Ben borsacıyım ,trende karşı durulmaz,piyasa borsa diyor, sağlam bulduğum kağıt da varsa ben borsaya girerim.Oynayıp da kazanmaya en yakın durum oynayıp da kaybetmektir.Borsa oyun değil diyenlere lafım yok.Ha bir gözüm daima amerikan borsalarında orada göçüşü görürsem ne el bırakırım ne kol ne bacak hepsini keser atar borsadan çıkarım,ama sanki bir müddet daha borsadan ekmek yenecek gibi.
Reis ben merak ediyorum memnun olurum
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Dudu,
Sizin satmama sanatı düşüncenizi okumuştum. Bu kapsamda yukarıdaki durumda iyi firmalar da gereğinden fazla (içsel değere göre) yükselirse ve irrasyonel fiyatlamalara gelirse yatırıma başlarken ki temel kurallar aynı kalsa bile bir süre yatırımdan çıkılabilir mi?
Daha geniş bir ifade ile patron ve diğer kriterler aynı ve hisseyi 1 tl den aldık ve 5 yıldır yatırımcıyız ve bugün yeniden vermeye razı olacağımız değer 7 olmasına rağmen firma 30 tl civarında ise satıp bu yatırımdan çıkılmalı mı gibi?
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Sn Cautionary,
Lutfen daha sık yazin; hem Twitter'da hem de burada keyifle takip ediyorum. Aykiri ve anaakimdan ayrisan fikirlere her zaman ihtiyacimiz var.
Ayrica, gecen haftalarda Sn. Trade Shark'in paylastigi piyasa profesyonelinin yorumu bu konunun ilk kisminin ne kadar onemli oldugunu bir kez daha hatirlatii bana. O zaman yazamamistim, hazir mesaj yazarken bunu da eklemek istedim.
Saygilar.
Buraya kadar gelip de rekoru görmezsek çok yazık olur, bir çuval incir berbat olur. Önce o rekor şöyle biraz zorlanılacak uğraşılacak sonra güçlü bir şekilde geçilecek ki gelsin manşetler, rekor haberleri, direnç kırıldı başka direnç kalmadı teknik analizleri vb. O gazla birkaç bin puan daha gidilecek daha çok yatırımcı çekilecek.
Bunun başka çaresi de var, internetten kendi satış yapsın son tüketiciye. Var zaten böyle satanlar, ama bakıyorum genelde market fiyatına ya da daha pahalıya satıyor, aradaki komisyon vb. farkların hepsini kendine alıyor, ne anladık bu işten.
Yani o aracılar olmasa da değişen birşey olmuyor.
Askerde bir arkadaş vardı, giresunlu ve fındıkları var, öve öve bitiremiyor çok kaliteliymiş, ben de çok sever ve tüketirim, dedim markete para döküp duruyorum bana getir 2-3 kilo deneyeyim. Geldi fındıklar bir fiyat söyledi market/kuruyemiş fiyatından daha pahalı, bozuldum ama ses etmedim, fındığı yedim kalite vasat, market/kuruyemişçiden biraz peşine düşünce daha iyisini rahat buluyorum. Bana ders oldu bir daha bir daha tanıdıktan eşten dosttan mal almıyorum. İşyerinde de herkes bir yerden birşey getirtip satıyor, yok diyorum biz onu tüketmiyoruz denemiyorum bile beni pas geçiyorlar.
Yazdıklarıma çiftçi arkadaşlar alınmasın, onlar olmasa aç kalırız, ben deneyimlerimi paylaştım sadece.
Yer İmleri