Yabancının yangından mal kaçırır gibi kaçması hiç hoşuma gitmiyor
Hele hele Turkcell’de olan hisse değerinin yarısı satış iyice şüphelendiriyor beni
Fiyata bakmadan kim kaçar neden kaçar aklımda deli sorular ?
Yabancının yangından mal kaçırır gibi kaçması hiç hoşuma gitmiyor
Hele hele Turkcell’de olan hisse değerinin yarısı satış iyice şüphelendiriyor beni
Fiyata bakmadan kim kaçar neden kaçar aklımda deli sorular ?
bankalarda şöyle bir sorunda var kamu bankaları ile özel bankalar rekabet edemez hale geliyor. Kamu bankaları 0.64 0.74 ten kredi dağıtıyor. Zarar eder miyim diye korkmuyor çünkü arkasında kamunun iradesi var görev zararı yazar olur biter. Bizde vergilerimizle kamu bankalarını finanse ederiz . Özel bankalar bunu yapamıyor yaparsa zarar edecek . Böyle değişik bir sarmalda var ortada. Ne olacak hep birlikte göreceğiz kimimiz borsa uçacak diyor kimimiz bu ülkeden yabancı kaçıyor diyor. Borsa cikabilirde dusebilirde ancak ortada bir gercek var bize dolar lazim dolar gelmezse borsa yinede cikabilir ama sonumuz venezuella ya da arjantin olabilir.Yabancıya kazık mi attik yabancı mi bize kazık attı zamanı gelince öğreneceğiz.
Borsalar eski mantıkla işleseydi .Şimdiye şortçular sabancı-koç olmuştu. Artık mantık farklı. Tüm dünyada borsaların düşmemesi için yasal olarak korunaklı şemsiyeler var. Bu çok uzun bir konu doğru yanlış olayına hiç girmiyorum. Fiyat ne ise olay odur. Sebebini eleştirmek bize düşmez. Ancak evrim teorisinde de denildiği gibi adapte olamayanlar gider. Gümler.
Yine diyorum ankara nın ortasına atom bombası dahi atılsa borsa bir yerlerde tekrar yükselmeye devam edecek. Şirket batsa bile hisseleri rekora devam edecek. Artık 2008 den beri borsalar coin mantığı ile hareket etmekte. Yani şirket vs hikaye tahta açık ve alıp satıyorsun. Herkes aldığı için yükseliyor. Yani sınırsız tl basıp borsamızı istediğimiz kadar yükseltebiliriz. Borsalar DÜŞEMEYECEK. Boşuna beklemeyin.
Bear_Bull
@BearBull26
Borsa hacimli gözüksün diye çok fazla fiktif işlem yapılıyor diye düşünüyorum.
TV'de tecrübeliler hacimden bahsediyor ama gerçek hacim olup olmadığına dikkat etmiyor.
MKK dan alınacak gün sonu net değişim hacmi esas olmalı, gün içinde aynı hisse en az 4-5 kez el değiştiriyor. Yapı Kredi ve ML gün içi işlemleri hacimi şişiren etmenler.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
2023'te ilk 10 ekonomiden biri olacağız da dedi... ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret yapacağız da dedi... Pandemi için 525 milyar TL'lik maddi yardım yaptık da dedi... Reis saolsun bazen rakamları abartmayı sever... İlk çeyrek rakamları da ortada, karlarda öyle 30 milyarlık filan bir düşüş yok...
Ha, bundan sonraki çeyreklerde bir düşüş olacak da o da kamu bankalarında olacak bu bedavadan biraz pahalıya verilen ev-otomobil kredilerinden dolayı... özelleri çok etkilemez, hatta mevduat faizlerindeki düşüşten dolayı maliyetler düşüyor, muhtemelen karlarını arttırır bu sene özeller geçen seneye nazaran sene sonu itibariyle...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Tahran'da nukleer patlama oldu iddiaları var, cephanelik de olabilir. Görüntüler var.
>>>>>>>
https://twitter.com/bkrkbyk/status/1276286160692826114
İran’ın Başkenti Tahran’da Parchin Nükleer Santrali patlamış. İran kaynaklı internet sitelerinde tuhaf bir koku ve ışık dalgası olduğu yazılıyor. Umarım doğru değildir. Doğruysa en çok etkilenen ülkelerin başında geleceğiz.
>>>>
https://eksisozluk.com/26-haziran-20...rsiz%20patlama
>>>>
SON DAKİKA! İran Tahranda bomba patladıldığı iddaa ediliyor. Herhangi bir resmi açıklma yok! #İran #Tehran #SONDAKIKA
https://twitter.com/BSelimYilmaz/sta...82597002403840
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri