Sayfa 315/1001 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

  1. #2513
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Tavşanlı'da dansöz, hem de düğünde!
    Bizim Trakya da son derece normal bi şey . seviyorum buranın rahatlığını

  2. #2514
     Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın Egeli,yaklaşık 10 yıl evvel zıpkıncılığa meraklıydım,konuyla ilgili bir forum ve forumu yöneten genç,İzmir li bir arkadaşı takip ediyordum,bizlere asla tek dalmayın diyen bu güzel insan bir hafta sonu Foça ya gidiyor,tek başına dalıyor,sığ su bayılması denen bir şey vardır,vucudun beyine gönderdiği;oksijene ihtiyacım var komutlarını dinlemezsen bir süre sonra yalancı bir konfor hissi gelir,o kardeşimizde öyle yapmış ve 1.5m suda boğulmuş,o günden sonra serbest dalış ve zıpkıncılığa ilgimi kaybettim...
    Bazen insanın mantığı, duygularına yeniliyor. Kendi koyduğu kuralı neden uygulamadı veya motivasyonu neydi bilemeyiz. Sonuç değişmiyor. Risk arttıkça kuralların ve kurallara uymanın artması gerekiyor.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

  3. #2515
    Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Son zamanda Kennedy ayakkabı boyacısı aklıma geliyor .

    Her konuştuğum altından şu kadar dolar kazandım kazandım diye YouTube video ları izleyerek sürekli kazandığını ballandıra ballandıra anlatıyor .

    Aslında diyecektim boşver dedim .

    İki senedir yükselen trendde dedemde kazanır yokuş aşağı olduğunda kazanda görelim diyesim geldi

    En son 2010 yılların başında bu havalar vardı herkeste


    Bir tanesi senede Kiloda 75 bin dolar kazanıyor dedi hatta

    hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Evladım seni seviyoruz.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

  4.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Ama kadın düğün düğün geziyormuş. Dansöz falan olmasın.
    dansözünü bilmem ama, 1 bavul, içinde 5- 6 kat kıyafetle gider Kütahyalı kadınlar düğüne (saat başı değişecek çünkü)
    yani o kadın değil COVID, terminal kanser olsa gider o düğüne, yoksa o kadar kıyafeti nasıl, kime gösterecek...

    https://kutahya.ktb.gov.tr/TR-69388/...sel-giysi.html

  5. #2517
     Alıntı Originally Posted by subcomponent Yazıyı Oku
    dansözünü bilmem ama, 1 bavul, içinde 5- 6 kat kıyafetle gider Kütahyalı kadınlar düğüne (saat başı değişecek çünkü)
    yani o kadın değil COVID, terminal kanser olsa gider o düğüne, yoksa o kadar kıyafeti nasıl, kime gösterecek...

    https://kutahya.ktb.gov.tr/TR-69388/...sel-giysi.html
    Düğünde bari rakı dağıtsınlarda, millet koronadan korunsun.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

  6.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku

    Bir tanesi senede Kiloda 75 bin dolar kazanıyor dedi hatta
    Kilosu 57 bin dolar olan bir şeyin, kiloda 75 bin dolar kazandırması...

  7. Öztin akgüç yazmış, neymiş bu islami bankacılık
    İslam ekonomisi; İslam ilkelerini ekonomik yaşama uygulanmasını, faizsiz bir finansal sistem geliştirmeyi amaçlar. İslam da faizin haram olmasına karşı, kâr payı, kira ve ürün paylaşımının sakıncasız, kabulü, paranın bir mal, bir birikim aracı değil, yalnız değişim aracı olması, finansal hizmetlerin İslam ilkelerine uygun olarak yerine getirilmesi, İslam ekonomisinin özünü oluşturur. İslam bankaları da finansal aracılık faaliyetinde bulunmakta, kâr-zarara katılma, katılma fonu hesaplarıyla sağladıkları kaynakları, anahatları aşağıda açıklanan işlemlerle kaynak açığı olan kişi ve kuruluşlara aktarmaktadır.

    Mudaraba: Bir iş ortaklığı olarak, bankanın bilgi, beceri, emeğini koyarak faaliyeti yürütmesi, oluşacak kârı sermaye koyan tarafla bölüşmesi işlemidir. Bu işlemde bankanın belli bir oranda kâr elde etme, sermayeyi aynen geri ödeme gibi mükellefiyeti yoktur. Zarar, faaliyeti denetim yetkisi bulunan, sermaye koyan tarafa aittir.

    Murabaha: Bankanın, müşterisinin yazılı talimatı üzerine, bir malı, makine donanımı satın alarak talimatı veren müşterisine vadeli olarak, alış bedeline kâr payı ekleyerek satmasıdır. Bu işlemde, kaynak para olarak değil mal olarak sağlanmakta, vade farkı da işlemin kârını oluşturmaktadır. Murabaha, özü itibarıyla vadeli ayni kredi verilmesi işlemidir.

    Muşaraka: Bankanın, başka bir kuruluşun sermayesine katılarak ortak olması, riski paylaşması, kârdan pay alabileceği gibi zarara da katlanmasıdır. Banka, sermaye iştirakiyle işletmenin yönetimine katılabileceği, işletme üzerinde önemli bir etkisi olabileceği gibi, yönetime katılmayabilir. Sermaye iştiraki İslam bankalarına özgü bir faaliyet olmayıp genel bir bankacılık işlemidir.

    Muşaraka Mutanakısa: Bankanın, bir girişimci ile bir yatırım projesini gerçekleştirmek üzere ortaklık kurması, projenin tamamlanması sonrası girişimci ortağın bankanın payını payderpey satın alarak, bankanın iştirakteki payının giderek azalmasıdır. Bu tür proje finansmanını, kalkınma bankaları da yapmaktadır. Projenin başarılı olması halinde sağlanacak getiri kredi vermekten daha yüksek olmaktadır.

    Icara: Girişimcinin, iş sahibinin yazılı başvurusu üzerine bankanın, makine-donanımı, maddi duran varlığı satın alarak, girişimciye uzun süreli kiralayarak kira almasıdır. Kira, amortisman giderine kâr payı ekleyerek belirlenmektedir. İcara, bir finansal kiralama (leasing) işlemidir. İcara va İktina: Finansal kiralamanın özel bir şekli olup, kira sözleşmesi sonunda bir bedel karşılığında kiracıya satın alma, varlığın mülkiyetine sahip olma hakkının tanınmasıdır.

    Müzaraa: Tarım alanında kurulan bir ortaklık olup, banka, araziyi sağlamakta, karşı taraf emeğini, becerisini koyarak üretim faaliyetini yürütmekte, oluşacak kâr veya ürün önceden belirlenen oranda ortaklar arasında bölüşülmektedir.

    Musakat: Tarım alanında kurulan bir ortaklık olup, banka, sermaye olarak bağ, bahçe, meyvelik, zeytinliği sağlamakta, karşı taraf ürünü toplama, değerlendirme işlerini yerine getirmekte, oluşacak kâr taraflar arasında bölüşülmektedir. Müzaraa, musakat, tarımda yarıcılık anlaşması olup, ürünün paylaşılmasıdır.

    Sukuk ihracı: Bankanın, müşterisi işletmenin talebi üzerine, karşılığı kira olarak ödenmek üzere boçlanma senedi (sukuk) ihraç ederek sağladığı kaynakla, başvuran işletmeden duran varlık satın alarak yine işletmeye uzun süreli olarak kiralaması, kira sözleşmesi sonunda işletmenin, kiraladığı duran varlığın mülkiyetini geri almasıdır. Banka, bu işlemde varlık kiralama şirketi işlevi görmektedir.

    İslam bankası, yaptığı işlemlerde faiz almamakta, ancak işlemler, verilen ödüncün üstünde bir fazlalık alınması, alınan fazlalık ile zaman arasında ilişki kurulması gibi özü itibarıyla, faizin ana öğelerini içermektedir.

    İslam bankaları, ticaret ve kalkınma bankalarına özgü işlemleri, değişik isimler altında yapmakta; örtülü faiz almaktadır.

    İslami bankacılık, finansal sistemimize Bakanlar Kurulu’nun 83/7506 sayılı kararı ile 1984 yılında Özel Finans Kurumu (ÖFK) olarak girmiş, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile unvanları Katılım Bankası’na dönüştürülerek faaliyetleri yasa kapsamına alınmıştır. İslami bankacılık, ülkemiz açısından yeni bir uygulama olmamasına karşın, kirize karşı kurtarıcı bir yenilik olarak kamuoyuna sunulmaktadır. Bu söylemle, İslami kavramlara duyarlı olan kesimin desteğini alma, yenilik getiriliyormuş izlenimi yaratma, algı yönetimi yapma, bankalara yönelecek mevduatı, yüksek getiri beklentisiyle katılım fonu olarak İslam bankalarına yöneltme, yurtdışı İslam bankalarından kaynak sağlama amaçları güdülmektedir.

    Krizin derinleştiği, ekonomide her şeyin baştankara gittiği bir ortamda İslam ekonomisi, İslami bankacılık söylemi, krizden çıkmada anlamlı olmadığı gibi, söylem olmaktan ileri gidemez.

  8.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Niğde ne zaman, Ankara Izmır demiryoluna taşındı?
    Tren raydan çıkmış.

Sayfa 315/1001 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •