Arama sonucu : 7941 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-1

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Üstad 2011 yılında ben de öyle bir deneme yapmıştım onu hatırladım şimdinin parasıyla 5 er bin liralık 30 tane hisse almıştım, hemen sonra düşüşe yakalandım, ortalamaları düşüreyim derken zarar katlandı gitti, kurtarmak için aylarca uğraştım sonuçta zararla çıktım, ama biraz daha beklesem çok kâr edecektim. Şimdi tekrar yapsam mı diye düşünüyordum ama bist yeterince çıktı diye vazgeçtim.
    Ustadim
    Size benim iki onerim oldu ikisini de dinlemediniz buyuk zarariniz oldu
    Birincisi yazlik alin demistim
    Suan yazliklar yuzde 200 uzeri primlendi
    İkincisi ise fonda kol kesmeyin bekleyin dedim
    Dinlemeyip kafa kestiniz zarariniz oldu
    Simdiki durum icin ne desem yaniltici olur
    Bist beklentim yukselis ama mehmet bahcelinin iki dudagi arasindayiz...syg

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ustadim
    Size benim iki onerim oldu ikisini de dinlemediniz buyuk zarariniz oldu
    Birincisi yazlik alin demistim
    Suan yazliklar yuzde 200 uzeri primlendi
    İkincisi ise fonda kol kesmeyin bekleyin dedim
    Dinlemeyip kafa kestiniz zarariniz oldu
    Simdiki durum icin ne desem yaniltici olur
    Bist beklentim yukselis ama mehmet bahcelinin iki dudagi arasindayiz...syg
    Doğru üstad yazlık işi bu sene de yalan oldu, takip ettiğim evlerin fiyatları hep artmış veya satılmış, virüs olayı, seyahat yasağı, otellerin kapalı olması derken gidip gezemedim, hâla bakıyorum ama ilini, ilçesini bırak daha Ege mi Akdeniz mi ona bile karar vermedim, fiyatlar arttı, ben zarar ettim haliyle bütçe de değişti kafam iyice karıştı.

Fon olayında da dediğin gibi beklemek gerekiyormuş yanlış yapmışım bekleseydim şimdi bırak zararı iyi kâr etmiştim, elimdeki hisseleri de o zaman panikle sattım hepsi %100-150 artış yaptılar, şu kol kesme ve panikleme işinden de vazgeçemedim gitti toplasan bir yazlık parası da bu yüzden gitmiştir.

Artık ufak tefek al sat yapıyorum, evde can sıkıntısından piyasayı takip amaçlı, mart ayındaki düşüş beni iyice temkinli yaptı, bir de 2. dalga falan derler onun tedirginliği var, azar miktarlarda 12 çeşit hisse ve değişken fon var ama bu kez endeks düştükçe üstadı dinleyip kol falan kesmeyeceğim hatta gerekirse bazılarına ekleme yapacağım.

Bu dönem ev, araç, altın, dolar, bist, fonlar artarken hiçbirinden faydalanamadım. Portföyün %95 kadarıyla enflasyona karşı zarar eden günlük vadeli de kaldım, şimdi hangisini alayım desen iş işten geçmiş gibi görünüyor.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •