Sayfa 972/1230 İlkİlk ... 47287292296297097197297397498210221072 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,769 - 7,776 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ben kindar biri değilim. Sen de öylesin. Geçmişte pek çok kişi ile tartıştım, kiminle ne tartıştım, neden tartıştım onu da pek hatırlamıyorum zaten. Kişisel hakaret, terbiyesizlik olmadıkça kimseyle geçmişe dönük bir sorunum olmaz. Bu nedenle geçmişi bir tarafa bırakalım. Önümüze bakalım.
    Teşekkür ederim.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    güzel öneri...ama bileşik getiri yanıltmasın. Yıllık ortalamada endeksi %10 bile yenememiş sanırım. Bizim dillendirdiğimiz hedef endeksi %10-20 arası yenmekti. Başarılı olamayan iş yatırımdaki %10 a razı olabilir
    ben onların tavsiyelerinden faydalanıyorum.
    ama sadece onların değil. sizi de okuyorum. takip ettiğim başka arkadaşlar da var. özellikle çakışan kağıtlarda güzel neticeler oluyor.
    tembelce gelebilir ama bu da bir yöntem bence.
    hani diyorlar ya devir data devri diye hakikaten öyle.
    net ortamında geçmiş basari veya başarısızlıklara gore belli kaynaklar tespit et. sonra bunları iş yatırım gibi bu isi kurum olarak yapanlarla kıyasla. sonrasinda topladığın datayı kendine gore anlamlı hale getir.
    sürec içinde ister istemez tecrube de oluyor.
    bu yöntem hırslı adamlar için sakıncalı.
    nette her duyduğuna atlamaya baslarsan hüsran.
    onu kesinlikle yapmıyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Mütevazi bir hayat yaşıyorum. Planlarıma göre varlık satışı yapmadan emekli maaşına kadar giderim gözüküyor. En kötü ihtimalle, konut-tarla vs satış yapar, durumu idare ederim. Zaten seneye çocukların biri lise sınavlarına giriyor, onun kolej masrafından kurtuluyorum. İşler kötü giderse, küçüğü de ortaokula devlet okuluna gider yani işlerin iyi ya da kötü gitmesi beni çok etkilemez, benden sonraya kalacak mal miktarını ve onların maddi konforunu etkiler

Not: iki yıl önce 16 yıl vardı, artık 14 yıl kaldı...sayılı yıllar çabuk geçiyor
    Not2: günün birinde maaşlı işe dönmek zorunda kalırsam, bilin ki ağlanacak durumdayım. O dünyadan Dışarı çıkmak kolay da, gönüllü olarak tekrar girmek çok zor. Bu nedenle çıkış yapacaklar, hesap kitabını iyi yapmalı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    ben onların tavsiyelerinden faydalanıyorum.
    ama sadece onların değil. sizi de okuyorum. takip ettiğim başka arkadaşlar da var. özellikle çakışan kağıtlarda güzel neticeler oluyor.
    tembelce gelebilir ama bu da bir yöntem bence.
    hani diyorlar ya devir data devri diye hakikaten öyle.
    net ortamında geçmiş basari veya başarısızlıklara gore belli kaynaklar tespit et. sonra bunları iş yatırım gibi bu isi kurum olarak yapanlarla kıyasla. sonrasinda topladığın datayı kendine gore anlamlı hale getir.
    sürec içinde ister istemez tecrube de oluyor.
    bu yöntem hırslı adamlar için sakıncalı.
    nette her duyduğuna atlamaya baslarsan hüsran.
    onu kesinlikle yapmıyorum.
    Tembellik değil, yaptığın en doğrusu. Ayrıca bu da baya çalışma gerektirir, çok tembel işi değil. Keşke, yeterli zamanı ve finansal altyapısı olmayan herkes senin gibi yapabilse.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    Endeks'i yenmek aslında o kadar basit ki.. Buyrun iş yatırım'ın 2016'dan beri model portföyünün grafiği. Bankaları çıkarsanız eminim ki değer çok daha yüksek olur.

Hiç bir şey bilmiyorsan, vaktim yok takip etmeye diyorsan 2-3 güzide aracı kurumun(iş, yatırım finans, ün&co vb) model portföylerini yan yana koy ortaklardan bi sepet yap ve haftalık takip et bu kurumları bak nasıl yeniyorsun endeksi. Ama bunları o güzide iktisatçılar anlatmaz, onlar anca limonla avakadoyla kıyaslar endeksi.
    Tuttuğun yere göre değişir aldanma bu grafiklere.
    Başından mı ucundan mı sonundan mı tutuyorsun.
    Bence buna bakmalısın.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Not2: günün birinde maaşlı işe dönmek zorunda kalırsam, bilin ki ağlanacak durumdayım. O dünyadan Dışarı çıkmak kolay da, gönüllü olarak tekrar girmek çok zor. Bu nedenle çıkış yapacaklar, hesap kitabını iyi yapmalı.
    %100 katiliyorum. Cok ama cok onemli bir ayrinti
    Ayrica birde sunu eklemek isterim. Profesyonel is hayatini birakmayi dusunen kisilerin mutlaka ozellikle tek basina yapmaktan zevk aldigi hobileri, ugraslari olmali. Hayati okul ve calismakla gecen bizler, bos zamani bulunca daha once dusunmedigimiz bircok zorlukla karsiliyoruz Sadece maddi anlamda degil manevi anlamdada arkadaslara tanidiklara vs guvenip bu yollara cikmayin derim. Bu yola cikanlarin tek guvenecekleri kendileri ve birincil aileleridir. Erken emeklilik kulaga cok hos gelir, ama sosyal tarafinida hazirlikli olmak gerekir.

Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Tuttuğun yere göre değişir aldanma bu grafiklere.
    Başından mı ucundan mı sonundan mı tutuyorsun.
    Bence buna bakmalısın.
    Kesinlikle öyle ,geçmiş grafiğe bakıp şurdan alsaydım falan insanı yanıltır.En önemli karar her enstruman için yöndür,verilecek tek karar var trend yukarı mı aşağı mı.Günlükçüler dışında yukarı trendde nerden alırsan al kar edersin ,aşağı trendde nerden alırsan al zarar.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İnşallah Allah gönlünüze göre verir

Sayfa 972/1230 İlkİlk ... 47287292296297097197297397498210221072 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •