sayfa boş kalmasın biraz laf salatası yapalım
piyasanın tanınmış analist lerini okudukca dinledikce sanki karşımda oturuyorlarmış gibi bende düşüncemi ve borsa geçmişimi mırıldanıyorum. kimi dinlesem kimi okusam sanki borsada başarılı olabilmenin ölçüsü bunları bilmekmiş gibi hep aynı sözler aynı çizgiler aynı terimler
ben bir çok insana hayli ilginç geleceğini tahmin ettiğim için borsa hikayemi paylaşayım dedim
artık bunu laf salatası olarak görürsünüz, cidi olarak sorgularsınız bu herkesin kendi kararı.
yılını yazmaya gerek görmüyorum ama bende herkes gibi kazancın cazibesine aldanarak borsada çok tecrübeli olduğunu bildiğim bir arkadaştan öğrenmek istedim. aldığım cevap.. sen anlamazsın boş ver dedi.. ama bu sen anlamazsın sözü o kadar gücüme gittiki.. peki sağol dedim ve daha ne bir kişiye borsa nedir nasıl oynanır nasıl alınır satılır diye tek bir soru bile sormadan kendim ne yapabilirim diye başladım düşünmeye.. döndüm dolaştım rakamlar üzerinde odaklanmak gerektiğine inandım. eskiden tanıyanlar ve yorumlarıma dikkat edenler ne bir grafik attığımı nede piyasanın kullandığı terimlerden kullanmadığımı farkletmişlerdir. çünkü bilmiyorum öyle şeyleri. hatta kesinlikle bilmiyorum. hiç birisini hemde.. hatta o kadarki misal üssel ortalama yazıyorlar ben bunu google bakıp öyle anlıyorum ne demek istendiğini.. ha bunları yazarken ben o kadar iyiyimki, bu kadar iyiyimki, de demek istemiyorum. aylardır yıllardır yazıyorum ne isem oyum işte... velhasıl hep aynı yollardan gidip gelmek yerine, farklı yollar denenebir. ben tercihimi rakamlardan yana kullandım. sizde farklı bir şekil kullanabilirsiniz. bu oyunda kazanmak için standart bir kural yok çünkü. böyle işte...
Son düzenleme : karar_anı; 19-07-2020 saat: 15:02.
“İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers
Yer İmleri