son dönem grafiklere bakarsak manasız gaplar, bir aşağı bir yukarı barlar..
belli hisseleri dinlendirerek kullanma ve sürekli süprizler..
kamu otoritesinin borsanın düşmesini doğal görmemesi ve bu nedenle düşürmemek için uydurma haberlerde dahil olmak üzere bir sürü yeni kural ve teşvik..
borsalar hiç olmadığı kadar sağlıksız şu anda fiyat oluşumları açısından..
quant'lar gelişirken fiyat ve formasyon ilişkilerini kullandılar, bkz Renaissance Technologies.. daha onceleri doğal gözlemleri paraya çevirmek mümkündü ama quant devrimi sonrası oyunda herkesin bildiği "gizli sır" halini aldı.. artık oyunu herkes biliyordu..
ama orayla kalmadı tabi.. son 3-5 yılda ve özellikle son aylarda artık borsaların düşmesi kesinlikle kabul edilemez görülüyor.. yukarıda bahsettiğimiz gibi kamu otoritesinin direkt müdahelesi var artık düşmemesi yönünde.. o nedenle kısmi başarılı gözlemler mümkün ama gerçek bir piyasa olmadığını bilerek yorumlamak daha doğru olacaktır son dönemi..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Bende oyumu destek patlatma yönünde oynuyorum bistte
Açıkcası dow shortlarını geçen kapamıştım ama tekrar açacağım sanırım
"gerçek piyasa değilse neden işlem yapıyorsun" diyenler olacaktır..
her borsacıda olan "sistemi yenme" isteği.. ama ayrıca sürdürülemez durumların son tahlilde doğru tarafta kalmayı başarırsan ve hala masadaysan büyük kar potansiyeli getirme olasılığı.. sürdürülemez durumu ne kadar sürdürecekler ve sen masada kalabilecek misin o ana kadar ? bence oyunun adı artık bu..
iki sürdürülemez durum var şu anda: dolar/tl ve "badem force" hisseler ile destekli borsa.. ilki konusunda önlemlerimi aldım, ikincisi ise badem force hisselerin durumuna bağlı.. ama orada da daha geniş bantta oynayarak ilerleme kaydediyorum..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Piyasalara Çok müdahale var
Buna bende katılıyorum
Açıkcası piyasa piyasa olmaktan çıktı artık
Düşmesi gereken düşmüyor
Çıkması gereken çıkmıyor
Manyak manyak hareketler
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Bakalım sıkışılırsa açığa satış olayı tekrar gündeme gelir mi?
Burada hükümet borsayı bir arguman olarak kullanmaya başladığından beri her türlü müdahale olabiliyor.
Sanki "borsa da rekor kırıldı " cümlesini kurmaya çalışıyorlar.
Teknik ve temel bir sebep zaten artık kalmadı. Borsa yorgun ama çıkarmaya çalışan bir güç var.
Bugun 3 hisse ile 118.000 yaptırdılar.
Allah sonumuzu hayr etsin.
Göreceğiz bakalım.
Yer İmleri