Arama sonucu : 8011 madde; 1 - 8 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    eib ve sua gibi daha defansifler gma ve okd, opb gibi daha agresifleri vardı. Ancak dediğim gibi bunların ortalaması bütün değişken fonların ortalaması ile aynı çıktı 2 ay sonunda bende. e o zaman arayıp tarayıp dogru değişken seçmek için ugrasmak vs. mantıksız geldi.
    yani rasgele bankasının ona sunduğu değişkeni alan birinden farkım kalmadı.
    evet tcd ayrı bir alem. bütün değişkenelrden farklı bir tarzı var. ama elimde tkf varken aynı kurumun başka fonunu taşımak anlamsız geldiği için almadım açıkçası.
    gerçekten bir iki kurum dışında bütün fon yönetimleri yatıyor, üzgünüm. biraz aktif yönetilen bile çok çok az. ne zaman değişecek bilmiyorum.
    Adı ''değişken'' hepsinin ama son 3 aydır elindeki enstrümanların yüzdesi milim oynamamış çuvalla değişken var. yılbaşında ne taşıyorsa aynısını taşıyorlar. Sorsan değişken.
    Arkadaşımın singapur merkezli bir fonda parası var. 3 yıldır , aylık ortalaması 4,5 % dolar bazında. Fon kendi içeriğini çok gecikmeli paylaşıyor ama endeks düşerken tutunuyor, çıkarken gidiyor, altın uçtu diyorsun bir açıp bakıyoruz 1 ay önce altını almış zaten. Dünya endeksleri göçüyor, tutunuyor fon, sonra içerik açıklanıyor, zaten elden çıkarmış hisseleri. Ben korkudan giremiyorum.
    Profesyonel fon yönetimi fark yaratabilmeli. Benden bir farkı olmalı. Dediğim gibi bir iki tanesi dışında olmuyor. Ama yine buna da şükür, on-onbeş yıl önce hisse fonlar nasıl becerirdi bilmiyorum, en iyisi bile bist100'ü yakalayamazdı. Şimdi geçenler çıkıyor en azından.
    Sn, hellistheothers, arkadaşınızın aldığı Singapur merkezli fonu Türkiye'den alabiliyor muyuz, yoksa orada ikamet mi gerekiyor? Çok iyiymiş gerçekten...Buradan alınabiliyor ise almak isterdim uzun vadeli...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Sn, hellistheothers, arkadaşınızın aldığı Singapur merkezli fonu Türkiye'den alabiliyor muyuz, yoksa orada ikamet mi gerekiyor? Çok iyiymiş gerçekten...Buradan alınabiliyor ise almak isterdim uzun vadeli...
    Hayır, orada ikamet gerekmiyor. Ben denedim bir dönem ama AB ülkelerinden birinden banka hesabı vs. gerekiyordu. O bankalar da ikamet istedi vs. Biraz zahmetliydi buradan girmek, çok da kurcalamadım açıkçası zaten ürktüğüm için. Çok ilginç ama yurtdışında bazı fonlar gerçekten Adam kahve kontratından, güney afrika parasına kadar, analiz edip neyin prim yapacağını öngörüp onu koyuyor fona. Bir de bu getiriler, kardan %20 kesintili hali. Öyle bir fon yönetim ucreti var. Arkadaşımın eşi alman, onun üzerinden yapıyor yatırımlarını. Bir kaç değişik ülkede böyle yatırımları var. Bizde yurtdışı forex hesabı açmak bile yasakken, nasıl olur bilmiyorum.
    Mesela bir başka fonu var aynı ülkeden. fx100pamm mı neydi tam adını hatırlamıyorum. Fon bir forex firmasında işlem yapan en iyi 100 adamın yaptığı tüm forex işlemlerini copy-paste yapıyor. pamm denen bir sistemle hesap sahipleri işlemini paylaşıyor. copy paste edenden %10 alıyor. bu fon da en iyi 100 hesabın ortalaması kadar günlük getiriyor. 6-7 ay oldu ona yatıralı. %50'yi buldu.
    bizde burada bist100'ü aylık %1 geçse yeter diyoruz, o bile zor oluyor.
    yani sonuçta yurtdışı alternatifler riskli, parayı ülkeye getirmek masraflı, götürmek masraflı, keşke bizde de aktif yönetilse, birileri gerçekten fon yönetse.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hayır, orada ikamet gerekmiyor. Ben denedim bir dönem ama AB ülkelerinden birinden banka hesabı vs. gerekiyordu. O bankalar da ikamet istedi vs. Biraz zahmetliydi buradan girmek, çok da kurcalamadım açıkçası zaten ürktüğüm için. Çok ilginç ama yurtdışında bazı fonlar gerçekten Adam kahve kontratından, güney afrika parasına kadar, analiz edip neyin prim yapacağını öngörüp onu koyuyor fona. Bir de bu getiriler, kardan %20 kesintili hali. Öyle bir fon yönetim ucreti var. Arkadaşımın eşi alman, onun üzerinden yapıyor yatırımlarını. Bir kaç değişik ülkede böyle yatırımları var. Bizde yurtdışı forex hesabı açmak bile yasakken, nasıl olur bilmiyorum.
    Anladım, bize yine hüsran. Evet oralarda ciddi cidi çalışıp getiri peşinde koşarken, fon yöneticilerinin bizde baştan alacaklarını alıp, yatması çok yaygın. Tam da şu sıralar bununla ilgili bir dizi izliyorum internetten, Billions isminde, tavsiye ederim boş zamanı olanlara...Amerikada bir hedge fone yönetim şirketi...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •