Sayfa 780/1001 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,233 - 6,240 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by ulasss Yazıyı Oku
    Yorumların için çok sagol.. sanırım ZPF yazacaktın başka okuyanlar olursa diye düzeltmek istedim.
    TPZ ile ZPF yi karşılaştırdım ikisi de dediğin gibi çok benzer içeriklere sahip. TPZ'de 4 sukuk var.. ZPE'de 6 sukuk var. Vadeleri en geç 2024 yılında bitiyo bu sukuların.. ikisininde çok benzer getirileri olmasını beklerim ben şahsen içeriklerine baktıktan sonra. Bu sukukların da eurobondların etkilendiği şeylerden etkilenmeyeceğini düşünüyordum sen uyarana kadar :/ inceledikten sonra farkettim ki haklısın eurobonddan hiç bir farkı yok bunların.. vadelerinin kısa süreli olması dış durumlardan daha az etkilenmesini sağlar sadece. şartların olumsuzlaşacağını düşünen biri için uzun süreli tahvillere göre daha güvenli..
    TPZ'ye minimum 14,2k ile giriş yapılabiliyor ZPF'ye 10lira minimum giriş miktarı var.. sanırım bu da katılımcı sayısını etkilemiş. ZPF'de nerdeyse 4 katı fazla katılımcı var ama pasif fonlar olduğu için çok da önemli olmaz sanırım bu ayrıntı

aynen...zpf olacaktı..

tpz t+5
    zpf t+3 unutmayın...

ben her ikisini de aynı portföye almıştım...üç aşağı beş yukarı aynı getirileri oluyordu son zamanlarda..

2.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    ZGOLD fiyati neye gore belirleniyor? Kac gram altin oldugu yazmiyor bir yerde.
    forumun önceki sayfalarında bayağı muhabbet yapılmıştı...bence önceki sayfaları okuyun...

3.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Kur atağına karşı eurobond fonu tercih etmek sizi yarı yolda bırakabilir. Çünkü kur atağı gelirse zaten tum tahvil fiyatları da düşecektir. USDTRY ve TR 5Y CDS grafiğini ust uste koyunca korelasyonu görebilirsiniz. Attila Çiftçi hocanın guzel grafik paylaşımları vardi bu konuda araştırıp bakılabilir.

Şahsi fikrimdir. Ytd.

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    kur artarken yüro bond fonları da artmıyor mu ? grafikleri üst üste koyduğumuzda ?
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    O yüzden TDG biriktirmek lazım
    TDG farklı
    iş portföyün TDG si var bir de IPV si var ... ikisi arasındaki farkı anlayamadım ? tdg de yabancı borçlanma araçları diyor , pastada yüro bond gözüküyor , ipv de yüro borçlanma araçları fonu ... bu ikisi arasında ne gibi fark var ? tdg den minimum 5000 boncukluk alabiliyorsun , ipv den istersen 1 boncuk al...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.

5.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    iş portföyün TDG si var bir de IPV si var ... ikisi arasındaki farkı anlayamadım ? tdg de yabancı borçlanma araçları diyor , pastada yüro bond gözüküyor , ipv de yüro borçlanma araçları fonu ... bu ikisi arasında ne gibi fark var ? tdg den minimum 5000 boncukluk alabiliyorsun , ipv den istersen 1 boncuk al...
    TDG Yabancı ülke ve şirketlerin eurobondlarını taşıyor. IPV TC ve yerli şirketlerin eurobondlarını. TDG de %23 gibi yüksek oranda ABD tahvili var. Romanya-Meksika-Endonezya-Rusya gibi ülkelerinde eurobondları var.

Global bir krizde TDG abd tahvilinden dolayı çok etkilenmeyebilir. IPV hem global hemde türkiye de olabilecek sıkıntılardan olumsuz etkilebilir.

Mart ayındaki grafiklerdende görülebilir bu durum.

6.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    ZGOLD fiyati neye gore belirleniyor? Kac gram altin oldugu yazmiyor bir yerde.
    1 zgold = 0,1 gram altın gibi hesap ediyorum ben. şimdilik böyle hareket ediyor.

7.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by ibrahim16 Yazıyı Oku
    TDG Yabancı ülke ve şirketlerin eurobondlarını taşıyor. IPV TC ve yerli şirketlerin eurobondlarını. TDG de %23 gibi yüksek oranda ABD tahvili var. Romanya-Meksika-Endonezya-Rusya gibi ülkelerinde eurobondları var.

Global bir krizde TDG abd tahvilinden dolayı çok etkilenmeyebilir. IPV hem global hemde türkiye de olabilecek sıkıntılardan olumsuz etkilebilir.

Mart ayındaki grafiklerdende görülebilir bu durum.
    mart ayındaki grafiklere baktığımda ipv % 5,41 tepeden eksi yazmış , tdg % 3 küsür eksi yazmış... 8 mayısta da ikisi de birlikte aşağı paraşütsüz inmiş... ipv tepeden % 4 eksi tdg tepeden % 4,30 .... o halde acaba şunu diyebilir miyiz ; bu iki fonu da sistematik alımla biriktirirken böyle % 3 ve üzeri sert düşüşlerde alım miktarını biraz daha arttırmak stratejisi işler gibi görünüyor gibi sanki yani yatırım tavsiyesi değildir yazdıklarım.... yani mesela dedik

8.  Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    Yöneten kişi iyi değil hocam. Ne yapacağını bilemiyor. 108 binde borsadan çıkıp 124 binde tekrar borsaya girecek kadar acemi. Bu yaptığını sokaktaki çocuk yapmaz. Ayrıca çok sayıda fon var ve bizim sandığımız gibi fonlar profesyonel yönetilmiyor, istisnalar hariç.
    mesele 108 den çıkıp 124 de girmek de değil aslında... zararını minimumda tutacak şekilde hareket etmek önemli olan... madem mevduat üstü getiri beklentisi olan pek kıpraşık hareketler istemeyen yatırımcılara , düşük risk diye söylev ve tümceler ile kendini anlatıyorsun o halde covid canavarı ortaya çıktığında ona göre tedbirini de alman gerekirdi... pağir tirade de sığlaşmışsa piyasa arkadaş o kadar hacim yapma o zaman az hacimle iş yap tedbirli ol.... iyi bir spekülatör kafasından çok uzak olduğun işte böyle riskin cortladığı dönemlerde , dımdızlak ortaya çıkar...

Sayfa 780/1001 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •