Sayfa 543/1001 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,337 - 4,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Tv izlemiştim bunu yapanda zaten kendı adamları ordakı polislerle anlasmıslar bızım komsu veli 100 bın euro ıle kapıdan gececek yakalayın dıye polıslerle sırket kurmuslar. Anlıyacanız yakalananda yakalattıranda sakallı takımı..yakalananlarda organızenın ıcınde artık tekke mı dersınız bılemıyecem...
    Amaç neymiş peki, organizasyon nasıl para kazanıyormuş bu işten ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Sayin hkm Avrupa'nin sömürgecilik konusunda haklisiniz. Ancak eger biraz daha geri giderseniz avrupalilar da doga felaketleri, fakirliklten dolayi göc etmislerdir oraya buraya ve yerlesmislerdir. Sömürgecilik tam yerlesmelerinden sonra basliyor.
    Zaten göc zorunlu olarak yapilmis halklar tarafindan. Bugün de farkli degil. Kimse zora kalmadikca yasadigi ortamdan göc etmek istemez.

Sorun zaten bazi insanlarin gecmisi geride birakamadiklarindan kaynaklaniyor. Siyasilerde bunu kullaninca böyle b.k gibi ortamlar olusuyor.
    Rusya'da Putin Zar olma hayalinde, Cin'de herif kendini günes kayseri ilan etti, Boris Johnson "Great Britain" havasina girdi, Polonya bile o kafada, Avusturya'da Kurz ayni, Almanya'da bavyera eyalet basbakani ayni, bizim padisahimiz var, Turp tamamen siyirdi vs. vs..

Dünya resmen kafayi yedi bu konuda.
    Sn samreit derdimi yanlış anlattım sanırım,konu sn egelinin bu yunanlılara bizim bir şey yaptığımız yok onlar habire bizi taciz ediyor diye yazdığı entry üzerineydi.Uluslararası ilişkiler vahşi doğa gibidir,gücü gücüne yetenedir,güçlünün hukuku geçerlidir.Zamanında gücümüz varmış anadoluyu adamlardan almışız ,bu konuda hak hukuk adalet falan sözkonusu olamaz gücümüz varmış ihtiyacımız varmış almışız.Hoş ihtiyacımızın olup olmaması da aslında çok önemli değil,önemli olan güç.Şimdi yunanlılar veya bir başkası gücü yeterse bizden geri alırlar bu da başka bir realite olur.Olay gücümüz buna engel olmaya şu anda yeter mi ilerde yetecek mi,zayıf düşermiyiz,gerisi ayrıntı,tarih silinen dağılan yok olan devletlerle dolu,hiçbiri de yaşamak benim hakkım diyemedi,güçlüysen yaşıyorsun ,aynı vahşi doğa gibi maalesef durum böyle.Bu yüzden ben yunanlılara kızmam,bu cesareti bulacakları kadar zayıf düştüysek bu nasıl oldu diye düşünür kendimi analiz ederim ,kendime kızarım.Yoksa gerisi hamaset olur ,uluslararası politikada da hamaset anlamsızdır.

3.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Ya ben etmiyorum sen et ama . İnsanların ibadet etmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı, suyunu çıkarmadan. Elin adamının kilise diye inşaa ettiği kendi kültürünü, tarihini veren önemlisi kendi dinini aktardığı bir ibadethaneyi camiye çevirmek doğru mu ? Yani ibadet etmek isteyen Müslümanlar cami mi bulamadı.
    Yarın bir gün , atıyorum Amerika Kabe 'yi ele geçirip kiliseye çevirse yahut Kabe abartılı oldu müslümanların değer affettiği bir camiyi kiliseye çevirse yine aynı şekilde düşünüyor müsünüz.
    Bizim insanlarımızın dinine hassas olduğu gibi başka insanların da hassasiyetine saygı duymak gerekmez mi .
    Aslında

fatih feth ettiğinde ayasofya kilise olarak kalabilirdi
    onun muktedir olma gibi bir zaafiyeti de kaygısı da yoktu
    tebasının ibadethanesine orası sizin ibadet hanenizdir diyebilirdi
    tebliğ etmek ayrı şey tebliğini gene yaparsın, inanan inanır camiye gelir
    nasıl olsa muktedir olan sensin
    çağ açıp çağ kapamışsın
    süleymaniye yi, sultanahmet camiini
    fatiih camiini ve daha nicelerini yapabilecek güçtesin
    gerek yoktu o zaman cami yapılmasına
    daha bir kabullenilirdi
    yerleşik halkı tarafından
    şimdi biraz durum farklı
    bizimle siz orada muktedir olamazsınız diye inatlaşıyorlar
    o zaman reiste ahan da cami yaptım
    el mi yaman bey mi yaman dedi
    tam muktedir olunduğunda
    keşke şunu diyebilse idi
    burası sizin kutsalınız
    her ne kadar atam fatih vasiyet etmişse de bizim namaz kılacak çokça camimiz var
    burası da sizin kutsalınız siz de bizim vatandaşlarımızsınız
    buyrun ibadetinizi yapın
    daha güzel olacağından kuşkum yok
    ama bizim millete onu anlatmak çok zor olurdu.
    reis bunu yapmak zorunda idi
    tam muktedir olan benim ve bu topraklarda hükümran olan bu millettir demek zorundadır
    çünkü bu millet öyle düşünüyor.

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar! her doğru her yerde söylenmez.

Hayırlı olsun
    yaşasın tam bağımsız TÜRKİYE

...........................................dobraca

Haklısınız da!

Şu yukarıda söylediklerimi ilk gün demiştim, o dediğiniz ülkenin geliri 2 trilyon dolara ulaşıp tam muktedir olunduğunda olabilecek şeydir, şimdi rüştünü ispat etme durumu var, artık geri dönüşü de olmaz, şartlar oluşsa bile vatandaşın o bilince ulaşması çok zor.
    Son düzenleme : dobra; 22-07-2020 saat: 05:41.

Alıntı Originally Posted by dobra Yazıyı Oku
    Haklısınız da!

Aslında

fatih feth ettiğinde ayasofya kilise olarak kalabilirdi
    onun muktedir olma gibi bir zaafiyeti de kaygısı da yoktu
    tebasının ibadethanesine orası sizin ibadet hanenizdir diyebilirdi
    tebliğ etmek ayrı şey tebliğini gene yaparsın, inanan inanır camiye gelir
    nasıl olsa muktedir olan sensin
    çağ açıp çağ kapamışsın
    süleymaniye yi, sultanahmet camiini
    fatiih camiini ve daha nicelerini yapabilecek güçtesin
    gerek yoktu o zaman cami yapılmasına
    daha bir kabullenilirdi
    yerleşik halkı tarafından
    şimdi biraz durum farklı
    bizimle siz orada muktedir olamazsınız diye inatlaşıyorlar
    o zaman reiste ahan da cami yaptım
    el mi yaman bey mi yaman dedi
    tam muktedir olunduğunda
    keşke şunu diyebilse idi
    burası sizin kutsalınız
    her ne kadar atam fatih vasiyet etmişse de bizim namaz kılacak çokça camimiz var
    burası da sizin kutsalınız siz de bizim vatandaşlarımızsınız
    buyrun ibadetinizi yapın
    daha güzel olacağından kuşkum yok
    ama bizim millete onu anlatmak çok zor olurdu.
    reis bunu yapmak zorunda idi
    tam muktedir olan benim ve bu topraklarda hükümran olan bu millettir demek zorundadır
    çünkü bu millet öyle düşünüyor.

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar! her doğru her yerde söylenmez.

Hayırlı olsun
    yaşasın tam bağımsız TÜRKİYE

...........................................dobraca

Şu yukarıda söylediklerimi ilk gün demiştim, o dediğiniz ülkenin geliri 2 trilyon dolara ulaşıp tam muktedir olunduğunda olabilecek şeydir, şimdi rüştünü ispat etme durumu var, artık geri dönüşü de olmaz, şartlar oluşsa bile vatandaşın o bilince ulaşması çok zor.
    Bu girdinizde değindiğiniz hemen her konuda farklı düşüncelerim var.Sadece tek bir noktada sizle tamamen mutabıkım el mi yaman bey mi ,bak bu yazdığınız tamamen doğru.Sorunun cevabını yakında görürüz.Reis ukraynaya bir gitti putin sinirlendi bambaşka bir şekilde cevap geldi.Alakasız bir noktadan ve yerden cevap verildi.

Ha elbette yaşasın tam bağımsız türkiye sloganınıza tüm kalbimle katılıyorum.

6. Uluslararası ilişkiler vahşi doğa gibidir,gücü gücüne yetenedir,güçlünün hukuku geçerlidir.Zamanında gücümüz varmış anadoluyu adamlardan almışız ,bu konuda hak hukuk adalet falan sözkonusu olamaz gücümüz varmış ihtiyacımız varmış almışız.Hoş ihtiyacımızın olup olmaması da aslında çok önemli değil,önemli olan güç.Şimdi yunanlılar veya bir başkası gücü yeterse bizden geri alırlar bu da başka bir realite olur.Olay gücümüz buna engel olmaya şu anda yeter mi ilerde yetecek mi,zayıf düşermiyiz,gerisi ayrıntı,tarih silinen dağılan yok olan devletlerle dolu,hiçbiri de yaşamak benim hakkım diyemedi,güçlüysen yaşıyorsun ,aynı vahşi doğa gibi maalesef durum böyle.Bu yüzden ben yunanlılara kızmam,bu cesareti bulacakları kadar zayıf düştüysek bu nasıl oldu diye düşünür kendimi analiz ederim ,kendime kızarım.Yoksa gerisi hamaset olur ,uluslararası politikada da hamaset anlamsızdır.[/QUOTE]

Bu dediklerinize ben katılıyorum.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Ya ben etmiyorum sen et ama . İnsanların ibadet etmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı, suyunu çıkarmadan. Elin adamının kilise diye inşaa ettiği kendi kültürünü, tarihini veren önemlisi kendi dinini aktardığı bir ibadethaneyi camiye çevirmek doğru mu ? Yani ibadet etmek isteyen Müslümanlar cami mi bulamadı.
    Yarın bir gün , atıyorum Amerika Kabe 'yi ele geçirip kiliseye çevirse yahut Kabe abartılı oldu müslümanların değer affettiği bir camiyi kiliseye çevirse yine aynı şekilde düşünüyor müsünüz.
    Bizim insanlarımızın dinine hassas olduğu gibi başka insanların da hassasiyetine saygı duymak gerekmez mi .
    Eğer orası cami olmasaydı büyük ihtimal geçmiş depremlerde yıkılmış olacaktı. 500 yıl boyunca o binanın ayakta tutulması için gerekli motivasyon oranın önemli bir cami olmasıydı.

Diğer yandan komşusu makedonyanın isminden rahatsız olup, abye girişini engellemeye çalışan bir ülkeden bahsediyorsununuz. Ben takipçisi olduklarını iddaa ettikleri ne antik yunanın, nede doğu romanın böyle bağnaz düşüncelere sahip olduğunu düşünmüyorum.

Alın size bir haber, tahminen osmanlı atinayı terk ederken oradaki camileri söküp götürmedi.

“Atina, Avrupa'da camisiz tek başkent olarak biliniyor. 2007'de cami yapımı için öne sürülen bir proje Ortodoks Kilisesi'nin sert itirazıyla karşı karşıya kalmıştı.”
    “250 bine yakın Müslümanın yaşadığı düşünülen Atina'da 12 yıla yakın süren mücadelenin ardından söz konusu caminin yapımı 2019 yılında tamamlanmış ancak açılamamıştı. “

https://www.google.com.tr/amp/s/tr.e...a-hazirlaniyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn samreit derdimi yanlış anlattım sanırım,konu sn egelinin bu yunanlılara bizim bir şey yaptığımız yok onlar habire bizi taciz ediyor diye yazdığı entry üzerineydi.Uluslararası ilişkiler vahşi doğa gibidir,gücü gücüne yetenedir,güçlünün hukuku geçerlidir.Zamanında gücümüz varmış anadoluyu adamlardan almışız ,bu konuda hak hukuk adalet falan sözkonusu olamaz gücümüz varmış ihtiyacımız varmış almışız.Hoş ihtiyacımızın olup olmaması da aslında çok önemli değil,önemli olan güç.Şimdi yunanlılar veya bir başkası gücü yeterse bizden geri alırlar bu da başka bir realite olur.Olay gücümüz buna engel olmaya şu anda yeter mi ilerde yetecek mi,zayıf düşermiyiz,gerisi ayrıntı,tarih silinen dağılan yok olan devletlerle dolu,hiçbiri de yaşamak benim hakkım diyemedi,güçlüysen yaşıyorsun ,aynı vahşi doğa gibi maalesef durum böyle.Bu yüzden ben yunanlılara kızmam,bu cesareti bulacakları kadar zayıf düştüysek bu nasıl oldu diye düşünür kendimi analiz ederim ,kendime kızarım.Yoksa gerisi hamaset olur ,uluslararası politikada da hamaset anlamsızdır.
    Bu düşünce geçmişe ait bir yaklaşım. Şu anda istanbulda 15 milyon kişi yaşıyor yunanistanın toplam nüfusu bu kadar, bu insanları buradan çıkaramayacaklarına göre o hülyalarının bitmesi gerekiyor.

Sömürge döneminde bile kurulan kanada, avustralya vs gibi devletlerin çoğu bölgede yeterince nüfüs bulunmadığı için kuruldu.
    Bugünün şartlarında bu imkansız.

Bu nedenle parayı silaha yatıracaklarına, bilime, sanata yatırıp antik yunanı canlandırsalar daha makul bir iş yapmış olacaklar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 543/1001 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •