Yeni öncü göstergemiz Siyah Kuğu Endeksi piyasalar hakkında ne diyor?
Daha önce yaşanmamış ama gerçekleştiğinde normal risklerin çok üstünde etki yaratabilecek riskleri tanımlamak için kullanılmaktadır.
CBOE borsasında VIXe destek vermek üzere geliştirilen (Volatility Skew Index),
piyasa oyuncularının ortalamanın çok üstünde yıkıcılık etkisi olan riskleri nasıl algıladıklarını ölçmektedir.
23 Şubat 2011 tarihinde CBOE tarafından piyasaya tanıtılan bu endeks, S&P 500 Endeksi üzerine yazılan opsiyonlar üzerinden türetilmektedir..
SKEW endeksindeki kısa vadeli sert yükseliş (146) dikkat çekiyor.
Bu görünüm ilerleyen dönemde borsalarda sert
satışlar yaşanma riskinin yükseldiğine işaret ediyor.(Şeker Yatırım)
Şeker yatırım düşmesi için sağdan soldan sebep arıyor sanki. [emoji16]
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Yabancı payı denen Allah'ın cezası yüzünden köşede bekleyip ne zaman bist düşecek diye beklerken borsa uçtu encok al sat yaptığım konya çimento bile 260 dan vedalaşıp beklerken 310 gördü ben hala bekliyorum niye Y.P düşüyor
Sonuç y.p düşüyor borsa çıkıyor ben boşta sap misali bekliyorum bu saatten sonrada bist 150 bin olsada giremem şansıma ve y.p payına tüküreyim
Bugün endekse OYAK yatırım yön vermiş resmen...
Radikal değişikliğe gitmişler galiba portföylerinde...
Tüpraş, Thy satıp; Bim, Migros, Dohol, Tskb, Kozaa almışlar...
Portföylerindeki 1 mn lot tüpraşın 700 bin lotunu satmışlar, Yüzde yetmiş eder, resmen tüpraşta artık yokuz demişler...
Portföylerindeki THY' lerin de yaklaşık %25 ini satmışlar...
Portföylerindeki miktarın 3 katı kadar BİM, 2 katı kadar Migros, 2 katı kadar Tskb, 1,5 katı kadar Kozaa, 1 katı kadar Dohol almışlar...
Özellikle marketlerdeki alışları çok dikkat çekici, piyasayı emmişler resmen...
Tabi bunlar aracı kurum işlem verileri, 2 gün sonra takas dağılımından teyit yapmak gerekir, kendi portföyleri için değil de başkası adına da işlem yapmış olabilirler( BES fonları, Yabancı fonlar, TR yatırım fonları)...
Ama kimin adına böyle işlem yapmış olurlarsa olsunlar bence trend yönü açısından anlamı büyük...
.
.
Çok mı çıktık ?
.
.
Daha 2019 dibine dokunmadık bile.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
investing.com X30 teknik görünüm.
X50 sayfasından ayıkladım.
https://tr.investing.com/indices/ise-50-components
MGROS u yanlış işarretlemişim o da bu kısımda. Investing.com BIST listelerini çok geç güncelliyor.
![]()
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri