Originally Posted by
Karax
Hem çok iyi trader diyorsun hem yatırımcı diyorsun. Bir koltukta iki karpuz tasinmaz. arkadaşın kazansaydı kimin emeğini çalacaktı. Aldiginiz hisselerin Fiyati azıcık düşünce açıkci emek hırsızı oluyor. Arkadaşında birilerini ütmeye geldi utulmus.buda güzel mantık aldığım hisse çıksın satıyım oh ne güzel. Kazanırsam ben kazandım kaybedince acikcilarin allah belasını versin. Açıkciyi sıkıştırıp %5000 faiz istediklerinde hiç bişey olmuyor nasıl sikistirdik ******** açıkciyi demeyi biliyolar. Açıkci bunları stoplatinca allahın belası açıkcilar. Vatan hainleri haçlı çocukları her türlü hakaret. açığa satış yapanın bir gun yaygara kopardigini gormedim ama hissesi azıcık düşünce yaygara koparanlari hem burda hem kuslu sitede cok gordum.
mükemmel yorum..
borsada kar veya zarar oluşuyor.. bunu bilerek herkes işlem yapıyor..
ama son dönemde hukumetler bazı vatandaşları şımarttı.. hep çıkacak hiç düşmeyecek sürekli kar edeceğiz etmeliyiz algısı var..
ve aynen dediğiniz gibi: açığa satış (veya vadelide short) yapanların ağladığını görmüyoruz.. ama long olupta biraz düşşe yaygara koparılıyor.. böyle sağlıklı bir piyasa olmaz.. ancak balonlara ve daha buyuk krizlere (ve çöküşlere) neden olur..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri