Sayfa 795/1001 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845895 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,353 - 6,360 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by ZET35 Yazıyı Oku
    Konaklama vergisi diye birşey gelmişti. O ne oldu duruyor mu hala yoksa kaldırıldı mı?[emoji848]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Onun yarısını da devlet karşılayacakmis )))

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

bir cepten bir başka cebe.. verginin topluma teşvik vb olarak geri dagıtımının esprisi bu yıllardır..

ancak son 20 yılda ekonomi yannış ayaklar üzeirnde duruyor.. desteklenen çok fazla kesim var.. yani adam çalışabileceği halde yardım alıyor.. veya yardım miktarı istanbul yerine kayseride yaşasa (tersine göç şartı sonucu) 2000 tl yardım yerine 1000 tl yardım ile yaşayabilir.. bu sayede o kişiye 2000 tl vermek için diğer bir kişden 5000 tl yerine 6000 tl vergi almanın gerekliği ortadan kalkar.. zira dengesiz biçimde surekli vergileri arttırırsan bir noktada sonra kimse vergi vermek istemeyecektir..

o nedenle.. zaruri durumlar haricinde yardımlar teşvikler vb kaldırılmalı.. ekonominin gereklere göre yeniden dizayn edilebilmesinin önü açılmalı.. gelişme mümkün mertebe organik olmalı, piyasa ihtiyaçlarına göre özel müteşşebislerin sunacağı çözümler ile halkın alım gücünün bir fonksiyonu olmalı..yapay refah bir yalandır..

halkı 10-15 yıl borç altına sokmak ve buradan hareketle "ekonomiyi düzeltiyoruz" sanmak sadece günü kurtarmaktır..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Bir Allah’ın kulu da demiyor

Bütçe nereye gidiyor

Bu bütçe açığı ne olacak

Çorona ile hazine ne olacak

Bir analizci de demiyor . Kardeşim cumhuriyet tarihinin en büyük gucaklaması oluyor DİE 😃
    Birebir benzemiyor ama 1929 da önce emlak fiyatları artmıştı ardından hisseler yükselmişti. Abd avrupayı finanse ediyordu. Alacaklarini altin olarak istiyordu. Hisse senetlerinde başlayan düşüş finansal kriz olmaktan cıktı büyük bir ekonomik kriz hâline geldi. Milyonlarca insan abd ve avrupada açlık ve sefalar içindeydi. Insan ürperiyor. Küçük hisselerde muazzam bir yükseliş emlak piyasasında %40 lara varan artışlar. Otomobil piyasasında %50 ye varan artışlar. Sonumuz hayrolsun bir yıkim gelirse finansal yıkım olmayacak belli oldu.

4.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Bir Allah’ın kulu da demiyor

Bütçe nereye gidiyor

Bu bütçe açığı ne olacak

Çorona ile hazine ne olacak

Bir analizci de demiyor . Kardeşim cumhuriyet tarihinin en büyük gucaklaması oluyor DİE 😃
    Birileri demiş benzer şeyleri:

https://twitter.com/mmkubilay/status...643440129?s=20
    Başarılı bir yatırım, diğerlerinin öngörülerini tahmin etmekten geçer. "Keynes"
    Üç günlük dünyada değmez hiç bir şey kalp kırmaya/ dert etmeye. @borsa_tilkisi

Alıntı Originally Posted by hayalım Yazıyı Oku
    Nerden okuyacagiz sn Koc? yardimci ol da okuyalim.
    Google da çıkıyor.

mesela..dunyaya şirin gözükeceğim diye her yere yardım dağıtırsan..hatta nerdeyse eskimolara cami bile açacak noktaya gelmişsen.. dunyada bazılarına hoş görünürsün.. "dunya lideri" olarak anılırsın..

ama bu yardımları mümkün kılmak için ülkende zulüm vergileri topluyorsan..kendi vatandaşın zulüm ve agır vergiler altında eziliyor demektir.. benim verdiğim paralarla prim kazanıp bana zulüm yapıyorsun demektir.. bu doğru ve adaletli bir şey değil.. tamamen yannış..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. Bakma sen bizde keyfimizden şirinlikten el uzatmıyoz dunyaya
    Ya kapalı kapılar ardında feci köşeye sıkıştırdılarsa
    naapacan burdan aklınca fikirmi yumurtluycan
    Finansal bi el ense çekseler Allah muhafaza

Biz belki beşbin yıldır savaşan toplumuz
    Tek bildiğimiz yada en iyi bildiğimiz şeyde bu
    Savaşa ne zaman girecez ne zaman şirin gözükecez
    Tek bunu iyi bildiğimize İnancım tam
    Diğer herbişeyi belki yarım yamalak bilsekde bunda iddiacıyım Zorunda olmasak vermeyiz o kesin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    2010 model Clio HB 1.5 dizel 80.000 TL inanılmaz bir rakam....gerçekten inanılmaz...

Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Birebir benzemiyor ama 1929 da önce emlak fiyatları artmıştı ardından hisseler yükselmişti. Abd avrupayı finanse ediyordu. Alacaklarini altin olarak istiyordu. Hisse senetlerinde başlayan düşüş finansal kriz olmaktan cıktı büyük bir ekonomik kriz hâline geldi. Milyonlarca insan abd ve avrupada açlık ve sefalar içindeydi. Insan ürperiyor. Küçük hisselerde muazzam bir yükseliş emlak piyasasında %40 lara varan artışlar. Otomobil piyasasında %50 ye varan artışlar. Sonumuz hayrolsun bir yıkim gelirse finansal yıkım olmayacak belli oldu.

Sayfa 795/1001 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •