Sayfa 623/1001 İlkİlk ... 123523573613621622623624625633673723 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,977 - 4,984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İzmir konak ve istanbul istiklaldeki fotolara bakıp,ayasofyanın açılış etkinliği ile birleştiriyorum. Eğer vaka sayısı artmıyorsa Türk geni tezi doğrudur.
    Eğer vaka sayısı artarsa sağlık çalışanları bizi affetsin. Onların emekler ile inşaa edilen başarıyı yıktık geçtik.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Tez mez yok rakamlara bakmayın Ankara acayip durumda urfa Diyarbakır Mardin bitik millet doktora bile gitmiyor. Birbirine bulaştırır.
    bir halt olacağı yok.

Arkadaşlar vaka sayısı artarsa kısmını artık boşverin,açıklanan rakamlara da takılmayın, eylül ekim için hazırlık yapın.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn egeli bugün mehmet ceyhan hoca günlük vaka sayımızın yüzde 60 ı hastaneye yatıyor bu işte bir gariplik var dedi.Tüm dünyada tespit edilen vakaların hospitalizasyon oranı onlardan yoğun bakıma gidenlerin oranı nihai olarak da ölüm oranı yaklaşık olarak artık biliniyor bu oranlar standart.Ama ne hikmetse bizde yeni tanı konanlarda hospitalizasyon oranı aslında yüzde 20 olması gerekirken bizde yüzde 60.Zaten entübe sayısı ,yoğun bakım sayısı artık verilmiyor.O rakamlar da garip.Her gün yeni vaka sayısı açıklanıyor ve bu sayı hemen hemen bir aydır 900 ile 1000 arasında.Yoğun bakım sayısı ise benim takip ettiğim kadarıyla 900 küsurlu rakamlardan bir ayda 1260 a kadar gelmişti.Bu da istatistiğe akla mantığa ve dahi matematiğe uymaz da ne yaparsınız enflasyon rakamı gibi döviz kuru gibi buna da he he deyip geçiyoruz elden bir şey gelmez.
    hasta sayısıın gerçeği yansıtmamasımadan veya doktora çok geç gidilmesidwn olmasın.
    bir halt olacağı yok.

Ve hala sağlık personeli hakarete uğruyor ,dayak yiyor,ben aktif görevde olsam kesinlikle istifa ederdi.,Bu koşullarda bu kadar mantıksız şekilde hastalığa yakalanan insanlara hizmet edeyim derken kendi canımı ,aile bireylerimin ,sevdiklerimin canlarını bu kadar bilinçsiz bir halk için tehlikeye atmak cidden içimden gelmezdi.Kardeşim hala her şey aynı şekilde devam ediyor,bu nasıl iş ,tedavisi olmayan çok amansız bir salgındayız ve hala ciddi bir önlem ben göremiyorum.Ekonomi kısmına eyvallah da bu gidişle ikinci dalga gelirse zaten ekonomi gene duracak,bu gidişat buna engel olamayacak ki.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    hasta sayısıın gerçeği yansıtmamasımadan veya doktora çok geç gidilmesidwn olmasın.
    Hayır ayhan hocam ,artık filyasyonu bıraktılar.Misal siz hastasınız yakın çevrenize kendinizi karantinaya alın deniyor,bulgu yoksa test falan yapılmıyor.E az test az hasta sonuçta olan bu,uygulanan politika bu.

Ayhan hocam siz risk grubundasınız ,kan sulandırıcı clexan kullanıyormusunuz bilmiyorum.Ama bu virüs pıhtılaşma mekanizmasını bozuyor,emboli ve inme riskini artırıyor,özellikle kalp sorunu olanlar çok dikkatli olmalı.Aman ha.

Sn egeli bugün mehmet ceyhan hoca günlük vaka sayımızın yüzde 60 ı hastaneye yatıyor bu işte bir gariplik var dedi.Tüm dünyada tespit edilen vakaların hospitalizasyon oranı onlardan yoğun bakıma gidenlerin oranı nihai olarak da ölüm oranı yaklaşık olarak artık biliniyor bu oranlar standart.Ama ne hikmetse bizde yeni tanı konanlarda hospitalizasyon oranı aslında yüzde 20 olması gerekirken bizde yüzde 60.Zaten entübe sayısı ,yoğun bakım sayısı artık verilmiyor.O rakamlar da garip.Her gün yeni vaka sayısı açıklanıyor ve bu sayı hemen hemen bir aydır 900 ile 1000 arasında.Yoğun bakım sayısı ise benim takip ettiğim kadarıyla 900 küsurlu rakamlardan bir ayda 1260 a kadar gelmişti.Bu da istatistiğe akla mantığa ve dahi matematiğe uymaz da ne yaparsınız enflasyon rakamı gibi döviz kuru gibi buna da he he deyip geçiyoruz elden bir şey gelmez.
    Sn Hkm sizin önerileriniz nedir ?

Kendi hayatımdan örnek verirsem. Kendi iş arkadaşlarım maske takmayı bıraktı. Ofiste hayat normale döndü. Dışarıda sadece zorunlu olduğu için maske takılıyor. Akşam dışarı çıkıp grup halinde takılmalar tekrar başladı. Oyun parkları çocuklarla dolu. Ülke tamamen normale döndü. Ben bile bazen fazla mı abartıyorum diyorum. Bakanın performansını beğenmiyorum.
    Bu günler insanların sözle uyarılacağı değil zorla kuralların uygulanacağı günler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Ayhan hocam siz risk grubundasınız ,kan sulandırıcı clexan kullanıyormusunuz bilmiyorum.Ama bu virüs pıhtılaşma mekanizmasını bozuyor,emboli ve inme riskini artırıyor,özellikle kalp sorunu olanlar çok dikkatli olmalı.Aman ha.
    Ben plavix ve coraspirin kullanıyorum sulandırılmış için
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 623/1001 İlkİlk ... 123523573613621622623624625633673723 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •