Sayfa 783/1001 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833883 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,257 - 6,264 arası.

Konu: Viop-XX

1. O onu deme istemiyo
    Kendini böyle post moderenmis gibi gosterten almond style kardeşimiz e deyo ki
    Olaylar arasında sebep sonuç ilişkisi kuramiyo
    Hemen hitler i ornekliyo
    Altyapı da o nasyonel susyelis partiyi anton drexler 'in ondan 20 sene evveli kurduğunu felan anliyamaz o
    Al eline cep telefonu
    Kısa donsuz pantol geyin gez eccukte kaykaya pindin mi
    Hemen gelişim
    Oleyo oleyo deyo da
    Altyapisiz zor o isler
    Geç o isleri

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hukumet .ne. devlet

hukumet != devlet

evet.. hahaaaaahha.. komedi bunlar.. hukumet devlet demek değildir..bunu annayın ilk once.. hukumeti eleştiriyoruz.. ama yandaşlar zırlamaya başlıyor hemen..
    Belli süre iktidar sonrası bu kavram birleşiyor.
    Hatta bunun sosyolojik tanımları da vardı.
    İktidar zehirlenmesi gibi bişeydi sanırım.
    Bize has bişi değil, insan doğası yani.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Belli süre iktidar sonrası bu kavram birleşiyor.
    Hatta bunun sosyolojik tanımları da vardı.
    İktidar zehirlenmesi gibi bişeydi sanırım.
    Bize has bişi değil, insan doğası yani.
    sosyal algıda ve realitede böyle bir durum gerçekleşebiliyor ozellikle despotik bir zihniyet iktidar olduğunda.. ama semantik anlamda hala hukumet vs devlet ayrımını yapabiliriz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    O onu deme istemiyo
    Kendini böyle post moderenmis gibi gosterten almond style kardeşimiz e deyo ki
    Olaylar arasında sebep sonuç ilişkisi kuramiyo
    Hemen hitler i ornekliyo
    Altyapı da o nasyonel susyelis partiyi anton drexler 'in ondan 20 sene evveli kurduğunu felan anliyamaz o
    Al eline cep telefonu
    Kısa donsuz pantol geyin gez eccukte kaykaya pindin mi
    Hemen gelişim
    Oleyo oleyo deyo da
    Altyapisiz zor o isler
    Geç o isleri
    Abicim hitler zeki olsa da katı bir adam. Şimdi oturup bu adamımı tartışacağız?
    Doğayla insan ilişkisini topluma kazandıran Hitlerdir. Bu tür şeyleri sık söyler..
    Bu yüzden ingilizlerin zeka seviyesini anlamadık, anlayamacağız..
    İngilizlerin her dönem neden güçlü olduğunu idrak edebilecek kapasitemiz olduğunu hiç sanmıyorum..

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    sosyal algıda ve realitede böyle bir durum gerçekleşebiliyor ozellikle despotik bir zihniyet iktidar olduğunda.. ama semantik anlamda hala hukumet vs devlet ayrımını yapabiliriz..
    Semantik de ne oliyi.
    ben bi tek semantayı tanırım.
    onu da şeylerinden tanırım.

Moruk bak şimdi bi örnek sana.
    directüs arkadaşımız zeki biri.
    Lakin yeterince akıllı değil.
    Bana göre.
    Yani muhakeme sağlam ama özünü çıkartmakta ve içselleştirmede sorun var.
    bir adımda pisi kol og.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    Eğitilmemiş toplumlarda demokrasi despotluğa evrilir. Ben demiyorum Platon diyor..
    Atatürk eğitilmemiş topluma demokrasi getirdi o da biliyordu hemen olmayacağını, bu yüzden gençleri gösterdi, mirasım sizedir dedi. Bu yüzden tek partili dönem yaşadık..
    Tekrar söylüyorum despot siyasetçiler bizlerin eseri. Siyasetçiler halkın yansımasıdır. Biz istediğimiz için yasak uyguluyor. İstemeseydik oy vermezdik.

7.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Bu düşünceyle matbaayı kaçıran osmanlı dönemi aynı bence... bu şekilde düşünmeniz beni gerçekten üzüyor...

Bakın 40-70 arası doğumlulara hakaret etmiyorum. Ancak büyük bir psikolojik harpten geçtiler bunun sonuçlarını da 70 yılda gördük..
    Cumhuriyet döneminin aydınlarıyla 40-70 doğumlu ülke aydınlarının vizyon seviyeleri aynı değil..

Atatürk ise z kuşağının yansıması. Bu yüzden gençler daha çok sahipleniyor bilgisini, birikimini. Çünkü anlıyorlar, bir dayatma olmadan.
    40-55 arası kötü bir zaman yoksulluk gördüler teknolojiyi görmediler verimli zamanlarında.
    55-75 doğumlu en güzeli issizlik görmediler teknolojiyi yakaladılar iyi bir eğitim aldılar fiyat performansa göre kaliteli yasadılar.

Z kuşağını yetiştiren X kuşağı, gördüğüm kadarıyla çocukların eğitimine de önem veriyorlar para harcıyorlar ee heralde bu çocuklar Türkiyede meslek sahibi olsun diye harcamıyorlardır Ki öyle o zaman çokta şey yapmamak lazım.

Bu arada Z kuşağına 0-18yaş dersek T.C vatandaşı 23Milyon ediyor
    1.7Milyonda suriyeli var diğer yabancılarla 2Milyon Z kuşağını bu şekilde bakmak lazım.

YTD

8.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Semantik de ne oliyi.
    ben bi tek semantayı tanırım.
    onu da şeylerinden tanırım.

Moruk bak şimdi bi örnek sana.
    directüs arkadaşımız zeki biri.
    Lakin yeterince akıllı değil.
    Bana göre.
    Yani muhakeme sağlam ama özünü çıkartmakta ve içselleştirmede sorun var.
    bir adımda pisi kol og.
    Şahidim alemsin)
    Zekâ varsa o maden
    Akıl kazanılır bence
    Artık diyeti ne olur tabi bilmem
    Hayat öğretir genelde
    Öğretmen değil

Ben hareket yada bilimsellik içinde teoriye pek bakmam pratik için bi değeri yoksa..

Sayfa 783/1001 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833883 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •