...
    haklısınız ama

ben burada başına gelipte uygulayan varmı diye daha kolay olur ve insanlarda öğrenmiş olur diye düşünerek yazmıştım.

neyse öyle yaparız

6.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    geçmemiştim... orda sırf pair trade ve gram altın pozisyonlarım vardı... düşüşte gram altına ekleme yaptım...
    Böyle zamanlarda gaz vermemek lazım...bu demek değil ki, buradan daha yukarı gitmez...grafiği para sahibi çiziyor sonuçta.

Böyle zamanlarda büyük resme odaklanmak lazım bence..endeks 90 bin altında 85 bin ilken, eller korkudan titrerken bu yılın endeks hareket bandını 80-120 bin olarak belirtmiştim..hem beyaz yaka başlığında, hem de Twitter da kayıtlı herşey

Şunu demeye çalışıyorum, şu ortamda çıkacak demek iş değil, 90 bin altında 120 bin diyebilmek önemli...gerçi ben 120 bin hareketini son çeyrekte bekliyordum...salgın konusu beklenenden kötü gelişince, global pala erkenden yukarı çekip, bir tur daha çakmak istedi demek ki.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

cevap için teşekkürler

fakat

Mantıken vade önemli değil pozisyonun yönü önemli.(bence)
    Siz yinede bir bilene sorun.

YTD

haklısınız ama

ben burada başına gelipte uygulayan varmı diye daha kolay olur ve insanlarda öğrenmiş olur diye düşünerek yazmıştım.

neyse öyle yaparız
    ters işlem derken:

eğer endekste ters işlemden bahsediyorsan long poz için başka vadede short açman riski azaltır ve hatta bir dereceye kadar sabitler ama marjin call miktarını azaltmaz.. zira tek long için gerekn teminat miktarı short poz açtığında aynı kalır..

ama hisseler ve endeks arası varyasyonlar farklı bir hikaye, ayrıca ters pozda olmalılar, endeks long hisse short veya endeks short hisse long gibi.. duruma göre marjin miktarı azalabilir doğru kombinasyonları seçersen ..bunun için risk parametreleri dosyasını iyice araştırman lazım..

aracı kuruma yine de sormak lazım.. ama beklentiyi çok yuksek tutmayın.. çoğu temsilcinin haberi yok.. ne sorduğunuzu iyi bilerek sormakta fayda var..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 542/1001 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •